این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۵، شماره ۳، صفحات ۴۰۱-۴۱۸
عنوان فارسی
ارزیابی اثرات ریزپوشانی مخلوط عصاره گیاهان دارویی بر عملکرد رشد، اجزا لاشه و پاسخ ایمنی جوجه گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف از اجرای آزمایش، بررسی و مقایسه اثر بخشی فرآیند ریزپوشانی عصارههای گیاهی و عصاره خام شش گیاه آویشن، پونه کوهی، رزماری، رازیانه، زردچوبه و نعناع فلفلی بر عملکرد رشد، اجزای لاشه و پاسخ ایمنی جوجه گوشتی بود. در مرحله آزمایشگاهی، عصارهها با نسبتهای مختلف دیواره کربوهیدراتی (1:10؛ 1:15 و 1:20) ریزپوشانی شدند که یافتهها نشان داد نسبت 1:10 ریزپوشانی از نظر شاخصهای کیفی بهتر است. در آزمایش مزرعهای از 650 قطعه جوجهخروس یک روزه راس 308 در طرح کاملاً تصادفی با 13 تیمار، 5 تکرار و 10 پرنده در تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. میزان mg/kg 600 عصاره خام و gr/kg 6/6 عصاره ریزپوشانی شده گیاهان به صورت ترکیبی به جیرهها افزوده شد. دادههای مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدل خوراک در دورههای 10-0، 24-11 و 42-25 روزگی رکورد برداری گردید. در روز هفتم آزمایش واکسن نیوکاسل و آنفولانزا به پرندهها تزریق و در روز 35 آزمایش از هر تکرار یک پرنده خونگیری و عیار پادتن اندازهگیری شد. نتایج نشان داد تیمارهای حاوی مخلوط عصارههای ریزپوشانی شده موجب افزایش وزن در دوره آغازین و رشد در مقایسه با شاهد به صورت معنیدار شدند (05/0P<) و موجب بهبود ضریب تبدیل خوراک در دوره آغازین، رشد و کل دوره در برخی تیمارها گردید(05/0P<). تیمارهای حاوی عصاره خام و تیمارهای ریزپوشانی شده تاثیری بر مصرف خوراک نداشتند. تیمارهای عصارههای خام و ریزپوشانی شده موجب افزایش وزن نسبی لاشه و چربی بطنی شدند (05/0P<) اما تأثیری بر عیار پادتن بر ضد نیوکاسل و آنفولانزا نداشتند. در نتیجه نسبتهای مختلف عصاره گیاهی ریزپوشانی شده موجب بهبود عملکرد رشد جوجه گوشتی در مقایسه با تیمارهای عصاره خام میشوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی،ریزپوشانی،ضریب تبدیل خوراک،عیار پادتن،
عنوان انگلیسی
Evaluation the effects of Microencapsulated medicinal plants extracts on growth performance, carcass components and immune response of broilers
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this experiment was to investigate and compare the effectiveness of the microencapsulated of medicinal plant extracts and raw extracts of six plants involved thyme, oregano, rosemary, fennel, turmeric and peppermint on growth performance, carcass components and immune response of broilers. In invitro condition, the extracts were microcoated with different ratios of carbohydrate wall (1:10, 1:15 and 1:20). The results showed that the ratio of 1:10 microencapsulated is more efficiency in terms of quality indicators. For this experiment, 650 one-day-old chicks of ROSS 308 were used in a completely randomized design with 13 treatments, 5 replicats and 10 birds for 42 days. The amount of 600 mg/kg of raw extract and 6.6 gr/kg of micro-encapsulated extract of plants was added to the rations in a mixed component. Data on feed intake, weight gain and feed conversion ratio were recorded in periods of 0-10, 11-24 and 25-42 days. On the seventh day of the experiment, Newcastle and influenza vaccines were injected, and at the 35th day, one bird from each replicate were bleeding and the antibody titer was measured. The results showed, as compare to control, treatments containing a microencapsulated extracts increased body weight in the starter and grower periods, and improved the FCR in the starter, grower an d whole period of experiment(P<0.05). However, the treatments containing raw and microencapsulated extract had no effect on feed intake. The treatments of raw and microencapsulated extracts increased the relative weight of carcass and abdominal fat, but had no effect on the antibody titer against Newcastle disease and influenza. Therefore, the addition of different proportions of microcapsule extract may improve the growth performance of broiler chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
جوجه گوشتی,ریزپوشانی,ضریب تبدیل خوراک,عیار پادتن
نویسندگان مقاله
سید جواد حسینی واشان |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند. ایران
حسن کیهانی یزدی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند. ایران
شادی بلوریان |
گروه صنایع غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد، مشهد. ایران
مجید افشاری |
مدیر عامل شرکت دانش بنیان گلچین توس (شرکت زایشی جهاد دانشگاهی مشهد) مشهد. ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_94457_0edeb556a851a82a214d31cafb304b9f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات