این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۶، شماره ۳، صفحات ۵۹۱-۶۰۴
عنوان فارسی
اثر محلولپاشی اسید آمینه بر کاهش مصرف کود شیمیایی اوره در اراضی گندم نان (Triticum aestivum L.) منطقه ماهشهر
چکیده فارسی مقاله
هدف:
استفاده بیش از حد کودهای شیمیایی منجر به مشکلاتی در خصوص سلامتی انسان و سایر موجودات شده است. بر این اساس آزمایش طراحی شد.
روش پژوهش:
آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای موردبررسی شامل عدم محلولپاشی اسیدآمینه، 1، 2 و 3 کیلوگرم در هکتار و مقادیرکود اوره بهصورت 100، 66 و 33 درصد در مقایسه با عرف منطقه بود.
یافتهها:
نتایج نشان داد که بیشترین ارتفاع بوته، شاخص سطح برگ، ماده خشک کل، سرعت رشد محصول، سرعت فتوسنتز خالص، شاخص کلروفیل و عملکرد دانه به شرایط کاربرد 100 درصد کود اوره و 3 کیلوگرم اسید آمینه در هکتار وکمترین مقدار در شرایط 33 درصد اوره و عدم کاربرد اسید آمینه تعلق داشت و از لحاظ آماری تفاوت بین آنها معنیدار بود. بیشترین ماده خشک کل و عملکرد دانه در شرایط کاربرد همزمان 100 درصد اوره و مصرف 3 کیلوگرم اسید آمینه و کمترین مقدار در شرایط عدم مصرف اسید آمینه و 33 درصد اوره حاصل شد که تفاوت معنیدار با تیمار 66 درصد اوره و کاربرد 3 کیلوگرم در هکتار اسیدآمینه نداشت. در ضمن افزایش عملکرد دانه در تیمار 100 درصد اوره و مصرف 3 کیلوگرم اسید آمینه نسبت به عدم مصرف اسید آمینه و کاربرد 100 درصد کود اوره (شاهد) معادل 8/76 درصد بود.
نتیجهگیری:
بهطور کلی با کاربرد 66 درصد اوره بههمراه با 3 کیلوگرم در هکتار اسیدآمینه علاوه بر صرفهجویی در مصرف کود شیمیایی میتوان به عملکرد مناسبی در گندم دست یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سلامتی انسان،شاخصهای فیزیولوژیکی،عملکرد،کشاورزی پایدار،محرکهای رشد،
عنوان انگلیسی
Impact of Amino Acid Foliar Application on Reduction of Urea Chemical Fertilizer Consumption in Bread Wheat lands (Triticum aestivum L.) in Mahshahr Region
چکیده انگلیسی مقاله
Objective:
Excessive use of chemical fertilizers has led to issues regarding health of humans and other organisms. In this framework, this experiment was designed.
Methods:
The experiment was conducted based on a factorial experiment in the form of a randomized complete block design with three replications. The investigated factors included no foliar application of amino acid, 1, 2 and 3 kg/ha and urea fertilizer consumption in 3 levels as 100, 66 and 33% of the locally-recommended rates.
Results:
The results showed that the maximum plant height, leaf area index, total dry matter, crop growth rate, net photosynthesis rate, chlorophyll index and grain yield was achieved under 100% urea fertilization and 3 kg/ha of amino acid application, while the minimum belonged to applying 33% of urea without amino acid foliar application of and the differences between them was significant. The maximum total dry matter and grain yield were observed under simultaneous application of 100% urea and 3 kg/ha amino acid, and the minimum was obtained under no foliar application of amino acid and 33% urea, which did not have a significant difference with 66% urea and the application of 3 kg/ha amino acid. Increasing grain yield, under 100% urea and 3 kg/ha amino acid compared to no foliar application of amino acid and 100% urea fertilizer (control) was equal to 76.8%.
Conclusion:
In general, it is possible to achieve a desirable yield in wheat, in addition to saving chemical fertilizers consumption, by applying 66% of urea fertilizer along with 3 kg/ha of amino acids.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سلامتی انسان,شاخصهای فیزیولوژیکی,عملکرد,کشاورزی پایدار,محرکهای رشد
نویسندگان مقاله
نرگس صالحی |
گروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
سید کیوان مرعشی |
گروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_97572_fb0d1136eee2413eba5e6bd03a6e5f33.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات