این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۳۰، شماره ۴، صفحات ۳۹۱-۴۰۲
عنوان فارسی
تأثیر غلظتهای مختلف نیتروژن، فسفر و پتاسیم بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی توتفرنگی در کشت هیدروپونیک
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر غلظت نیتروژن، پتاسیم و فسفر بر عملکرد و شاخصهای رشد توتفرنگی رقم سلوا در شرایط کشت هیدروپونیک، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. محیط کشت به کار رفته در این مطالعه مخلوط کوکوپیت و پرلیت به ترتیب به نسبت 70% و 30 درصد بود. تیمارها شامل عناصر پر نیاز نیتروژن در سه سطح 100 ، 130 و 160 میلیگرم در لیتر از منبع نیترات آمونیوم، فسفر در سه سطح 50، 75 و 100 میلیگرم در لیتر از منبع پتاسیم دیهیدروژنفسفات و پتاسیم در سه سطح 190،160 و 220 میلیگرم در لیتر از منبع سولفات پتاسیم بودند. نمونهبرداری در پایان دوره میوهدهی انجام شد و وزن تر و خشک اندام هوایی، سطح برگ، وزن میوه، اسید قابل تیتر، مواد جامد محلول، عملکرد و تعداد میوه در بوته ثبت گردید. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که سطوح مختلف نیتروژن، فسفر و پتاسیم تأثیر معنیداری بر عملکرد و شاخصهای رشد توتفرنگی داشتند. تیمار N160P100K190 بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی و سطح برگ را تولید کرد و تیمارهای N130P100K160 و N100P75K220 بیشترین عملکرد را به ترتیب با میانگین 27/79 و 77/77 گرم در بوته حاصل کردند و اختلاف معنیداری با یکدیگر نداشتند. تیمارهای N130P50K220، N130P75K190 و N130P100K160 به ترتیب با میانگین 3/10، 38/9 و 65/7 گرم بیشترین وزن میوه را تولید کردند. میزان اسیدیته قابل تیتر و درصد مواد جامد محلول با افزایش سطوح تیمارهای مورد مطالعه افزایش یافت. به طور کلی تیمار N130P100K160 به دلیل تولید توتفرنگی با صفات کمی و کیفی مطلوب و نیز به دلیل پایینتر بودن سطح عناصر غذایی که منجر به ایجاد شوری کمتری در محیط کشت میشود، مناسبتر از سایر غلظتها ارزیابی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
محلول غذایی، شاخصهای رشد، عملکرد، عناصر پرمصرف،
عنوان انگلیسی
Effect of Different Concentrations of Nitrogen, Phosphorus and Potassium on Some Quantitative and Qualitative Characteristics of Strawberry cv. Selva in Hydroponic Culture
چکیده انگلیسی مقاله
To study the effect of nitrogen, phosphorus, and potassium concentrations on yield and growth index of strawberry cv. ‘Selva’ in hydroponic conditions, an experiment was carried out as factorial arrangement in completely randomized design with three replications. The culture medium used in this study was a mixture of peat and perlite in a ratio of 70% and 30%, respectively. Treatments included nitrogen at three levels (100, 130 and 160 mg/L) from ammonium nitrate source, phosphorus (50, 75, and 100 mg/L) from potassium dihydrogen phosphate and potassium (160, 190, and 220 mg/L) from potassium sulfate source. Sampling was done at the end of the fruiting period and data were recorded on shoot dry and fresh weight, leaf area, fruit weight, titratable acid, total soluble solids, yield, and number of fruit per plant. ANOVA results showed that the different levels of nitrogen, phosphorus, and potassium had significant effects on yield and growth of strawberry. Treatment N160P100K190 produced the highest fresh and dry weight and leaf area. Treatments N130P100K160 and N100P75K220 produced the highest yield with an average of, respectively, 79.27 and 77.77 grams per plant and were not significantly different. Also, treatments N130P50K220, N130P75K190, and N130P100K160 produced the highest weight of fruits with an average of 10.3, 9.38, and 7.65 g, respectively. Titratable acidity and soluble solids increased with increasing levels of the treatments. Treatment of N130P100K160 was evaluated as more appropriate than the others because this concentration produced strawberry fruits with optimum quality and quantity and lower nutrient application levels, leading to lower salinity in the culture medium.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nutrient solution, growth index, yield, Macro-elements
نویسندگان مقاله
پریسا مشایخی |
کارشناس تحقیقاتی بخش تحقیقات آب و خاک، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
مریم تاتاری |
استادیار، بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
نشانی اینترنتی
http://srjournal.areo.ir/article_109258_b6dc6582a343c7619a31fbf1a871e1ca.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1383/article-1383-324677.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات