این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۵، شماره ۱۱، صفحات ۱۰۳۹-۱۰۴۸

عنوان فارسی بررسی کارایی هسته‌های انگور در حذف کروم شش‌ظرفیتی از محلول‌های آبی
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: کروم شش‌ظرفیتی یکی از مهم‌ترین فلزات سنگین است که در پساب صنایع مختلفی از جمله آبکاری‌ها و معدن‌کاری‌ها وجود دارد. کروم شش‌ظرفیتی در مقایسه با کروم سه‌ظرفیتی بسیار سمی، سرطان‌زا و جهش‌زا می‌باشد. لذا هدف از این مطالعه بررسی کارایی سه نوع هسته انگور در جذب کروم شش‌ظرفیتی از محلول‌های آبی و تعیین ایزوترم جذب بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع تجربی بود که در آن از هسته‌های سه نوع انگور به‌عنوان جاذب استفاده شد. در این پژوهش، اثرات متغیرهای مختلفی از قبیل pH، غلظت اولیه کروم، دوز جاذب و زمان تماس در یک سیستم ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. اندازه‌گیری غلظت کروم شش‌ظرفیتی توسط دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 540 نانومتر صورت گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد که با افزایش pH و زمان تماس، راندمان حذف کاهش می‌یابد. همچنین با افزایش دوز جاذب، راندمان حذف برای هر سه جاذب با افزایش همراه است؛ به‌طوری‌که هر سه نوع جاذب در مقدار دوز 3/0 میلی‌گرم، راندمان 80 درصد حذف را نشان می‌دهد. غلظت‌های اولیه کروم شش‌ظرفیتی هم در pH=3 و دوز جاذب 2/0 میلی‌گرم در لیتر برای هر سه جاذب، راندمان بیشتر از 80 درصد به دست آمد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، هسته‌های انگور می‌توانند جاذبی مؤثر در حذف کروم شش‌ظرفیتی از محیط‌های آبی باشند. کاربرد این جاذب از نظر آماده‌سازی، بسیار ساده و از نظر هزینه، ارزان بوده و کاربرد آن در مقایسه با بسیاری از جاذب‌های طبیعی و مصنوعی دیگر دارای اولویت است. واژه‌های کلیدی: هسته انگور، محلول‌های آبی، کروم شش ظرفیتی، جذب سطحی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله هسته انگور، محلول‌های آبی، کروم شش ظرفیتی، جذب سطحی

عنوان انگلیسی The Efficiency of Grape Seeds in Removal of Hexavalent Chromium from Aqueous Solutions
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Chromium (Cr6+) is a heavy metal which is present in industries sewages likecladding, mining, and in various concentrations. Cr6+ compared with Cr3+ is so toxic, carcinogenic,and mutagenic. Thus the aim of this study was to evaluate the efficiency of 3 types of grape seeds in adsorbing Cr6+ from aqueous solutions and determining its isotherms and kinetics. Materials and Methods: This was an experimental study. The seeds of the three types of grapes were used as adsorbent. In this study the effects of different variables such as pH, initial chromium concentration, adsorbent dosage, and contact time were studied in a batch system. Measuring the concentration of hexavalent chromium was performed using a spectrophotometer at 540 nm. Results: The results showed that the removal efficiency decreases with increasing pH and contact time. Alternatively, by increasing adsorbent dosage, efficiency increases for 3types of adsorbents. So that all three types of adsorbents in dosage of 0.3 mg showed 80% removal efficiency Also in the initial chromium concentration, using adsorbent in dosage of 0.2 mg/L in the pH = 3, the obtained efficiency was more than 80% for each absorbent. Conclusion: According to the results, the grape seeds can be effective adsorbents for the removal of hexavalent chromium from their aquatic environment. Likewise using this adsorbent is much easier and cheaper comparedwith many other natural and artificial adsorbents, which marks its priority. Key words: Grape seeds, Aqueous solution, Cr6+, Adsorption. How to cite this article: Zazouli M.A, Ghorbanpour R. The Efficiency of Grape Seeds in Removal of Hexavalent Chromium from Aqueous Solutions. J Rafsanjan Univ Med Sci 2017; 15(10): 1039-48. [Farsi]
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Grape seeds, Aqueous solution, Cr6+, Adsorption.

نویسندگان مقاله محمدعلی ززولی | m a zazouli
دانشگاه علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

رضا قربانپور | r. ghorbanpour
دانشگاه علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2924-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/38/article-38-323717.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده health|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات