این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، جلد ۲۷، شماره ۵، صفحات ۵۴-۷۰

عنوان فارسی بررسی نظام‌مند اثرات رژیم غذایی DASH بر پیامدهای متابولیک، استرس اکسیداتیو، فاکتورهای التهابی و هورمون‌های جنسی در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سندرم تخمدان پلی­ کیستیک، یک اختلال شایع غدد درون‌ریز است که بسیاری از زنان در سنین باروری را تحت تأثیر قرار می ­دهد. این مرور نظام­ مند با هدف تعیین اثرات رژیم غذایی Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) بر پیامدهای متابولیک، استرس اکسیداتیو، فاکتورهای التهابی و هورمون­ های جنسی مبتلایان به این بیماری انجام شد. روش‌کار: در این مرور نظام­مند، کلید واژه ­های مرتبط با سندرم تخمدان پلی­کیستیک، پروفایل لیپیدی، وضعیت گلیسمیک، فاکتورهای تن­سنجی، استرس اکسیداتیو، فاکتورهای التهابی، هورمون­ های جنسی و رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون بالا، در پایگاه­ های اطلاعاتی Medline، Scopus، Embase، Science Direct، Magiran، ISD، ISC و Cochrane به زبان­ های فارسی و انگلیسی تا ژانویه 2024 مورد جستجو قرار گرفت. یافته ­ها: چهار مقاله اصیل پژوهشی با طراحی کارآزمایی بالینی با یک دوره مداخله 12-8 هفته‌ای با رژیم DASH در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی­کیستیک مورد بررسی قرار گرفت. یافته­ های این مطالعات نشان داد پیروی از رژیم DASH منجر به کاهش وزن، شاخص توده بدنی، دور کمر، دور باسن، سطوح سرمی تری‌گلیسیرید، لیپوپروتئین‌های بسیار کم‌چگال، مقاومت به انسولین، آندروستندیون، آنتی‌مولرین هورمون، شاخص آندروژن آزاد، مالون دی آلدئید و پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا شده و منجر به افزایش حساسیت به انسولین، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل پلاسما و سطوح سرمی گلوتاتیون تام، گلوبولین متصل به هورمون جنسی و اکسید نیتریک می­ گردد. نتیجه­ گیری: پیروی از رژیم غذایی DASH با مزایای سلامتی مختلفی از جمله کاهش وزن، بهبود پروفایل لیپیدی، وضعیت آنتی‌اکسیدانی، هورمون ­های جنسی، حساسیت به انسولین و نشانگرهای استرس اکسیداتیو و التهاب در مبتلایان سندرم تخمدان پلی­کیستیک مرتبط است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استرس اکسیداتیو، پیامدهای متابولیک، رژیم DASH، سندرم تخمدان پلی­کیستیک، فاکتورهای التهابی، هورمون­های جنسی 

عنوان انگلیسی A Systematic Review on the Effects of DASH Diet on Metabolic Outcomes, Oxidative Stress, Inflammatory Factors and Sex Hormones in Patients with Polycystic Ovary Syndrome
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a common endocrine disorder affecting many women of reproductive age. This systematic review was performed with aim to determine the effects of the Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) on metabolic outcomes, oxidative stress, inflammatory factors and sex hormones in patients with PCOS. Methods: In this systematic review, the keywords related to PCOS, lipid profile, glycemic status, anthropometric factors, oxidative stress, inflammatory factors, sex hormones, and DASH were searched in databases including Medline, Scopus, Embase, Science Direct, Magiran, ISD, ISC, and Cochrane in both Persian and English languages until January 2024. Results: Four original research articles with a clinical trial design and an intervention period of 8-12 weeks using the DASH in PCOS patients were analyzed. The findings of these studies showed that following the DASH led to weight loss, reduced body mass index, waist circumference, and hip circumference. It also resulted in lower serum levels of triglycerides, very low density lipoproteins, insulin resistance, androstenedione, antimullerin hormone, free androgen index, malondialdehyde, and high-sensitivity C-reactive protein. Additionally, it was associated with improved sensitivity to insulin, increased total plasma antioxidant capacity, higher levels of total glutathione, sex hormone-binding globulin, and nitric oxide in the blood. Conclusion: Following the DASH is associated with various health benefits, including weight loss, improved lipid profile, antioxidant status, sex hormones, insulin sensitivity, and markers of oxidative stress and inflammation in PCOS patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله DASH, Inflammatory factors, metabolic outcomes, Oxidative stress, Polycystic ovary syndrome, Sex hormones

نویسندگان مقاله پردیس فتحی | Pardis Fathi
B.Sc. Student of Nutrition Sciences, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

محمد جواد پسند | Mohammadjavad Pasand
M.Sc. Student of Clinical Nutrition, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناس ارشد تغذیه بالینی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

دکتر غزاله اسلامیان | Ghazaleh Eslamian
Assistant Professor, Department of Cellular and Molecular Nutrition, School of Nutrition and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
استادیار گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی https://ijogi.mums.ac.ir/article_24403.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات