این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۳، شماره ۶۲، صفحات ۱۰۹-۱۲۴
عنوان فارسی
تأثیر قارچ میکوریز و اسید هیومیک بر محتوای اسمولیتهای سازگار، هدایت روزنهای، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان و برخی صفات گندم نان در شرایط محدودیت آبی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر قارچ میکوریز و اسید هیومیک بر محتوای اسمولیتهای سازگار، هدایت روزنهای، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و برخی صفات گندم نان در شرایط محدودیت آبی، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کاملاً تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی با سه تکرار در سال زراعی 1398-1397 اجرا شد. عاملهای مورد بررسی شامل آبیاری در سه سطح (آبیاری کامل، قطع آبیاری در 50 درصد مراحل آبستنی و خوشهدهی بهترتیب بهعنوان محدودیت شدید و ملایم آبی معادل با کد 43 و 55 مقیاس
HCBB
) و کاربرد قارچ میکوریز و اسید هیومیک در هشت سطح (کاربرد میکوریز
intraradices
lomus
G
، میکوریز
mosseae
.
G
، کاربرد توأم دو قارچ، کاربرد اسید هیومیک، کاربرد میکوریز
intraradices
.
G
با اسید هیومیک، کاربرد
mosseae
.
G
با اسید هیومیک، کاربرد همزمان دو قارچ و اسید هیومیک، عدم کاربرد میکوریز و اسید هیومیک بهعنوان شاهد) بود. مقایسه میانگینها نشان داد که کاربرد توأم دو قارچ
با اسید هیومیک، هدایت روزنهایی و محتوای نسبی آب را (بهترتیب 60 و 1/47 درصد) نسبت به عدم کاربرد میکوریز و اسید هیومیک افزایش داد. همچنین محدودیت شدید آبی، فعالیت آنزیمهای کاتالاز، پراکسیداز و پلیفنل اکسیداز را همراه با
عملکرد دانه
در مقایسه با عدم کرتهای تلقیح نشده بدون کاربرد اسید هیومیک، بهترتیب 38، 4/25، 83 و
24
درصد در همین سطح از آبیاری افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسمولیتهای سازگار، اسید هیومیک، محدودیت آبی، میکوریز
عنوان انگلیسی
Effects of mycorrhiza and humic acid on compatible osmolytes, stomatal conductance, antioxidant enzymes activity and some traits of bread wheat under water limitation conditions
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the
effects of mycorrhiza and humic acid on
compatible osmolytes, stomatal conductance, antioxidant enzyme activity, and some traits of bread wheat under water limitation conditions
,
an experiment as factorial was conducted based on a randomized complete block design with three replications at the research farm of
the Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili in
2018-2019.
Factors experiment included irrigation at three levels
(full irrigation, irrigation withholding at 50% of heading and booting stages
as moderate and severe water limitations (BBCH 43 and 55, respectively)
and application of
mycorrhiza and humic acid
at eight levels (
application of
Glomus intraradices
,
Glomus moseae
, both applications
G. intraradices
and
G. moseae
, humic acid, humic acid with
G. intraradices
, humic acid and
G.moseae
, humic acid with
G. intraradices
and
G. moseae
, without humic acid,
G. moseae
and
G. intraradices
as control)
.
Means comparison showed that
both application of
G. intraradices
and
G. moseae
with humic acid
increased
stomatal conductance and relative water content (60 and 47.1%, respectively)
compared to no application of
mycorrhiza and humic. Also, under
severe water limitation
conditions,
the activities of
catalase, peroxidase, and polyphenol oxidase
enzymes, along with grain yield, increased by
38, 25.4, 83 and 24%
as compared to the uninoculated plots with no
humic
acid application at the same irrigation level
.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Chlorophyll index, Compatible osmolytes, Hhumic acid, Mycorrhiza, Water limitation.
نویسندگان مقاله
شهرام شاهمارزاده | Alireza Mohammadjanlou
Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
رئوف سید شریفی | Raouf Seyed Sharifi
Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-68-20&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش خشکی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات