این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های خاک، جلد ۳۰، شماره ۴، صفحات ۴۱۷-۴۲۵

عنوان فارسی تأثیر فسفر و منابع آلی بر قابلیت دسترسی کروم (VI) و جذب آن توسط فلفل
چکیده فارسی مقاله وجود کروم به ویژه کروم شش ظرفیتی در آب و خاک مشکلات جدی بر زندگی و محیط زیست بشر ایجاد نموده است. بنابراین تثبیت یا غیر فعال کردن آن در محیط­های آلوده با روش­های، مختلف مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. در همین راستا، به منظور بررسی جذب کروم در گیاه فلفل قرمز (توده محلی فرومد)،آزمایشی در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه­ای در دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرود انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: شاهد، کود دی آمونیوم فسفات، کود سوپر فسفات تریپل، پودر یونجه، اسید هومیک، کود دی آمونیوم فسفات + پودر یونجه، کود دی آمونیوم فسفات + اسید هومیک، سوپر فسفات تریپل + اسیدهومیکو سوپر فسفات تریپل + پودر یونجه بودند. نتایج نشان داد بین تیمارها از نظر فسفر محلول خاک، جذب کروم VI در ریشه واندام هوایی (ساقه و برگ) فلفل و غلظت آن در خاک همچنینpH خاک در سطح احتمال 5 درصدوقابلیت هدایت الکتریکی خاکدر سطح احتمال 1 درصدبین تیمارهااختلاف معنی­داری وجود داشت. در تیمارهای که از (پودر یونجه و اسید هومیک) به تنهایی و به صورت ترکیب با دی آمونیوم فسفات استفاده شد جذب کروم نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت،اما کارایی اسید هومیک در ترکیب با دی آمونیوم فسفات بیشتر بود. تیمار پودر یونجه بیشترین تأثیر را در کاهش جذب کروم توسط اندام­های هوایی گیاه داشت. نتایج همچنین نشان دادمقدار تجمع کروم VI در ریشه21/34 درصد بیشتر از اندام‌های هوایی (ساقه و برگ) گیاه فلفل بود.به نظر می‌رسد کهاستفاده از کودهای فسفاته و ترکیبات آلی با تثبیت کروم در خاک می‌تواند سبب کاهش جذب کروم VIو مانع از تجمع آن در اندام‌های گیاه فلفل شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید هومیک، پودر یونجه، فسفات،

عنوان انگلیسی Effect of Phosphorus and Organic Compounds on Bioavailability of Chromium (VI) and its Uptake by Pepper
چکیده انگلیسی مقاله Occurrence of chromium (Cr), particularly Cr (VI), in water and soil has created serious problems for human life and the environment. Its fixation by various methods in contaminated environments has attracted the attention of many researchers. In this regard, in order to investigate the uptake of chromium in red pepper (local cultivar),an experiment was conducted at Faculty of Agriculture, Shahrood University in the greenhouse conditions as randomized complete block design with three replications. The treatments consisted of control, diammonium phosphate, triple super phosphate, alfalfa powder, humic acid, diammonium phosphate + alfalfa powder, alfalfa powder + triple superphosphate, humic acid + ammonium phosphate, triple superphosphate + humic acid. Analysis of the results revealed that there were significant differences between treatments with regard to soil solution phosphorus, Cr (VI) (in root, shoot, and soil) and soil pH value (P< 0.05) and electrical conductivity (EC) (P< 0.01). In the treatments receiving alfalfa powder and humic acid alone and in combination with di ammonium phosphate, the absorption of chromium was less than the control, but the efficiency of humic acid was higher in association with diammonium phosphate. Among the treatments, alfalfa powder was the most efficient treatment in decreasing Cr (VI) accumulation in the plant shoots. The results showed that the accumulation of chromium (VI) in root was 34.21 % more than shoot (stem and leaf). It seems that use of phosphate fertilizers and organic compounds can fix chromium in soil thereby decreasing the uptake and accumulation of chromium (VI) in tissues of the plant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Alfalfa powder, Humic acid, Phosphate

نویسندگان مقاله قاسم صیدالی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)

علی عباسپور |
دانشیار گروه آب و خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)

حمیدرضا اصغری |
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)

احمد اخیانی |
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان؛ سازمان تخقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سمنان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سمنان


نشانی اینترنتی http://srjournal.areo.ir/article_109260_e8acbca64620436d2e644ea26767b01e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1383/article-1383-324679.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات