این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۷، شماره ۱۴۳، صفحات ۱۷-۳۰
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف تفاله چغندر قند بر افزایش وزن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و خصوصیات لاشه در غاز
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف تفاله خشک چغندرقند بر روی عملکرد غازهای بومی آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در 5 تیمار و 3 تکرار با10 قطعه جوجه غاز ( مخلوط هر دو جنس) اجرا شد. پنج گروه آزمایشی شامل گروه شاهد (سطح صفر درصد تفاله چغندرقند) و جیرههای غذایی با سطوح 5، 7، 10 و 15 درصد تفاله چغندرقند بودند. در طول 12 هفته دوره پرورش، افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی بهصورت هفتگی مورد ارزیابی قرار گرفت. در پایان دوره آزمایش از هر تکرار تعداد 2 قطعه جوجه غاز یکی نر و دیگری ماده به صورت تصادفی انتخاب و کشتار و تجزیه لاشه شدند. نتایج نشان داد که در هفتههای متوالی تیمارهای حاوی سطوح مختلف تفاله چغندرقند در مقایسه با تیمار شاهد دارای بیشترین مقدار میانگین افزایش وزن بودند (05/0>P). تیمارهای حاوی سطوح مختلف تفاله چغندرقند از نظر ضریب تبدیل غذایی بهغیر از دوره پرورش 1 تا 7 روزگی اختلاف معنیداری با گروه شاهد نشان ندادند. استفاده از تفاله چغندرقند باعث کاهش درصد وزن رانها و افزایش درصد وزنی امعاء و احشا در لاشه شد (05/0>P). بیشترین درصد وزنی لاشه و کمترین درصد وزنی امعاء و احشا در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). همچنین کمترین درصد وزنی پشت و گردن در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). نتیجه نهایی این که با توجه به کاهش هزینه خوراک به ازای تولید هر کیلوگرم گوشت بهدلیل پایین بودن قیمت تفاله خشک چغندرقند و عملکرد بهتر پرنده، کاربرد تفاله چغندرقند تا سطح 15 درصد در جیرههای غازها پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تجزیه لاشه، تفاله چغندرقند، عملکرد، غاز، مصرف خوراک،
عنوان انگلیسی
The effect of different levels of sugar beet pulp on live weight, feed consumption, feed conversion ratio and carcass characteristics in geese
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of dry sugar beet pulp on the performance of native geese, an experiment was conducted in completely randomized design in 5 treatments and 3 replications, 10 of male and female gosling in each replication. Five dietary treatments included the control group and diets with 5, 7, 10 and 15 percent of sugar beet pulp. During the breeding period, weight gain, feed consumption and feed conversion ratio were evaluated weekly. At the end of the experiment, two geese, one male and one female, were randomly selected from each replicate and killed for carcass traits. The results showed that in consecutive weeks, treats with different levels of sugar beet pulp had the highest average weight gain compare to control group (P<0.05). The treatments containing different levels of sugar beet pulp did not show any significant difference with the control group in terms of feed conversion ratio except for the 1-7 day breeding period. Using of sugar beet pulp reduced the weight percentage of thighs and increased the weight percentage of gut and viscera (P<0.05). The highest weight percentage of the carcass and the lowest weight percentage of gut and viscera were observed in the control group (P≤0.05). Also, the lowest weight percentage of back and neck is observed in the control group (P<0.05). In conclusion, considering of feed cost per kilogram of meat and the better performance of the bird, the use of sugar beet pulp up to 15% in the rations of geese is suggested.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تجزیه لاشه, تفاله چغندرقند, عملکرد, غاز, مصرف خوراک
نویسندگان مقاله
یوسف سرهنگی |
کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، تبریز، ایران.
قربان الیاسی زرینقبایی |
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز، ایران.
علیرضا ایمانی |
کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، تبریز، ایران.
محمدولی علیپور |
کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، تبریز، ایران.
محمدرضا ستاری |
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_131940_2a08fca8aa1871984a87713593d75580.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات