این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۳۱-۴۳
عنوان فارسی
مقایسهی پروفایل چربی، رژیم غذایی و فعالیت بدنی در زنان چاق با مصرف انرژی استراحت طبیعی و زنان با مصرف انرژی استراحت پایین
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: چاقی به عنوان شایعترین بیماری متابولیک جهانی در نظر گرفته میشود. کاهش در مصرف انرژی استراحت میتواند خطر بروز چاقی را افزایش دهد. مطالعهی حاضر با هدف بررسی و مقایسه شاخصهای رژیمی، بیوشیمیایی، تنسنجی و ترکیب بدن در زنان با مصرف انرژی استراحت ((REE) Resting Energy Expenditure طبیعی و مصرف انرژی استراحت پایین انجام گرفته است. روش کار: مطالعـه حاضر بر روی 49 زن 50-25 ساله انجام گرفت. افراد در سه گروه تقسـیم شدند؛ گروه اوّل دارای kg/m29/39>BMI>kg/m228 با REE طبیعی، گروه دوم دارای kg/m29/39>BMI>kg/m228 با REE پایین و گروه سوم دارای BMI و REE طبیعی میباشد. شاخصهای تنسنجی، ترکیب بدن و REE برای افراد اندازهگیری شد. پروفایل چربی در خون افراد اندازهگیری شد. اطلاعات فعالیت بدنی و رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامهی معتبر ارزیابی گردید. نتایج: تفاوت معنی داری در ترکیب بدن بین دو گروه چاق وجود نداشت. میزان REE اندازهگیری شده در افراد چاق با REE پایین به میزان معنی دار و قابل توجهی پایینتر از دو گروه دیگر بود. تفاوت معنی داری در انرژی و درشت مغذیهای دریافتی و فعالیت بدنی در بین سه گروه مورد مطالعه و نیز بین هر گروه با گروه دیگر وجود نداشت. تفاوت معنی داری در پروفایل چربی بین دو گروه چاق با REE طبیعی و پایین وجود نداشت. نتیجهگیری: در گروهی از افراد چاق میزان REE اندازهگیری شده به میزان قابل توجهی پایینتر از سایر افراد با BMI بالا میباشد. با وجود اینکه تفاوت معنیداری در ترکیب بدن، سن، جنس، رژیم غذایی، پروفایل چربی و فعالیت بدنی این افراد در مقایسه با سایر افراد چاق وجود ندارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا تقدمی معصومی | zahra taghadomi masoumi
msc. department of cellular-molecular nutrition, school of nutrition sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد، گروه تغذیه سلولی- مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمدرضا اشراقیان | mohammad reza eshraghian
ph.d. professor, department of epidemiology and biostatistics, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استاد، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
مهدی هدایتی | mehdi hedayati
ph.d. associate professor, cellular-molecular research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university, tehran, iran
دانشیار، مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
حمیده پیشوا | hamideh pishva
ph.d. associate professor, department of cellular- molecular nutrition, school of nutrition sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشیار، گروه تغذیه سلولی- مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-395&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/59/article-59-326407.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
public_health|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات