این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۳، شماره ۶۲، صفحات ۱-۱۶

عنوان فارسی کارایی محلول محافظ حاوی ملاتونین و گابا در افزایش کیفیت گل شاخه بریده ژربرا (Gerbera jamesonii cv. Terra Kalina) طی ماندگاری
چکیده فارسی مقاله ژربرا پنجمین گل شاخه بریده جهان، از نظر اهمیت اقتصادی است ولی عمر گلجای کوتاهی دارد. یکی از مشکلات اصلی پس از برداشت این گل کاهش کیفیت و دوام گل­ها است که تحت تأثیر تعادل بین جذب و از دست دادن آب قرار می­گیرد. به همین منظور برای بررسی تاثیر ملاتونین و گاما آمینوبوتیریک اسید( گابا) در افزایش ماندگاری و کیفیت ژربرا آزمایشی بصورت فاکتوریل، در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. محلول­های محافظ گل حاوی 1/0 و 5/0 میلی مولار ملاتونین و 1 و 5 میلی مولار گابا و از آب مقطر به عنوان تیمار شاهد بودند. نتایج نشان داد که با افزایش ماندگاری، میزان  نشت الکترولیت، آنتوسیانین، مالون دی آلدهید، پراکسید هیدروژن و فعالیت آنزیم پراکسیداز در همه تیمارها به جز محلول­های حاوی ملاتونین 1/0 میلی­مولار و گابا 1 میلی­مولار افزایش یافت در حالی­که وزن تر، کربوهیدرات، فلاونویید، فنل کل و پروتئین کاهش یافت. بیشترین کاهش در وزن تر نسبی گلبرگ و کربوهیدرات و نیز بیشترین افزایش در میزان مالون دی آلدهید و نشت الکترولیت در روز 10 ام در تیمار گابا 5 میلی مولار مشاهده شد. گل­های قرار گرفته در محلول حاوی 1/0 میلی مولار ملاتونین، حاوی بیشترین میزان کربوهیدرات محلول کل، پروتئین، فنل کل و نیز بیشترین فعالیت آنزیم پراکسیداز بودند. به­طور کلی، ملاتونین در هر دو غلظت 5/0 و 1/0 میلی­مولار مناسب­ترین تیمار بود که باعث بهبود صفات کیفی گل­های شاخه بریده ژربرا نسبت به شاهد و سایر تیمارها شد. لذا با توجه به ماهیت هورمونی و آنتی­اکسیدانی ملاتونین، به نظر می­رسد که کاربرد ملاتونین در غلظت کم می­تواند به عنوان یک تکنولوژی امیدبخش در سطح تجاری در صنعت گل مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پیری گلبرگ، روابط آبی، محافظت آنتی اکسیدانی، عمر گلجای

عنوان انگلیسی The efficiency of a preservative solution containing melatonin and GABA in expanding the quality of gerbera (Gerbera jamesonii cv. Terra Kalina) cut flower during longevity
چکیده انگلیسی مقاله Gerbera is the fifth-cut flower in the world, in terms of economic importance, but it has a short lifespan. One of the main problems with this flower, after harvest, is the decrease in the quality and longevity of the flowers, which is affected by the balance between water absorption and water loss. For this purpose, to investigate the effect of melatonin and GABA on increasing the longevity and quality of gerbera, a factorial experiment was conducted based on a completely randomized design with 3 replications. Vase solutions containing 0.1 and 0.5 mM melatonin, 1 and 5 mM GABA solution, and distilled water were used as a control treatment. The results showed that as the vase life increased, the amount of electrolyte leakage, anthocyanin, malondialdehyde, hydrogen peroxide, and peroxidase enzyme activity increased in all treatments except for the solutions containing 0.1 mM melatonin and 1 mM GABA, while the amount of fresh weight, carbohydrate, flavonoid, total phenol and protein decreased. The maximum decrease in the relative water content of petals and carbohydrates, as well as the maximum increase in the amount of malondialdehyde and electrolyte leakage, was observed on the 10th day of the 5 mM GABA treatment. The flowers placed in the vase solution containing 0.1 mM melatonin contained the maximum amount of carbohydrate, protein, total phenol and the maximum activity of the peroxidase enzyme. In general, melatonin in both concentrations of 0.5 and 0.1 mM was the most appropriate treatment, which improved the quality of gerbera-cut flowers compared to the control and other treatments. Therefore, according to the hormonal and antioxidant nature of melatonin, it seems that the application of melatonin in low concentrations can be used as a promising technology at the commercial level in the flower industry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Petal senescence, Water relations, Antioxidant protection, Vase life

نویسندگان مقاله لعیا عباسی شکوهی | Laya Abasi Shokouhi
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Maragheh, Maragheh P. B. 55136-553, Iran
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه 553-55136، ایران

حنیفه سید حاجی زاده | Hanifeh Seyed Hajizadeh
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Maragheh, Maragheh P. B. 55136-553, Iran
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه 553-55136، ایران

سید مرتضی زاهدی | Seyed morteza Zahedi
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Maragheh, Maragheh P. B. 55136-553, Iran
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه 553-55136، ایران

علی فرجی چلانعلیا | Ali Faraji Chelanolys
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Maragheh, Maragheh P. B. 55136-553, Iran
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه 553-55136، ایران

علی مقدم | Ali Moghadam
Department of Horticultural Science and Agronomy, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه علوم باغبانی و زراعت، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1225-9&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات