این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی خاک، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۲۰۳-۲۱۳

عنوان فارسی تأثیر شوری آب آبیاری بر دینامیک کربن و نیتروژن آلی بقایای گیاهان یونجه و جو
چکیده فارسی مقاله بازگشت بقایای گیاهی به خاک به­ویژه در مناطق خشک و نیمه­خشک از ارکان مهم و اجتناب ناپذیر پایداری اکوسیستم­های کشاورزی است. به­منظور بررسی تأثیر شوری آب آبیاری بر دینامیک کربن و نیتروژن آلی آزمایشی گلدانی به صورت کرت­های دو بار خرد شده، با سه تکرار و با استفاده از کیف کلش[1] در گلخانه­ی دانشکده­ی کشاورزی دانشگاه زنجان به اجرا در آمد. فاکتورهای مورد بررسی در این آزمایش شامل دو نوع بقایای گیاهی (جو و یونجه)، شوری آب آبیاری در سه سطح (3/0، 4 و 8 دسی زیمنس بر متر) و مدت زمان خوابانیدن بقایا در چهار سطح (یک، دو، سه و چهار ماه) بودند که به­ترتیب در کرت­های اصلی، فرعی و فرعی-­فرعی قرار داده شدند. نتایج نشان داد که با افزایش شوری آب آبیاری مقدار هدررفت کربن و نیتروژن آلی کاهش یافت به­طوری که مقدار هدررفت کربن در شوری­های 3/0، 4 و 8 دسی زیمنس بر متر برای بقایای یونجه به­ترتیب 52/65، 71/61 و 89/58 و برای بقایای جو به­ترتیب 95/60، 95/51 و 33/48 درصد و مقدار هدررفت نیتروژن برای بقایای یونجه به­ترتیب 99/65، 02/54 و 09/48 و برای بقایای جو به­ترتیب 04/61، 31/52 و 13/44 درصد برای یک دوره­ی چهار ماهه بود. با افزایش سطح شوری آب آبیاری از 3/0 به 4 و 8 دسی زیمنس بر متر، مقدار هدررفت کربن از بقایای یونجه به­ترتیب 82/5 و 12/10 درصد و از بقایای جو به­ترتیب 77/14 و 71/20 درصد و مقدار هدررفت نیتروژن از بقایای یونجه به­ترتیب 13/18 و 12/27 و از بقایای جو به­ترتیب 30/14 و 70/27 درصد نسبت به شاهد کاهش یافت. 12. Litter bag
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Irrigation water salinity affect dynamics of organic carbon and nitrogen derived from Alfalfa and Barley residues
چکیده انگلیسی مقاله Incorporation of plant residues in soils of arid and semiarid regions is a major principle for sustainable agriculture. This experiment was performed to evaluate the effects of saline of irrigation water on organic carbon and nitrogen dynamics. For this purpose, a pot experiment with split – split plot arrangement with three replications was conducted in University of Zanjan using litter bag method. The Examined factors were two types of plant residues (barley and alfalfa residues), three salinity levels of irrigation water (0.3, 4 and 8 dSm-1) and four incubation time intervals (1, 2, 3 and 4 months). The results showed that the amounts of organic carbon and nitrogen lost decreased by increasing the salinity level of irrigation water. The amounts of organic carbon lost after 4 months were respectively 65.52, 61.71 and 58.89% for alfalfa residue and 60.95, 51.95and48.33% for barley residue when salinity levels of irrigation water adjusted at 0.3, 4 and 8 dSm-1correspondingly. The corresponding amounts of organic nitrogen lost were 65.99, 54.02 and 48.09% for alfalfa residues and 61.04, 52.31 and 44.13% for barley residues respectively. The results showed that by increasing the salinity level of irrigation water from 0.3 to 4 and 8 dSm-1, the amounts of organic carbon lost from alfalfa and barley residues decreased by 5.82 and 10.12% and 14.77 and 20.71% respectively. The decrease in the amounts of organic nitrogen lost with increasing the salinity levels of irrigation water were 18.13 and 27.12% for alfalfa residues and 14.30 and 27.70% for barley residues respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا نجفی |
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

احمد گلچین |
استاد دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

سعید شفیعی |
استادیار دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)


نشانی اینترنتی http://sbj.areo.ir/article_109320_6211046d70bd0e6fcadbfc0ad98d70c6.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/894/article-894-324879.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات