این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش نفت، جلد ۳۴، شماره ۱۴۰۳-۳، صفحات ۲۹-۴۷

عنوان فارسی بررسی تخریب گرمایی محلول مونواتانول‌آمین و متیل‌دی‌اتانول‌آمین تحت شرایط عملیاتی برج احیاء
چکیده فارسی مقاله استفاده از آلکانول آمین در محیط آبی و هیبریدی به‌عنوان یک روش مفید برای شیرین‌سازی گاز طبیعی در پالایشگاه‌های نفت و گاز مورد توجه محققین و کارشناسان تصفیه گاز می‌باشد. اثر محیطی (آبی و هیبریدی) فرمولاسیون‌های آلکانول آمین می تواند در سرعت تخریب گرمایی آمین دارای اهمیت باشد. در کار حاضر سرعت تخریب گرمایی مونو اتانول آمین (MEA) و متیل دی اتانول آمین  (MDEA) در حالت بارگذاری شده (حضور CO2) و در محیط آبی و هیبریدی (سولفولان + آب) و دمای C° 145 با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین برای تایید و توجیح محصولات حاصل از تخریب گرمایی MDEA توسط سازوکار های ارائه شده آزمون تجربی در محیط آبی برای دمای C° 160 تکرار شد. سرعت تخریب گرمایی MEA و MDEA در هر دو محیط از مرتبه اول است، ثابت سرعت شبه درجه اول برای محلول wt.% 20 مونو‌اتانول‌آمین در دمای C° 145 در محیط آبی 8-10 × (1/0 ± 28/6) و در محیط هیبریدی 7-10 × (3/0± 26/2) برثانیه به‌دست آمد و برای تخریب محلول wt.% 40 متیل‌دی‌اتانول‌آمین در محیط آبی در دمای C° 145 و C° 160 به‌ترتیب برابر 8-10 × 19/3 و 7-10 × 12/2 و برای محیط هیبریدی در دمای C° 145 برابر 8-10 × 09/8 برثانیه حاصل شد. تخریب متیل‌دی‌اتانول‌آمین در دمای C° 160 با سرعت بیشتر و همراه با محصولات متنوع‌تری نسبت به دمای C° 145 می‌باشد و این امر امکان بررسی سازوکار ارائه شده را تسهیل می‌کند. انتظار می‌رود مسیر تخریب گرمایی متیل‌دی‌اتانول‌آمین از طریق حمله هسته‌دوستی گروه آمینی و انتقال گروه متیل یا هیدروکسی اتیل از آمین پروتونه شده به مولکول هسته‌دوست حمله کننده صورت پذیرد. با توجه به نتایج تجربی به‌دست آمده، ثابت سرعت شبه درجه اول تخریب گرمایی MDEA و MDE در محیط هیبریدی بزرگتر از محیط آبی است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مونواتانول‌آمین،متیل‌دی‌اتانول‌آمین،سولفولان،حلال هیبریدی،تخریب حرارتی،

عنوان انگلیسی Investigation of Mono Ethanol Amine and Methyl Diethanol Amine Degradation under the Stripping Operational Condition
چکیده انگلیسی مقاله Using alkanolamine in aqueous and hybrid context is an appropriate method for sweetening natural gas in oil and gas refineries. The environmental effect (aqueous or hybrid) of alkanolamine formulations can be important in the rate of thermal degradation of amine. In this work, the rate of thermal degradation of monoethanolamine (MEA) and methyl diethanolamine (MDEA) in the loaded state (presence of CO2) and in aqueous and hybrid environment (sulfolane + water) and temperature of 145 ◦C using gas chromatography device was investigated. To confirm and justify the products resulting from the thermal degradation of MDEA by the presented mechanisms, the experimental test was repeated in the aqueous environment for a temperature of 160◦C. The thermal degradation of MEA and MDEA in both environments is of the first order. The pseudo-first-order rate constant for a 20 wt.% solution of MEA at a temperature of 145 ◦C in an aqueous medium is (6.28±0.1) × 10-8 and in the hybrid medium, it was obtained (2.26±0.3) × 10-8 per second, and for the degradation of 40 wt.% solution of MDEA in aqueous medium at 145◦C and 160 ◦C, it was equal to 3.19× 10-8 and 2.12 × 10-7 respectively, and for the hybrid medium at 145 ◦C it was 8.09 × 10-8 seconds. Degradation of MDEA at a temperature of 160 ◦C is faster and with more diverse products than at a temperature of 145 ◦C and also the pseudo-first-order rate constant of thermal degradation of MDEA and MDE in the hybrid environment is larger than in the aqueous environment. It is expected that the path of thermal degradation of MDEA takes place through the nucleophilic attack of the amine group and the transfer of the methyl or hydroxy ethyl group from the protonated amine to the attacking nucleophilic molecule.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله مونواتانول‌آمین,متیل‌دی‌اتانول‌آمین,سولفولان,حلال هیبریدی,تخریب حرارتی

نویسندگان مقاله محمد شکوهی |
گروه تصفیه گاز، پژوهشکده توسعه فن‌آوری‌های فرآورش و انتقال گاز، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران

موسی زمانی |
گروه طراحی فرآیند، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تهران، ایران

مهدی وحیدی |
گروه تصفیه گاز، پژوهشکده توسعه فن‌آوری‌های فرآورش و انتقال گاز، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران

مریم عباس قربانی |
گروه تصفیه گاز، پژوهشکده توسعه فن‌آوری‌های فرآورش و انتقال گاز، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران

مهرنوش محرابی |
گروه تصفیه گاز، پژوهشکده توسعه فن‌آوری‌های فرآورش و انتقال گاز، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران

معصومه آرین |
گروه تصفیه گاز، پژوهشکده توسعه فن‌آوری‌های فرآورش و انتقال گاز، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://pr.ripi.ir/article_1431_94b8eac397c581a72d836d8e243ec0cf.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات