این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۶۱، صفحات ۶۰-۷۶
عنوان فارسی
اثر اسانس سه گیاه دارویی بر فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز منجر به قهوهای شدن آنزیمی و سبب تغییرات نامطلوب کیفی در میوهها و سبزیها میشود. هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانسهای گیاهی بر کاهش فعالیت آنزیمهای دخیل در قهوهای شدن آنزیمی کلم بروکلی میباشد. روش بررسی: گلآذینهای کلم بروکلی در دو شرایط in vitro و in vivo با آب مقطر (شاهد)، اسید آسکوربیک (7 پیپیام) و غلظتهای 500، 750، 1000 و 2000 پیپیام اسانسهای پونه، زیره سیاه و زیره سبز تیمار شدند و سپس فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز ارزیابی شدند. نتایج: در شرایط in vitro اسانس زیره سبز در غلظت 1000 پیپیام و اسانس زیره سیاه در تمامی غلظتهای مورد استفاده؛ در شرایط in vivo غلظت 500 پیپیام اسانس پونه، 500 و 750 پیپیام اسانس زیره سیاه، تمامی غلظتهای اسانس زیره سبز و اسید اسکوربیک بهطور معنیداری فعالیت آنزیم پراکسیداز کلم بروکلی را نسبت به شاهد کاهش دادند. همچنین غلظتهای 500 پیپیام اسانس پونه و زیره سیاه، غلظت 2000 پیپیام اسانس زیره سبز و تیمار اسید اسکوربیک به طور چشمگیری فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز را نسبت به تیمار شاهد در شرایط in vivo کاهش دادند. بالاترین فعالیت بازدارندگی علیه پلی فنل اکسیداز و پرکسیداز بهترتیب توسط غلظتهای 500 و 750 پیپیام اسانس زیره سیاه و در شرایط in vivo به دست آمد. نتیجهگیری: اسانسهای مورد استفاده در این پژوهش بسته به غلظت مورد استفاده، فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز را در کلم بروکلی کاهش دادند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان، اسانس، پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز، کلم بروکلی
عنوان انگلیسی
The Effect of Three Medicinal Plants Essential Oils on the Activity of Peroxidise and Polyphenoloxidase Enzymes in Broccoli (Brassica oleracea L.var. Italica)
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The enzyme activity of peroxidise and polyphenoloxidase establish enzymatic browning and leading to undesirable changes in fruits and vegetables. Objective: The aim of this study was to evaluate the effect of plant essential oils on reducing the activity of enzymes involved in enzymatic browning of broccoli. Methods: Broccoli inflorescences were treated with distilled water (control), ascorbic acid (17 ppm) and concentration of 500, 750, 1000, and 2000 ppm of Pennyroyal, black Cumin and Cumin essential oils in both in vitro and in vivo, then peroxidase and polyphenol oxidase activity were evaluated. Results: Cumin essential oil at 1000 ppm and all treated black Cumin essential oil under in vitro test as well as 500 ppm Pennyroyal essential oil, 500 and 750 ppm black Cumin essential oil, all treated cumin essential oil and ascorbic acid under in vivo test, significantly reduced peroxidase activity in Broccoli compared to control. Also, In vitro applied of essential oils including 500 ppm Pennyroyal, 500 ppm black Cumin, 2000 ppm Cumin and ascorbic acid treatment were dramatically decreased polyphenol oxidase activity in compare to control. The highest inhibition of polyphenoloxidase and peroxidase activities respectively were achieved using concentrations of 500 ppm and 750 ppm black Cumin essential oil in in vivo condition. Conclusion: The essential oils used in these experiments depending on the concentration used reduced polyphenol oxidase and peroxidase activities in broccoli. 208 207
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مرضیه فصیح |
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)
مجید قربانی نهوجی | ghorbani nohooji
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
عبدالرحمان رحیمی |
سنندج، چهار راه سعدی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، دانشکده کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1027-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-326585.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات