این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۷، شماره ۱۴۳، صفحات ۱۳۳-۱۴۸
عنوان فارسی
اثر جیرههای حاوی سطوح مختلف کنگر فرنگی (Cynara scolymus L.) بر مصرف خوراک، عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی و فراسنجههای خونی برههای نر کردی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر سطح علوفۀ کنگر فرنگی جیره بر عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی و فراسنجههای خونی برههای نر پرواری انجام شد. از 24 رأس برۀ نر کردی (35/2 ± 18/30 کیلوگرم وزن زنده و سن 7 ماه) در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل جیرۀ بدون کنگر فرنگی (شاهد)، جیرۀ حاوی 10 درصد کنگر فرنگی و جیرۀ حاوی 20 درصد کنگر فرنگی بودند. دورۀ آزمایش 100 روز بود که 20 روز آن به دورۀ عادتپذیری و 80 روز باقیمانده به ثبت دادهها و جمعآوری نمونهها اختصاص داده شد. نتایج نشان داد که برههای تغذیه شده با جیرههای حاوی کنگر فرنگی نسبت به برههای تغذیه شده با جیرۀ شاهد دارای افزایش وزن روزانه و بازده استفاده از خوراک بیشتری بودند (05/0P<). با افزایش سطح کنگر فرنگی در جیره، گوارشپذیری مادۀ خشک (09/0P=)، مادۀ آلی (09/0P=) و پروتئین خام (10/0P=) بهطور خطی تمایل به افزایش نشان داد، در حالیکه گوارشپذیری الیاف نامحلول در شویندۀ خنثی تحت تأثیر سطح کنگر فرنگی در جیره قرار نگرفت. برههای تغذیه شده با جیرههای حاوی کنگر فرنگی در مقایسه با گروه شاهد دارای غلظت نیتروژن اورهای خون کمتری بودند (05/0P<)، در حالیکه غلظت گلوکز، پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین، کلسترول و تریگلیسرید پلاسمای برهها توسط جیرههای آزمایشی تحت تأثیر قرار نگرفت. به طور کلی تغذیۀ علوفۀ کنگر فرنگی به برههای پرواری تا سطح 20 درصد کل جیرۀ کامل مخلوط اثر منفی بر مصرف خوراک و گوارشپذیری ظاهری مواد مغذی نداشت و باعث بهبود عملکرد رشد آنها شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
برههای پرواری، عملکرد رشد، کنگرفرنگی، گوارشپذیری، متابولیتهای پلاسما،
عنوان انگلیسی
Effect of diets containing different levels of artichoke (Cynara scolymus L.) on feed intake, growth performance, nutrients digestibility and blood parameters of Kurdish male lambs
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this experiment was to investigate the effects of dietary artichoke level on growth performance, nutrients digestibility and plasma parameters in fattening male lambs. Twenty-four Kurdish lambs (30.18 ± 2.35 kg BW and 7 months age) were used in a completely randomized design. Experimental diets were diet containing 0% artichoke (control), diets containing 10 and 20% artichoke respectively. The experiment was lasted for 100 days including 20 days for adaptation period and 80 days for data recording and samples collection. Results showed that lambs fed diet containing artichoke had greater average daily gain and feed efficiency compared to the control group (P<0.05). Digestibility of dry matter (P=0.09), organic matter (P=0.09) and crude protein (P=0.10) tended to increase linearly with increasing artichoke level in the diet, whereas digestibility of neutral detergent fiber was not affected by artichoke level in the diet. Lambs fed diets containing artichoke had lower blood urea concentration compared to those fed control diet (P<0.05), but plasma glucose, total protein, albumin, globulin, cholesterol and triglyceride concentrations were not affected by the experimental diets. It is concluded that feeding artichoke up to 20% of total mixed ration not only had no negative effect on feed intake and nutrients digestibility but also improved growth performance of fattening lambs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
برههای پرواری, عملکرد رشد, کنگرفرنگی, گوارشپذیری, متابولیتهای پلاسما
نویسندگان مقاله
هوشنگ جعفری |
استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
پوریا دادور |
استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
صیفعلی ورمقانی |
دانشیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_131950_7076dd3ed5b2f709fe1581778a4c4456.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات