این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۲۱، شماره ۱۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
ارزیابی محتوای هیستامین و احتمال مسمومیت زایی در برخی مواد غذایی مصرفی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: مصرف مقادیر زیاد هیستامین همراه با غذا باعث ایجاد مسمومیت هیستامینی در مصرفکنندگان میگردد. اطلاعات چندانی در مورد محتوای هیستامین در مواد غذایی مختلف در کشور در دسترس نیست. در مطالعه حاضر، میزان هیستامین در نمونههایی از مواد غذایی مورد مصرف در رژیم غذایی انسان که بر اساس اطلاعات موجود در منابع میتوانند حاوی هیستامین باشند، اندازهگیری گردید. روش بررسی: این مطالعه بر روی تعداد 240 نمونه از 16 نوع مختلف مواد غذایی مورد مصرف در رژیم غذایی انسان انجام پذیرفت. هیستامین در نمونههای ماهی تازه و کنسرو ماهی بهوسیله حلال اتانول 75 درصد-اسید کلریدریک 4/0 نرمال و در سایر نمونهها بهوسیله اسید کلریدریک 1/0 نرمال استخراج گردید. پس از عبور عصارهها از ستون کروماتوگرافی تعویض یون، مشتق فلورسنس هیستامین به وسیله محلول اٌ- فتالدیآلدئید ایجاد و میزان نور فلورسنس ساطع شده در طول موج تحریکی 350 نانومتر و طول موج ساطعی 444 نانومتر اندازهگیری گردید. یافتهها: اسفناج، ماهی تازه، کنسرو ماهی و بادمجان بیشترین میزان هیستامین را با میانگین 04/5، 83/3، 77/2 و 64/2 میلیگرم در صد گرم نشان دادند. تمامی نمونههای آزمایش شده اسفناج، ماهی تازه، کنسرو ماهی و بادمجان حاوی هیستامین بودند و به ترتیب 3/53، 0/20، 3/13 و 3/13 درصد از نمونههای مورد آزمایش از این مواد غذایی حاوی مقادیر بالاتر از 5 میلیگرم در صد گرم هیستامین بودند. مقادیر کم هیستامین در تعدادی از نمونههای گوجهفرنگی، خیارشور، گردو، موز، پرتقال، خربزه، پنیر، کشک، ماست و دوغ مشاهده گردید و در زیتون و چای میزان هیستامین کمتر از حد قابل تشخیص مشاهده گردید. نتیجهگیری: نتایج تحقیق حاضر علاوه بر تأیید این مسأله که ماهی و فراوردههای غذایی دریایی از ریسک بالایی از نظر ایجاد مسمومیت هیستامینی برخوردارند؛ همچنین نشان داد که احتمال ایجاد مسمومیت هیستامینی در انسان، در نتیجه مصرف اسفناج و بادمجان کمتر از ماهی و فراوردههای آن نخواهد بود. بنابراین آگاهی از میزان هیستامین مواد غذایی موجود در رژیم غذایی انسان از این نظر نیز حائز اهمیت است که میتواند به عنوان هشداری در جهت منع مصرف همزمان آنها توسط مصرفکنندگان بهخصوص در افراد حساس به مسمومیت هیستامینی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
هیستامین، اسفناج، ماهی، کنسرو ماهی، بادمجان
عنوان انگلیسی
Evaluation of the histamine content and potential toxicity of some of the consumable food
چکیده انگلیسی مقاله
Background & aim: Consuming large amounts of histamine with food causes histamine poisoning in consumers. Little information about the content of histamine in food is available in the country. In the present study, the histamine content of some samples of food usually consumed in the human diet and which may contain histamine based on the literature, were measured. Methods: The study was performed on 240 samples from 16 different types of food commonly used in the human diet. Histamine was extracted with 75 % ethanol- 0.4 N HCl in fresh and canned fish samples and with 0.1 N HCl in other samples. After passing the extracts through ion exchange chromatography column, the fluorescence derivative of histamine was generated by O-phthaldialdehyde and the amount of fluorescent light was measured at excitation wavelength of 350 nm and emission wavelength of 444 nm. Results: Spinach, fresh fish, canned fish and eggplant samples showed the highest histamine level with the mean levels of 5.04, 3.83, 2.77 and 2.64 mg/100g. All the tested samples of spinach, fresh fish, canned fish and eggplant contained histamine and 53.3, 20.0, 13.3 and 13.3 % of these samples contained more than 5.0 mg/100g histamine, respectively. Low levels of histamine were found in some samples of tomato, pickled cucumber, walnut, banana, orange, melon, cheese, kashk, yoghurt and doogh; and non-detectable levels of histamine were found in olive and tea samples. Conclusion: This study confirmed the fact that, fish and seafood products have a high risk of histamine poisoning; and also showed that the risk of histamine poisoning in humans, due to the consumption of spinach and eggplant would not be less than fish and its products. Hence, awareness of the histamine content of the diet food is also important, in the sense that, it could be a warning for contraindication of those food together, especially in people sensitive to histamine poisoning.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Histamine, Spinach, Fish, Canned fish, Eggplant
نویسندگان مقاله
مهدی زارعی |
دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی،
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
علی فضل آرا |
فرزانه زارع زاده |
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-578-1&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/130/article-130-323375.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات