این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۶، شماره ۳، صفحات ۴۸۷-۵۰۱
عنوان فارسی
تأثیر روش مایهکوبی بذر ذرت با قارچ میکوریزای آربوسکولار و ریزوباکتری در شرایط کوددهی مختلف
چکیده فارسی مقاله
هدف:
این مطالعه، با هدف بررسی تأثیر مایهکوبی قارچ میکوریزای آربوسکولار (
Rhizophagus
irigularis
) و ریزوباکتری (
Pseudomonas fluorescens
) بر ذرت در شرایط مختلف کوددهی انجام شد.
روش پژوهش:
این
آزمایش بهصورت گلخانهای در سال 1397 طی دو آزمایش انجام شد. هدف از آزمایش اول مقایسه مایهکوبی مرسوم خاک با مایهکوبی بذرمال و هدف از آزمایش دوم نیز ارزیابی رشد ذرت مایهکوبیشده با قارچ میکوریزا و ریزوباکتریهای محرک رشد گیاه از طریق بذرمال در سه سطح تیمار با محلول غذایی هوگلند (شاهد، 80 و 100 درصد حجمی محلول هوگلند) بود. در هر دو آزمایش، 70 روز پس از تلقیح بذر، یک گرم از ریشههای ذرت و خاک چسبیده به آن نمونهبرداریشده و استخراج DNA موجود در ریزوسفر ذرت انجام شد.
یافتهها:
در آزمایش اول اختلاف معنیداری بین مایهکوبی مرسوم خاک با مایهکوبی بذرمال از نظر وزن خشک ساقه و ریشه، درصد کلونیزاسیون طولی ریشه، فراوانی آربوسکول، فراوانی وزیکول و غلظت عناصر مشاهده نشد. در آزمایش دوم و در شرایط کوددهی کامل، مایهکوبی توسط قارچ، باعث افزایش معنیدار غلظت نیتروژن، فسفر، پتاسیم و روی (بهترتیب 1/18، 5/3، 56 و 0/46 میلیگرم بر کیلوگرم) نسبت به تیمار شاهد (بهترتیب 6/12، 1/3، 6/39 و 4/24 میلیگرم بر کیلوگرم) و روش مایهکوبی بذرمال باکتری باعث افزایش معنیدار منیزیم، روی و منگنز (بهترتیب 0/2، 6/42 و 145 میلیگرم بر کیلوگرم) نسبت به تیمار شاهد شد (بهترتیب 0/1، 4/24 و 60 میلیگرم بر کیلوگرم).
نتیجهگیری:
بذرمال میتواند شیوه جدیدی در مایهکوبی مقیاس وسیع میکروارگانیزمهای مفید در تولید ذرت بهحساب آید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بذرمال،عناصر مغذی،فسفر،کودهای زیستی،همزیستی،
عنوان انگلیسی
Influence of the Method of Inoculating Maize Seeds with Arbuscular Mycorrhizal Fungi and Rhizobacteria under Different Fertilization Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Objective:
This study was conducted with the aim of investigating the influence of mycorrhizal fungi (
Rhizophagus irigularis
) and rhizobacteria (
Pseudomonas fluorescens
) inoculation on maize under different fertilization conditions.
Methods:
This study was carried out in two separate experiments under greenhouse settings in 2018. The first experiment aimed to compare the conventional soil inoculation method with microbial seed coating, and the second experiment strived to assess the growth of maize inoculated with mycorrhizal fungi and plant growth-promoting rhizobacteria via microbial seed coating at three treatment levels of Hoagland nutrient solution (Control, 80 and 100 volumetric percentage of Hoagland solution). In both experiments, one gram of maize roots and adhering soil were sampled 70 days after microbial seed coating and the available DNA was extracted from the maize rhizosphere.
Results:
In the first experiment, no significant difference was observed between conventional soil inoculation and microbial seed coating concerning the dry weight of stems and roots, longitudinal colonization percentage of the roots, arbuscule abundance, vesicles abundance, and elemental concentration. In the second experiment and under full fertilization condition, mycorrhizal inoculation resulted in a significant increase in concentrations of nitrogen, phosphorus, potassium, and zinc (18.1, 3.5, 56 and 46.0 mg/kg, respectively) compared to the control treatment (12.6, 3.1, 39.6, and 24.4 mg/kg, respectively), and the bacterial inoculation exhibited a significant increase for magnesium, zinc, and manganese (2.0, 42.6, and 145 mg/kg, respectively) compared to the control treatment (1.0, 24.4, and 60 mg/kg, respectively).
Conclusion:
Microbial seed coating could be regarded as a novel approach of large-scale inoculation of microorganisms in maize production.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بذرمال,عناصر مغذی,فسفر,کودهای زیستی,همزیستی
نویسندگان مقاله
راحله قلعه قافی |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گرگان، ایران.
حسین حاجی ابایی |
گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
فتحیه نبهانی |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، شوشتر، ایران.
سالویا محمدپور |
گروه زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، مؤسسه آموزشعالی بهاران گرگان، گرگان، ایران.
زهرا اردنجی کلاته سیاهدشت |
دانشگاه کشاورزی شیروان، شیروان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_89675_91ea3e55d21455e13a37b82f49b64b90.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات