این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۶۱، صفحات ۱۸۵-۱۹۶

عنوان فارسی اثرات ضد‌میکروبی برخی از دود‌های طبی، طب سنتی ایران
چکیده فارسی مقاله مقدمه: علم امروزه تلاش می‌کند تا عوامل بیماریزا در اماکن عمومی و مراکز بهداشتی را از بین ببرد. استفاده از دود‌های طبی در طب سنتی ایران در بهبود کیفیت هوای محیط رواج داشته است. هدف: هدف این مطالعه، ارزیابی فعالیت آنتی‌باکتریال دود گیاهان کندر، میخک، صندل و اذخر در مقابل طیف متفاوتی از میکروب‌ها بود. روش بررسی: دود گیاهان صندل (Santalum album)، اذخر (Cymbopogon schoenanthus)، کندر (Boswellia sacra) و میخک (Syzygium aromaticum) در مقابل باکتری‌هایEscherichia coli ، Staphylococcus aureus، Bacillus subtilis و قارچ Candida albicans بررسی شد و قدرت ضد‌میکروبی آنها ارزیابی شد. نتایج: گیاه صندل توانست، قارچ C. albicans را در زمان 7 دقیقه و باکتری B‏. subtilis را، در 9 دقیقه و دو باکتری E. coli و S. aureus را در زمان 10 دقیقه مانع رشد کامل آنها شود. گیاه اذخر مانع رشد قارچ در زمان 7 دقیقه، باسیل در 11 دقیقه و دو باکتری گرم مثبت و منفی در زمان 9 دقیقه شد. از بررسی دود گیاهان کندر و میخک نتایج قابل توجی به دست نیامد. آنچه قابل توجه بود، با مخلوط کردن دو گیاه صندل و اذخر به نسبت یک به یک اثرات ضد‌میکروبی دود این دو گیاه تقویت شد. نتیجه‌گیری: میکروب‌ها و قارچ مورد مطالعه حساسیت بالایی نسبت به دود دو گیاه صندل و اذخر نشان دادند و امکان کاربرد صنعتی از این دود را فراهم نمود. لزوم انجام تحقیقات وسیع‌تر در مورد مواد مؤثره دود این گیاهان مطرح می‌شود. 185
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اذخر، دود، صندل، ضد‌میکروبی، طب سنتی

عنوان انگلیسی Antimicrobial Effect of Some Medicinal Smoke, Iranian Traditional Medicine
چکیده انگلیسی مقاله Background: Nowadays, science tries to find a way to control the pathogens in public place and health centers. The use of medicinal smokes is common in Iranian traditional medicine to improve air quality and purify air. Objective: The aim of this study was to evaluate the antibacterial activity of Herbal fume, contain frankincense, clove, sandalwood and camel grass against a variety of microorganisms. Methods: Herbal smoke include, sandalwood (Santalum album), camel grass (Cymbopogon schoenanthus), condor (Boswellia sacra) and clove (Syzygium aromaticum), against microorganisms, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis and Candida albicans, was investigated. Results: Sandalwood and camel grass fumes could inhibit C. albicans completely both in 7 minutes and inhibit B. subtilis in turn in 9 minute and 11 minute. Also they could inhibit E. coli and S. aureus in turn in 10 and 9 minute. Frankincense and clove fume had no significant effects. Mixing two plants, sandalwood and camel grass in the ratio 1:1, will enhanced the antimicrobial effects of these smoke and the inhibition time come shorter. Conclusion: According to this research, Sandalwood and camel grass smoke have significant effect. Microbes and fungi showed great sensitivity against herbal fume and the smoke expressed the possibility of industrial usage. Further research is required to identify the chemical composition of these plant smokes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرزانه خسرویان دهکردی | khosravian dehkordi
دانشجوی دکترای داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ایران تهران، تهران،

حسین جمالی فر |
دانشجوی دکترا، مرکز تحقیقات تضمین کیفیت دارو، گروه کنترل دارو و غذا دانشکده داروسازی، غذا، دانشگاه علوم پزشکی تهرا ایران

غلامرضا امین |
استاد، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دا نشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

احمدرضا شاهوردی |
استاد، بیوتکنولوژی گروه دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

محمد مهدی احمدیان عطاری | mohammad mehdi ahmadian attari
دکترای داروسازی سنتی گروه داروسازی سنتی،دانشکده طب سنتی ومرکزتحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی،البرز،کر

رضا مساعد رونکیانی | mosaed رونکیانی
دانشجوی دکترا، مرکز تحقیقات تضمین کیفیت دارو، گروه کنترل دارو و غذا دانشکده داروسازی، غذا، دانشگاه علوم پزشکی تهران ایرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

ابوالفضل عرب احمدی | arab ahmadi
دانشجوی دکترا، مرکز تحقیقات تضمین کیفیت دارو، گروه کنترل دارو و غذا دانشکده داروسازی، غذا، دانشگاه علوم پزشکی تهران ایرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

طاهره ابراهیم پور دهکردی | ebrahim pour dehkordi
کارشناس شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه ایران اصفهان، اصفهان،

حمیدرضا منصف اصفهانی | monsef esfahani
دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-437-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-326596.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات