این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۴۳-۵۳
عنوان فارسی
بررسی متغیرهای زمان، ترکیب حلال استخراجی و نسبت حلال به گیاه بر خواص آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی گیاه تشنه داری و برگ زیتون به کمک روش استخراج ریزموج و مافوق صوت
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف:
استفاده از روشهای نوین عصارهگیری برای دستیابی بهینه به خواص عصارههای گیاهی
بسیار قابل توجه است. در این پژوهش خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی عصاره گیاه تشنهداری و برگ زیتون در دو روش استخراج با امواج ریزموج
و فراصوت
بر باکتری
لیستریا
مونوسیتوژنز
بررسی شده
است.
مواد و روش
ها:
پس از طراحی آزمایش به روش
Box-Behnken
، استخراج ها با دستگاههای مایکروویو برای بررسی اثر ریزموج و حمام فراصوت برای بررسی اثر فراصوت انجام شد. محتوای فنلی و خواص آنتیاکسیدانی به ترتیب با استفاده از ترکیب فنلی کل یا
TPC
و 2،2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل
(DPPH)
تعیین شد. روش
میکرودایلوشن براث برای تعیین حداقل غلظت بازدارنده
(MIC)
بر روی باکتری
لیستریا مونوسیتوژنز
بکار گرفته شد.
یافته
ها
:
مؤثرترین متغیر مستقل در استخراج در هر دو روش و در هر دو گیاه نسبت حلال به گیاه بود. نسبت اتانول در حلال استخراج کننده بر
TPC
و بازده تأثیرگذار بود. بیشترین میزان
TPC
برای برگ زیتون 26/0
±
34/5 میلیگرم بر گرم و برای تشنهداری 14/0
±
89/2 میلیگرم بر گرم با روش فراصوت بهدست آمد. همچنین بیشترین درصد بازداری رادیکال
DPPH
برای برگ زیتون 6/2
±
13/52 درصد و برای تشنهداری 76/2
±
24/55 درصد و با تابش ریزموج بود. کمترین میزان
MIC
برای عصاره برگ زیتون و به روش فراصوت بدست آمد (005/0
±
47/0میلیگرم بر میلیلیتر).
نتیجه گیری:
هر دو روش استخراج به دلایل تفاوتهای ساختاری و ترکیبات موجود در دو گیاه، اثرگذاری متفاوتی بر خصوصیات عصاره داشتهاند.
بیشترین میزان ترکیبات فنولی هر دو گیاه را استخراج با امواج فراصوت و بیشترین میزان خواص آنتیاکسیدانی را استخراج به کمک تابش ریزموج داشت.
برگ زیتون و گیاه تشنهداری پتانسیل مناسبی برای کاهش آلودگی
لیستریا
مونوسیتوژنز
از خود نشان دادند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ریزموج، فراصوت، برگ زیتون، گیاه تشنهداری، لیستریا مونوسیتوژنز
عنوان انگلیسی
Investigating Variables of Time, Extraction Solvent Composition and Ratio of Solvent-to-plant on Antioxidant and Antibacterial Characteristics of Striata Plants and Olive Leaves Using Microwave and Ultrasonic Extraction Methods
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives:
It is critical to use modern extraction strategies to show ideal characteristics of the plant extricates. In this study, antioxidant and antimicrobial characteristics of the extracts of
Scrophularia striata
plant and olive leaves were assessed using microwave and ultrasound extraction strategies.
Materials & Methods:
After designing the experiment using Box-Behnken method, extractions were carried out using microwave devices to check effects of microwaves and ultrasonic bath. Phenolic content and antioxidant characteristics were assessed using total phenolic compound and 2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl methods, respectively. Microdilution broth method was used to assess the minimum inhibitory concentration for
Listeria monocytogenes
.
Results:
The most effective independent variable in extraction in the two methods and in plants was the ratio of solvent to plant. The ratio of ethanol in the extractor solvent affected total phenolic compound and yield. Ultrasound extraction yielded the highest total phenolic compound concentrations for olive leaves (5.34 ±0.26) and Scrophularia striata (2.89 ±0.14 mg.g-1). The best minimum inhibitory concentration (0.47 ±0.005 mg.ml
-1
) was reported for the olive leaves using ultrasound extraction.
Conclusion:
The two extraction methods included various effects on characteristics of the extracts due to the structure and compounds in the two plants. The ultrasound extraction method extracted the highest quantity of phenolic compounds from the two plants. The highest quantity of antioxidant characteristics was linked to microwave extraction. It can be concluded that olive leaves and
Scrophularia striata
plants can potentially decrease
Listeria monocytogenes
contamination.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Microwave, Ultrasound, Olive leaf, Scrophularia striata, Listeria monocytogenes
نویسندگان مقاله
مهسا ابوالفتح | M Abolfath
Department of Nutrition and Food Hygiene, Faculty of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
گروه تغذیه و بهداشت مواد غذایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان ایران
نازنین چلویی | N Cheloei
Department of Nutrition and Food Hygiene, Faculty of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
گروه تغذیه و بهداشت مواد غذایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان ایران
ساناز عسگری | S Asgari
Department of Nutrition and Food Hygiene, Faculty of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
گروه تغذیه و بهداشت مواد غذایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان ایران
احسان بلادیان | E Beladian
Community Medicine Department, School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
وحید قاسم زاده محمدی | V Ghasemzadeh-mohammadi
Asistant Professor, Department of Nutrition and Food Hygiene, Faculty of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
استادیار گروه تغذیه و بهداشت مواد غذایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4503-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات