این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
سلامت و محیط زیست
، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۲۴۵-۲۶۰
عنوان فارسی
ارزیابی میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی و بار میکروبی دستها در کارکنان نانواییهای شهر محمودآباد
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف:
بهداشت فردی و رعایت پروتکلهای
بهداشتی در مراکز عرضه مواد غذایی توسط متصدیان، امری ضروری در کنترل بیماریهای واگیردار است. هـدف از ایـن مطالعـه بررسی آلودگـی میکروبـی دسـت و میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کارکنان نانواییهای شهر محمودآباد در سال 1400 بوده است.
روش بررسی:
در این
مطالعـه توصیفی - مقطعی، 149 نمونه بار آلودگی، از دست کارکنان در نانوایی های
شهر محمودآباد جمع آوری گردید و با اسـتفاده از دسـتگاه
System Sure Plus
میـزان بار میکروبی تعیین شـد
.
همچنین از چک لیستهای استاندارد که شامل سوالات مربوط به رعایت پروتکلهای بهداشتی در محیط کار بود، استفاده گردید و در نهایت با استفاده از نرمافزار
SPSS 26
داده های جمع آوری شده آنالیز شدند.
یافتهها:
از میان نمونههای مورد بررسی 51/01 درصد دارای بارمیکروبی بیشتر از
(Relative Light Units) RLU
30، میزان 28/86درصد دارای بار میکروبی
RLU
30-10 و 20/13 درصد دارای بار میکروبی کمتراز
RLU
10 بودند. بر اساس نتایج چک لیست ها، میزان رعایت پروتکل ضدعفونی دست ها، رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از صابون مایع و استفاده از ماسک به ترتیب 43/6، 61/7، 59/7 و 53/7 درصد بوده است. همچنین آنالیز داده ها نشان داد که تنها بین عدم استفاده از روپوش کار و بار آلودگی میکروبی دست های پرسنل، ارتباط معنی داری مشاهده شد (0/031 =
p
).
نتیجهگیری:
نتایـج نشـان داد کـه بهداشـت دسـت کارکنان در
وضعیـت نامطلوبـی قـرار داشـت کـه احتمـال پیامدهـای جـدی بـرای سـلامت عمومـی دارد؛ بنابراین باید
آمـوزش بهداشـت فـردی و ایمنـی مـواد غذایـی بهبود یابد و بازرسی های سخت
گیرانه
تر بـرای محافظت از سـلامت عمومی مورد توجه ناظران بهداشت محیط قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کووید-19، نانوایی، بار میکروبی دست، دستورالعمل های بهداشتی
عنوان انگلیسی
Evaluation of compliance with hygiene guidelines and microbial load of hands in bakery workers of Mahmoudabad city
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective
: Personal hygiene and adherence with health protocols in food preparation and distribution centers by operators are essential for controlling the transmission of infectious diseases. This study aimed to investigate the microbial contamination and compliance with health protocols among bakery workers in Mahmoudabad, Mazandaran, in 2020.
Materials and Methods:
In a cross-sectional descriptive study, 149 samples were collected from the hands of workers in bakeries in Mahmoudabad. The microbial load was determined using the System Sure Plus device. Additionally, standard checklists, which included questions related to compliance with health protocols in the workplace, were used. The collected data was then analyzed using SPSS 26 software.
Results:
Among the studied samples, 51.1
%
had a microbial load higher than 30 RLU
(Relative Light Units)
, 28.86%
had a microbial load of 10-30 RLU and 20.13%
had a microbial load less than 10 RLU. Based on the results of the checklists, the rates of adherence to hand disinfection protocol, observance of social distancing, use of liquid soap, and use of a mask were 43.6%, 61.7%, 59.7%, and 53.7%, respectively. Additionally, data analysis revealed a significant relationship between business gown usage and microbial contamination on personnel's hands (p = 0.031).
Conclusion:
Based on the results, it was evident that the workers' hand hygienewas in a concerning condition, posing a potential threat to their overall well-being. Therefore, individual health education and food safety practices should be improved, and inspections by environmental health monitors should be considered to ensure stricter
public health standards.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Covid-19, Bakery, Hand microbial load, Hygiene guidelines
نویسندگان مقاله
هادی نیکنژاد | Hadi Niknejad
Student Research Committee, Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran AND Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
فتح الله غلامی بروجنی | Fathollah Gholami-Borujeni
Department of Environmental Health Engineering, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
خدیجه سجادپور | Khadijeh Sajjadpour
Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Payame Noor University, Amol, Iran
گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور، آمل، ایران
سمیرا موجرلو | Samira Mojerlou
Behshahr Health Center, Deputy of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Behshahr, Iran
مرکز بهداشت بهشهر، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بهشهر، ایران
رضا قاسم نژاد | Reza Ghasemnejad
Mahmoudabad Health Center, Deputy of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Mahmoudabad, Iran
مرکز بهداشت محمودآباد، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، محمودآباد، ایران
محمد رفیعی | Mohammad Rafiee
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1669-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات