این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
نظریه های کاربردی اقتصاد، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۱۷۷-۱۹۶

عنوان فارسی بررسی عبور قیمت جهانی مواد غذایی به قیمت‏‌های داخلی در ایران
چکیده فارسی مقاله مطالعه حاضر چگونگی اثرگذاری تکانه‌‏های قیمت جهانی مواد غذایی بر شاخص قیمت مصرف‏‌کننده را در ایران مورد بررسی قرار داده است. به این منظور اثر عبور قیمت جهانی مواد غذایی به شاخص قیمت مصرف‏‌کننده با استفاده از الگوهای خودتوضیح برداری (VAR) و مارکوف سوئیچینگ خودتوضیح برداری (MS-VAR) و داده‏‌های فصلی 1393:4-1369:1 برآورد شد. بر اساس نتایج آزمون خطی بودن، الگوی MS-VAR نسبت به الگوی خطی VAR برازش بهتری برای داده‏‌ها ارائه کرده است. طبق آماره‏‌های تشخیصی، تصریح MSIAH(2)-VAR(1) به عنوان الگوی منتخب مارکوف سوئیچینگ خودتوضیح برداری است. نتایج نشان داد که مقدار عبور قیمت جهانی مواد غذایی به شاخص قیمت مصرف‏‌کننده در رژیم اول و دوم در پایان سال اول به ترتیب برابر 05/0 و 35/0 است. اثر عبور در سال دوم افزایش می‏‌یابد که در رژیم دوم نسبت به رژیم اول بیشتر است. مقدار عبور قیمت در پایان سال دوم در رژیم اول و دوم به ترتیب برابر 12/0 و 85/0 است. به دلیل حجم بالای واردات مواد غذایی و نهاده‌‏های کشاورزی، سیاست‌گذاران ایرانی می‌‏توانند با به کارگیری سیاست‏‌های کاهش تورم، میزان عبور قیمت‏‌های جهانی به قیمت‏‌های داخلی را محدود کنند. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شاخص قیمت مصرف‌کننده، قیمت جهانی مواد غذایی، ایران،

عنوان انگلیسی Investigation the Pass-Through of Global Food Prices to Domestic Prices in Iran
چکیده انگلیسی مقاله This paper investigates whether global food price shocks have been affected consumer price index in Iran. For this purpose, we estimate the pass-through of global food price inflation to domestic consumer price index using Markov Switching Vector Auto-Regressive (MS-VAR) and Vector Auto-Regressive (VAR) models and quarterly data from 1990:2 to 2015:1. With respect to the linearity test results, the MS-VAR model has better fit to data than linear VAR model. According to the information criteria statistics, the MSIAH(2)-VAR(1) specification is the chosen kind of MS-VAR model. The results show that the magnitude of global food prices pass-through to the consumer price index in the first and second regime is 0.05 and 0.35 after a year, respectively. Pass-through effect increases in second year that higher in second regime than first regime. The pass-through magnitude in first and second regime is 0.12 and 0.85 after two years, respectively. Because of substantial amount of agricultural inputs and food imports, the Iranian policymakers can limit the pass-through of global prices to domestic prices by applying the inflation targeting policies. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم جاودان |
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

جعفر حقیقت |
استاد اقتصاد دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

اسماعیل پیش بهار |
دانشیار اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

رسول محمدرضایی |
دانشیار اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://ecoj.tabrizu.ac.ir/article_5806_856.html
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1290/article-1290-323650.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات