این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۶۱، صفحات ۱-۹
عنوان فارسی
اثر آنتیاکسیدانها و محیط کشت بر بیوسنتز ترکیبات فنلی محدودکننده رشد در کشت درون شیشهای گیاه نعناع وحشی (Mentha arvensis L.)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: فنلها از مهمترین ترکیبات ثانویه میباشند که در پاسخ به شرایط محیطی در گیاهان تولید میشوند. غلظت و عناصر محیطهای کشت نقش مؤثری در تولید این ترکیبات دارند. اکسیداسیون ترکیبات فنلی در محیط کشت موجب کاهش موفقیت در فرآیند کشت بافت یا پیچیده شدن مراحل آن میشود. هدف: مطالعه حاضر جهت بررسی اثر آنتیاکسیدانهای مختلف و محیطهای کشت در مهار بیوسنتز ترکیبات فنلی در کالوسهای گیاه Mentha arvensis L صورت گرفت. روش بررسی: برگهای سترون در محیط کشت پایهMS حاوی اکسینها (2,4-D و NAA) و سایتوکنینها ( BAPوKIN ) جهت تولید کالوس کشت شدند. پس از دستیابی به غلظت مناسب هورمونی جهت بررسی تولید فنل، کالوسها در محیط MS و B5 همراه با غلظتهای مختلف زغال فعال، اسید سیتریک، اسید آسکوربیک، زردچوبه و پلی وینیل پیرولیدون هر یک به طور مجزا کشت شدند. میزان فنل در کالوس و محیط کشت بوسیله دستگاه اسپکتوفتومتر اندازهگیری شد. نتایج: بیشترین میزان وزن تر (56/3 گرم) و وزن خشک کالوسها (88/1 و 74/1 گرم) در غلظتهای به ترتیب 0، 5/0 و 1 میلیگرم در لیتر هورمون 2,4-D مشاهده شد. زغال فعال، اسید سیتریک، اسید آسکوربیک و پلی وینیل پیرولیدون تأثیر معنیداری بر تولید ترکیبات فنولیک نداشتند. در حالی که تأثیر زردچوبه در هر دو غلظت معنیدار بود. بیشترین میزان فنل در محیط کشت (ml/µg 127) و کمترین میزان فنل در کالوسها (ml/gµ 9/72) در محیط حاوی 1000 میلیگرم در لیتر زردچوبه مشاهده شد. نتیجهگیری: زردچوبه نقش بسیار معنیداری در رهاسازی و جذب ترکیبات فنلی در محیط کشت دارد. این ماده میتواند به عنوان روشی ارزان و کارآمد جهت تولید کالوسهای عاری از فنل و همچنین تولید ترکیبات فنلی در مطالعات مرتبط با تولید متابولیتهای ثانویه در شرایط درون شیشهای استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Antioxidant Compounds and Media on Biosynthesis of Limiter Phenolic Compounds During In vitro Culture of Mentha arvensis L.
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Phenolic compounds are one of the most important classes of plant secondary metabolites that produced in response to environmental conditions. The concentrations and compounds of media have played a significant role in production of these compounds. Production of phenolic compounds in the medium reduces the chances of success in tissue culture process or complicates the process. Objective: This study aimed to investigate the effect of various antioxidants and media on change in biosynthesis of phenolic compounds in callus culture of Mentha arvensis L Methods: leaves were cultured on MS medium supplemented with 2,4-D, NAA, BAP and KIN for callus induction. After selection of the best medium for callus induction, calli were subculture on MS and B5 media in combination with different concentration of Activated charcoal, Citric acid, Ascorbic acid, Turmeric and polyvinylpyrrolidone (PVP) for study of phenolic compounds. The amounts of phenolic compounds in callus and media were analyzed by spectrophotometer. Results: The maximum callus fresh weight (3.56 gr) and dry weight (1.88 gr) were obtained in 0.5 mg/l 2,4-D. Activitated charcoal, citric acid, Ascorbic acid, PVP, have not significant effects on production of phenolic compounds whereas, both concentrations of Turmeric have significant effect. The highest level of phenol (127 ml/µg) in media and the lowest level (72.9 ml/µg) of phenol in callus was observed in media with 1000 mg/l of Turmeric. Conclusion: Turmeric will be assisting a significant effect on release and absorption of phenolic compounds in tissue culture medium. This study could be contributed as an inexpensive and practical for callus induction and also could applied for production of phenolic compounds in vitro plant secondary metabolites production.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سارا قزلباش | sara ghezelbash
department of horticulture science and plant protection, college of agriculture, shahrood university of technology, shahrood, semnan, iran
گروه باغبانی و گیاه شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
اردشیر قادری | ardeshir qaderi
institute of medicinal plants, karaj
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
حجت اله بداقی | hojatollah bodaghi
department of horticulture science and plant protection, college of agriculture, shahrood university of technology, shahrood
گروه باغبانی و گیاه شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
زیبا قسیمی حق | ziba ghasimi hagh
department of horticulture science and plant protection, college of agriculture, shahrood university of technology, shahrood
گروه باغبانی و گیاه شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
مهرداد کاشفی | mehrdad kashefi
institute of medicinal plants, karaj
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
امیررضا زارع کاریزی | amirreza zarekarizi
institute of medicinal plants, karaj
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-144-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-326580.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات