این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۷، شماره ۱۴۳، صفحات ۷۱-۸۴

عنوان فارسی تاثیر جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در جیره بر مصرف خوراک، فراسنجه های شکمبه ای و متابولیت‌های خونی بره‌های پرواری آتابای
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به منظور بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در جیره بر مصرف خوراک، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و متابولیت‌های خونی بره‌های پرواری آتابای صورت گرفت. سی راس بره‌ پرواری (با میانگین وزن 7/2± 32 کیلو‌گرم) به طور تصادفی به 3 گروه با 10 تکرار تقسیم شدند. بره‌های گروه کنترل با جبره بدون کنجاله جوانه ذرت تغذیه شدند. سایر گروه‌ها به ترتیب با جایگزینی 50 و 100 درصدی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در جیره به مدت 84 روز تغذیه شدند. بره‌ها هر 14 روز وزن شدند. مقدار خوراک مصرفی و پس‌آخور به صورت روزانه ثبت شد. نتایج نشان داد بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری در وزن نهایی بره‌ها و ماده خشک مصرفی وجود نداشت (05/0P). در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری از خونی گلوگز، کلسترول، گلوبولین، نسبت آلبومین به گلوبولین مشاهده نشد (05/0P). بطورکلی، می‌توان کنجاله جوانه ذرت را بطور کامل با کنجاله سویا، بدون‌آنکه در سلامت و تولید دام اختلالی ایجاد کند جایگزین نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عملکرد، فراسنجه‌های خونی، کنجاله جوانه ذرت، کنجاله سویا، گوسفند آتابای،

عنوان انگلیسی The effect of replacing soybean meal with corn germ meal in diet on feed intake, ruminal parameters and blood metabolites of Atabai fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effect of replacing soybean meal with corn germ meal in diet on feed intake, rumen parameters and blood metabolites of Atabai fattening lambs. Thirty lambs (with an average weight of 32±2.7 kg) were randomly divided into 3 groups with 10 repetitions. The lambs of the control group were fed with the feed without corn germ meal. Other groups were fed by replacing 50% and 100% of soybean meal with corn germ meal in the diet for 84 days. Results showed that there was no significant difference between the experimental treatments in the final weight of lambs and dry matter intake (P>0.05). No significant difference was observed in protozoa population, pH and volatile fatty acids among different treatments (P>0.05). Also, there was no significant difference in rumen ammonia nitrogen during fasting and six hours after morning feeding (P>0.05). However, rumen ammonia nitrogen increased 3 hours after morning feeding (P<0.05). Among the different treatments, there was no significant difference in blood glucose, cholesterol, globulin, albumin-globulin ratio (P>0.05), but replacing soybean meal with corn sprout meal increased the concentration of triglyceride, urea, total proin, and high-density lipoprotein. Low and very low density lipoprotein and decrease of lipoprotein increased with density (P<0.05). In general, corn germ meal can be completely replaced with soybean meal without affecting the health and production of fattening lambs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله عملکرد, فراسنجه‌های خونی, کنجاله جوانه ذرت, کنجاله سویا, گوسفند آتابای

نویسندگان مقاله عبدالحکیم توغدری |
استادیار گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

تقی قورچی |
استاد گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد اسدی |
دانشجوی گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

کامل عموزاده آرائی |
دانشجوی گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مصطفی عالی پور |
دانشجوی گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_131945_9980e33b0d1c4aadc981c46c592e8a18.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات