این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
فیض
، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۲۱۴-۲۲۰
عنوان فارسی
تاثیر عصاره الکلی برگ گردو (Juglans regia) بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان بافت مغز در موش صحرایی دیابتی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: دیابت رایجترین بیماری مزمن است. مطالعات نشان میدهد که در این بیماری سطح آنزیم های آنتی اکسیدان کاهش می یابد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر دریافت عصاره الکلی برگ گردو بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در بافت مغز موش های صحرایی دیابتی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 20±250 گرم استفاده شد که به طور تصادفی در چهار گروه زیر وارد شدند: گروه کنترل، گروه دیابتی، گروه تیمار 1: (دریافت عصاره با دوز mg/kg 250)، و گروه تیمار 2: (دریافت عصاره با دوز mg/kg 500). حیوانات گروه های تیمار 1 و 2 به مدت 30 روز عصاره را از طریق گاواژ دریافت کردند. در پایان دوره تجویز عصاره میزان گلوکز سرم و میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و ترکیب مالون دی آلدهید در بافت مغز اندازه گیری شد. نتایج: مقدار غلظت MDA در سرم حیوانات دیابتی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری بالاتر بود (P< 0/05) و عصاره الکلی برگ گردو این ترکیب را کاهش داد. هم چنین، در گروه های دیابتی سطح آنزیم SOD, CAT, GPX در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری پایین تر بود (P< 0/05) و عصاره الکلی برگ گردو فعالیت این آنزیم ها را افزایش داد. نتیجه گیری: تجویز خوراکی عصاره الکلی برگ گردو در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین تاثیرات ضد دیابتی و آنتی اکسیدانی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of alcoholic extract of Juglans regia leave on brain antioxidant enzymes in streptozotocin-induced diabetic rat
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Diabetes is considered as one of the most common chronic disease. Studies show that diabetes decreases the activity of antioxidant enzymes. The purpose of this study was to examine the effect of the alcoholic extract of Juglans regia leave on brain antioxidant enzymes in Streptozotocin-induced diabetic rats. Materials and Methods: In this study, adult male Wistar rats (n=40, weight 250±20 gr) were randomly divided into 4 groups: 1) Control (intact animals); 2) Streptozotocin-induced diabetics; 3) Treatment-1 (500 mg/kg extract); Treatment 2 (250 mg/kg extract). The two treatment groups received the extract through gastric gavages for 21 days. At the end of the treatment, the blood glucose and level of brain antioxidant enzymes (catalase, glutathione peroxidase, superoxide dismutase) and malone dealdeid (MDA) were determined. Results: Results showed that the MDA concentration was significantly increased in brain tissue in the diabetic compared to the control group (P< 0.05) and leave extract of Juglans regia decreased the MDA level. Furthermore, the levels of catalase, glutathione peroxidase and superoxide dismutase significantly decreased in brain tissues in the diabetic compared to the control group (P< 0.05) and leave extract of Juglans regia increased these enzymes. Conclusion: It can be concluded that oral administration of alcoholic extract of Juglans regia leave has the antidiabetic and antioxidant activities in Streptozotocin-induced diabetic rats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سامره رضامحتشم | samereh reza mohtasham
faculty of biochemistry, payame noor university pnu , i. r. iran.
کاشان، کیلومتر 5 بلوار قطب راوندی، بیمارستان شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university)
حبیب الله ناظم | habibollah nazem
محمد فضیلتی | mohammad fazilati
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-1270&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات