این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۷، شماره ۱۴۳، صفحات ۳-۱۶

عنوان فارسی اثرات خوراندن پروبیوتیک باکتریایی بر عملکرد، ویژگی‌های کیفی گوشت و ترکیب اسیدهای چرب عضلات بزغاله-های مرخز
چکیده فارسی مقاله به منظور ارزیابی اثرات افزودن یک پروبیوتیک باکتریایی تجاری بر عملکرد رشد، ویژگی‌های کیفی گوشت و ترکیب اسیدهای چرب عضلات، از 16 رأس بزغالۀ نر مرخز (6/2±1/13 کیلوگرم وزن زنده، با سن آغازین سه ماهگی) استفاده شد. بزغاله‌ها به‌طور تصادفی بین دو تیمار توزیع شده و تا پیش از موعد کشتار به مدت 119 روز و به‌صورت دسترسی آزادانه به جیره تغذیه شدند. پروبیوتیک تجاری پریمالاک روزانه به میزان دو گرم به هر بزغاله در تیمار مربوطه و پیش از وعدۀ خوراکدهی صبح خورانده شد. عملکرد رشد و درصد لاشه تحت تأثیر خوراندن پروبیوتیک باکتریایی قرار نگرفت، اما ضخامت چربی زیر پوستی در پاسخ به مصرف پروبیوتیک باکتریایی کاهش یافت (05/0P<). در بین ویژگی‌های فیزیکی ارزیابی شده در گوشت، شامل pHu، ضایعات شیرابه‌ای، ظرفیت نگهداری آب، کاهش وزن در اثر طبخ، فشار برشی و شاخص‌های مرتبط با رنگ، تنها مقدار شاخص L* در عضلۀ semimembranosus و مقدار شاخص a* در عضلۀ longissimus thoracis دستخوش تغییری معنی‌دار در اثر افزودن پروبیوتیک باکتریایی به جیره شدند (05/0P<). افزودن پروبیوتیک باکتریایی به جیره تأثیر معنی‌داری بر ترکیب شیمیایی و ترکیب کلی اسیدهای چرب عضلات نداشت. به طور کلی، پروبیوتیک باکتریایی چندسویه‌ای مورد استفاده در پژوهش حاضر تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای بر عملکرد رشد و غالب ویژگی‌های کیفی گوشت بزغاله‌های مرخز نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدهای چرب عضله، بزغالۀ مرخز، پروبیوتیک باکتریایی، عملکرد، کیفیت گوشت،

عنوان انگلیسی Effect of feeding bacterial probiotic on performance, meat quality traits and muscles fatty acid composition of Morkhoz goat kids
چکیده انگلیسی مقاله Sixteen male Morkhoz kids (13.2±1.6 kg live body weight, 3 months old) were used to evaluate the effects of a commercial bacterial probiotic supplement on growth performance, meat quality attributes and fatty acid composition of muscles. Kids were randomly distributed between two treatments and were fed ad libitum for 119 days before slaughter. The Primalak probiotic was fed daily and before the first meal in the amount of two grams to each goat in the respective treatment. Growth performance and dressing percentage were not affected by bacterial probiotic feeding; Although subcutaneous fat depth decreased in response to probiotic consumption (P<0.05). Among the assessed physical meat quality attributes, including pHu, drip loss, water holding capacity, cooking loss, arner bratzler shear force, and meat colour indices, only the values of L* index for semimembranosus and a* index for longissimus thoracis muscle (P<0.05) were affected when bacterial probiotic was fed. Addition of probiotic to the diet had minor effects on proximate composition and fatty acids composition of muscles. In conclusion, the bacterial multi-strain probiotic used in the current experiment didn’t make a significant change in goat’s performance and most aspects of meat quality.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اسیدهای چرب عضله, بزغالۀ مرخز, پروبیوتیک باکتریایی, عملکرد, کیفیت گوشت

نویسندگان مقاله رضا ناصری هرسینی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.

فرخ کفیل زاده |
بخش علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_131939_fb53e4382f55df92a0984740ebfd3ef7.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات