این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۷، شماره ۱۴۳، صفحات ۳۱-۴۴

عنوان فارسی اثرات استفاده از دانه کینوا خام و عمل‌ آوری شده (Chenopodium quinoa Willd.) بر عملکرد، صفات کیفی تخم، وضعیت آنتی اکسیدانی و مورفولوژی روده بلدرچین‌های تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله در مطالعه حاضر، اثرات عمل‌آوری دانه کینوا بر عملکرد، صفات کیفی تخم، وضعیت آنتی اکسیدانی و مورفولوژی روده 240 قطعه بلدرچین‌ تخم‌گذار با 6 تیمار شامل: جیره بر پایه ذرت و کنجاله، جیره حاوی 10درصد دانه کینوا خام، جیره حاوی10درصد دانه کینوا خیسانده‌شده در آب ºC40، جیره حاوی10درصد دانه کینوا خیسانده‌شده در محلول اسیداستیک 1درصد، جیره حاوی10درصد دانه کینوا خیسانده‌شده در محلول بیکربنات ‌سدیم 1درصد و جیره حاوی 10درصد دانه کینوا خامِ مکمل‌ شده با 05/0درصد مولتی‌آنزیم ‌روابیو در 5 تکرار و 8 پرنده در هرتکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد مطالعه قرار گرفت. تغذیه دانه کینوا خام موجب کاهش تولید تخم، وزن تخم، توده تخم، وزن پوسته تخم، شاخص سفیده، واحدهاو، فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و ارتفاع پرز روده نسبت به گروه شاهد شد (05/0>p). تمامی روش‌های عمل‌آوری دانه کینوا و مکمل نمودن جیره حاوی دانه کینوا خام با مولتی‌آنزیم موجب افزایش معنی‌دار (05/0>p) تولید تخم، وزن تخم، توده تخم، وزن مخصوص تخم، ضخامت پوسته تخم، وزن پوسته تخم، شاخص سفیده و واحد هاو نسبت به گروه دانه خام شدند. تغذیه دانه کینوا عمل‌آوری شده با اسید استیک مقادیر تولید تخم، توده تخم، واحد هاو،‌ فعالیت آنزیم کاتالاز، ارتفاع پرز روده و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت را نسبت به گروه‌های دانه خام و شاهد بطور معنی‌داری افزایش داد (05/0>p). در نتیجه،‌ خیساندن دانه کینوا در محلول اسیداستیک 1درصد با نسبت 1:5 طی 24 ساعت بهترین روش عمل‌آوری بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بلدرچین تخم‌گذار، عمل‌ آوری، عملکرد، کینوا، مورفولوژی‌‌،

عنوان انگلیسی Effects of using raw and treated quinoa seeds (Chenopodium quinoa Willd.) on performance, egg quality traits, antioxidant status and intestinal morphology in laying quails
چکیده انگلیسی مقاله In the current study, the effects of quinoa seed processing on performance, egg quality traits, antioxidant status and intestinal morphology of 240 laying quails by six treatments including: corn-soybean meal based diet, diet containing 10% raw quinoa seeds, diet containing 10% quinoa seeds soaked in 40ºC water, diet containing 10% quinoa seeds soaked in 1% acetic acid solution, diet containing 10% quinoa seeds soaked in 1% sodium bicarbonate solution, diet containing 10% raw quinoa seeds supplemented with 0.05% Rovabio multi-enzyme in five replications and eight birds per replication, were conducted in a completely randomized design. The raw quinoa seeds feeding decreased egg production, egg weight, egg mass, shell weight, white index, haugh unit, SOD enzyme activity and villus height compared to the control group (p<0.05). All methods of quinoa seeds processing and diet containing raw quinoa seeds supplemented with multi-enzyme caused a significant increase (p<0.05) in egg production, egg weight, egg mass, specific gravity, shell thickness, shell weight, white index and haugh unit compared to the raw seed group. Feeding acetic acid-treated quinoa seeds significantly increased egg production, egg mass, haugh unit, CAT enzyme activity, villus height and the villus height to crypt depth ratio compared to the raw seed and control groups (p<0.05). In conclusion, Soaking quinoa seeds in 1% acetic acid solution by ratio of 1:5 during 24 hours was the best treating method.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله بلدرچین تخم‏گذار, عمل‏ آوری, عملکرد, کینوا, مورفولوژی‌‌

نویسندگان مقاله کامبیز کامگار |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

شهاب قاضی |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

امیرعلی صادقی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران.

علیرضا عبدالمحمدی |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_131942_8c854529bc0a46ee04b356190add3f93.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات