این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۶، شماره ۲۲، صفحات ۱۳۵-۱۴۷
عنوان فارسی
تأثیر اسیدآسکوربیک، کلرید کلسیم و پراکسید هیدروژن بر ماندگاری قارچ تکمه ای (Agaricus bisporus)
چکیده فارسی مقاله
قارچ تکمهای دارای عمر انبارمانی کم بوده و قهوهای شدن، کاهش وزن و آلودگی میکروبی از تغییرات عمدهای است که پس از برداشت قارچ تکمهای رخ میدهد و باعث کاهش ارزش اقتصادی آن میشود. بنابراین، در این پژوهش، اثر برخی از تیمارهای پس از برداشت از جمله کلرید کلسیم (3/0 و 45/0 درصد)، اسید آسکوربیک (1، 2 و 3 میلیمولار)، و پراکسید هیدروژن یک درصد بر افزایش ماندگاری قارچ تکمهای بررسی شد. قارچها بهمدت دو دقیقه در تیمارهای فوق غوطهور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، در درون ظروف پلیاتیلنی با استفاده از پوشش سلوفان بستهبندی و به دمای چهار درجه سانتیگراد منتقل شدند. برخی صفات کیفی و کمی در زمانهای هشت و 16 روز انبارداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد غوطهور کردن در کلریدکلسیم 45/0 درصد، اسید آسکوربیک دو و سه میلیمولار و پراکسید هیدروژن یک درصد بهطور قابل توجهی، کیفیت بازارپسندی قارچ خوراکی تکمهای را حفظ و از باز شدن کلاهک آن ممانعت نمودند. تیمار کلرید کلسیم با کنترل کاهش وزن، حفظ سفتی، کاهش نشت یونی و کاهش جمعیت باکتری تیماری مؤثر در حفظ کیفیت پس از برداشت قارچ خوراکی بود. اسید آسکوربیک نیز در ممانعت از کاهش وزن تیماری بسیار مؤثر بوده و در حفظ سفتی، کاهش نشت یونی و کاهش جمعیت باکتری مؤثر نشان داد، ولی تیمار پراکسید هیدروژن تنها با کاهش شدید جمعیت باکتری به حفظ کیفیت پس از برداشت قارچ تکمهای کمک کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلودگی باکتریایی، پس از برداشت، سفتی، کاهش وزن، قهوه ای شدن
عنوان انگلیسی
Effect of Ascorbic Acid, CaCl2, and Hydrogen Peroxide on Mushrooms (Agaricus bisporus) Shelf Life
چکیده انگلیسی مقاله
Mushrooms are characterized by a very short shelf life and browning, weight-loss and microbial infections are known as the most deteriorating postharvest modifications in the mushrooms, leading to notable economic losses. In this study, the effects of some postharvest treatments including calcium chloride (0.30 and 0.45%), ascorbic acid (1, 2 and 3 mM) and hydrogen peroxide (1%) on increasing mushroom shelf life were evaluated. Mushrooms were dipped in the solution treatments for 2 min, then dried at room temperature and packed in polyethylene container by cellophane cover and were stored at 4°C. Some qualitative and quantitative parameters were measured on 8th and 16th days of storage. Results showed that, 0.45% CaCl2, as well as 2 and 3 mM ascorbic acid and 1% peroxide hydrogen effectively maintained mushrooms marketability and kept the cap closed. CaCl2 treatment was effective in extending the postharvest life of mushrooms due to reducing weight loss, maintaining firmness, reducing electrolyte leakage and lowering bacterial populations. Ascorbic acid was an effective treatment in reducing the weight loss, electrolyte leakage, bacterial populations and, thereby, maintaining the firmness. Hydrogen peroxide treatment improved the postharvest quality of mushrooms only through reducing bacterial populations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فهیمه سرلک | f. sarlak
ilam university, ilam, iran.
دانشگاه ایلام، ایلام
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ایلام (Ilam university)
اورنگ خادمی | o. khademi
shahed university, tehran, iran.
دانشگاه شاهد، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
جواد عرفانی مقدم | j erfani moghadam
ilam university, ilam, iran.
دانشگاه ایلام، ایلام
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ایلام (Ilam university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-392&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-323180.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات