این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۷، شماره ۱۴۳، صفحات ۱۱۵-۱۳۲
عنوان فارسی
تاثیر مصرف سیزامین و تیموکوئینون بر عملکرد، فراسنجههای خونی، آنزیم های کبدی، صفات کمی و کیفی تخم در بلدرچینهای ژاپنی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تاثیر مصرف جیره های مکمل شده با سطوح مختلف ویتامین E، سیزامین و تیموکوئینون بر عملکرد، فراسنجه های خونی، آنزیم های کبدی و صفات کمی و تخم، تعداد210 قطعه بلدرچین تخمگذار ژاپنی ازسن 35 روزگی، در قالب طرح کاملا تصادفی مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد و گروههای مصرفکننده جیرههای مکمل شده با سطوح 100 و200 میلیگرم در هر کیلوگرم خوراک از ویتامینE، تیموکوئینون و سیزامین بودند. یافتهها نشان داد مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت (05/0p≥). تحت اثر ویتامینE، سیزامین و تیموکوئینون، کلسترول و LDL سرم و تخم نسبت به گروه شاهدکاهش ومیزانHDL افزایش یافت (05/0p≤). سطح آلبومین و فعالیت آنزیمهایکبدی آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینوترانسفراز وآسپارتات آمینوترانسفراز کاهش یافت (05/0p≤). افزایش سلولهای سفید خون وکاهش معنیدار نسبت هتروفیل به لنفوسیت مشاهده شد (05/0p≤). غلظت هموگلوبین،گویچههای قرمز و شاخصهای هماتولوژی تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت (05/0p≥). اعمال تیمارهای آزمایشی سبب افزایش درصد تولید و وزن تخم، افزایش وزن زرده، بهبود شاخص هاو و متعاقباکاهش وزن سفیده و تیوباربیتوریک اسید در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0p≤). محتوی اسید های چرب پالمیتولئیک اسید، اولئیک اسید، آلفالینولئیک اسید، ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزا هگزانوئید اسید افزایش و اسید های چرب لینولئیک ،گاما لینولئیک و آراشیدونیک اسیدکاهش یافت (05/0p≤). بهصورت کلی با توجه به نتایج این تحقیق چنین به نظر می رسد که مصرف سطوح 100 و200 میلیگرم سیزامین و تیموکوئینون می تواند اثرات مثبتی بر علمکرد، فراسنجه های خونی، صفات کمی و کیفی تخم در بلدرچین تخم گذار ژاپنی داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بلدرچینتخمگذار، پروفایل اسید چرب، تیموکوئینون، سیزامین، ویتامینE،
عنوان انگلیسی
The effect of sesamin and thymoquinone supplemented diets on blood biochemical, liver enzyme activates, quantitative and qualitative traits of egg in Japanese quails
چکیده انگلیسی مقاله
To determine the effect of dietary vitamin E, sesamin and thymoquinone on performance, blood biochemicals, liver enzyme activates, eggs quantitative and qualitative traits and egg fatty acids contents, two hundred and ten female quails at (35-85 day olds) were used. The treatments whereas as control group and supplementation of vitamin E, thymoquinone and sesamin at levels of 100 and 200 mg per kg of quail’s diet. Data showed that feed intake and feed conversion ratio were not influenced under dietary treatments (p≥0.05). Under the influnces of vitamin E, thymoquinone and sesamin, the serum cholesterol and LDL decreased and HDL increased significantly (p≤0.05). Liver enzyme activites of albumen, alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase and alkaline phosphatase were decreased (p≤0.05). Increase WBC and decreased heterophils to lymphocytes ratio were observed (p≤0.05). Use of experimental diets lead to increase egg production and egg mass, egg egg yolk and haugh unit index and decrease egg white weight and TBA content instead (p≤0.05). Palmitoleic acid, oleic acid, alphalinoleic acid, eicosapentaenoic acid, and docosahexaenoic acid contents increased, and linoleic acid, gamma linoleic acid and arachidonic acid decreased (p≤0.05). Overally, according to the result of the current study it seems that use of vitamin E, sesamin and thymoquinone at level of 100 and 200 mg/kg may have beneficial effect on performance, blood biochemical and quantitative and qualitative traits of egg in laying Japanese quails.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بلدرچینتخمگذار, پروفایل اسید چرب, تیموکوئینون, سیزامین, ویتامینE
نویسندگان مقاله
یاسر رحیمیان |
دانشجوی دکتری تخصصی علوم دامی،گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران.
فرشید خیری |
دانشیار،گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران.
مصطفی فغانی |
استادیار،گروه علوم دامی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_131949_249ef651e3809e97a484eb78adab642e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات