این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)
، جلد ۲۹، شماره ۱، صفحات ۱۹-۲۸
عنوان فارسی
بررسی عکس العمل گیاه گندم ). Triticum aestivum L ( به مصرف عنصر روی تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر شوری (کلرید سدیم) و روی بر رشد، میزان رنگیزه های فتوسنتزی، محتوای سدیم، پتاسیم وکلر در گیاه گندم آزمایشی به صورت هیدروپونیک در گروه زیست شناسی دانشگاه ارومیه در سال 1391 ترتیب داده شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 سطح شوری کلرید سدیم و یک سطح روی انجام شد. دانه رست های 18 روزه گندم در حضور 5/0 میلی مولار روی به تنهایی و در ترکیب با کلرید سدیم 50 و 100 میلی مولار کشت شدند. نتایج نشان داد که روی به تنهایی موجب زردی و مهار رشد می گردد. افزایش کلرید سدیم موجب کاهش پارامترهای رشد (وزن تر وخشک و طول)، محتوای پتاسیم، نسبت پتاسیم به سدیم و محتوای رنگیزه های فتوسنتزی (کلروفیل a، bو کاروتنوئیدها) در هر دو اندام هوایی و ریشه های گندم 28 روزه گردید. با افزایش شوری میزان محتوای یون سدیم و کلر افزایش یافت. اثر متقابل روی و کلرید سدیم موجب افزایش تجمع یونهای سدیم و کلر نسبت به اعمال به تنهایی روی و کلرید سدیم گردید. نتایج نشان داد که احتمالاً روی نقش موثری در سازش به شوری گندم ندارد
کلیدواژههای فارسی مقاله
شوری، روی، گندم، نسبت پتاسیم به سدیم، هیدروپونیک،
عنوان انگلیسی
The response of wheat (Triticum aestivum L.) to the consumption of zinc under salt stress
چکیده انگلیسی مقاله
A hydroponics experiment was conducted in biology department at the Urmia University in 2012 to investigate the effect of salinity (NaCl) and zinc (Zn2+) on growth, the amount of photosynthesis pigments and Na+, K+ and Cl- content of wheat. A completely randomized design experiment with 3 salinity levels, and 1 levels of zinc was performed. The wheat seedlings (18-day-old) were cultivated in the presence of 0.5 mmol L-1 Zn2+ alone or combined with 50 or 100 mmol L–1 NaCl. The results showed that, Zn2+ alone induced chlorosis and inhibited growth. Increasing of NaCl level reduced the growth parameters (fresh and dry weight and length), potassium content, K+/Na+ ratio and photosynthetic pigments (Chl a, b and carotenoids) contents in both shoots and roots of 28-day old wheat seedlings. The Na+ and Cl- contents increased with increasing NaCl concentration. The combined effect of Zn2+ and NaCl on accumulation of Na+ and Cl- was more pronounced then its on both Zn2+ and NaCl alone. The results showed that Zn2+ nutrition did not improve adaptation of wheat to salt stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Salinity, Zn2+, Wheat, K+/Na+, Hydroponic
نویسندگان مقاله
لطیفه پوراکبر |
دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
سونیا مقسومی هولاسو | maghsoomi holasou
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://aj.areo.ir/article_109216_295bfe50567574c8bd4baeb09763b825.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/880/article-880-324057.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات