این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۳، شماره ۶۲، صفحات ۱۹۵-۲۰۸
عنوان فارسی
برهمکنش طیف نور مصنوعی و تغذیه گوگرد بر مورفولوژی، رنگیزههای فتوسنتزی و ارزش غذایی ریزسبزی بروکلی (Brassica oleracea var. italica)
چکیده فارسی مقاله
بروکلی یک محصول فراسودمند محسوب میگردد
،
که مصرف آن میتواند برای ارتقاء سطح سلامت عمومی بسیار مفید باشد. این آزمایش بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور انجام گرفت
.
فاکتور اول طیف نوری در چهار نسبت نوری قرمز به آبی، شامل سه قرمز+یک آبی (
R3B1
)، دو قرمز+یک آبی (
R2B1
)، یک قرمز+یک آبی (
R1B1
) و یک قرمز+دو آبی (
R1B2
) و فاکتور دوم تغذیه گوگرد
در دو سطح
(صفر و 60 میلیگرم بر لیتر) برای افزایش عملکرد و کیفیت این غذاداروی مهم طراحی و اجرا گردید. براساس نتایج بهدست آمده،
بیشترین طول برگ در تیمار
R3B1
بدون تغذیه گوگردی ثبت شد، ولی طول ساقه در تیمار ترکیبی
R3B1
به همراه تغذیه گوگرد، بیشترین مقدار را داشت. بیشترین میزان کلروفیل کل در تیمار
R1B2
به همراه تغذیه گوگرد بهدست آمد، هر چند اختلافشان با تیمار
R3B1
با تغذیه گوگردی و
R2B1
بدون تغذیه گوگرد، معنیدار نبود. در رنگیزه کارتنوئید، بیشترین مقدار در تیمار
R2B1
بدون گوگرد دیده شد و فعالیت آنتیاکسیدانی کل در تیمار
R3B1
بدون گوگرد بیشترین مقدار را نشان داد. حداکثر میزان فنل کل در تیمار
R2B1
بدون گوگرد ثبت شد، که اختلاف معنیداری با تیمار
R1B2
بدون گوگرد و
R3B1
با تغذیه گوگرد نداشت. بیشترین فلاونویید در تیمار
R1B2
بدون تغذیه گوگرد حاصل شد، که بهطور معنیداری بیشتر از تمامی تیمارهای دیگر بود. با توجه به اینکه نسبت بالای نور قرمز در شرایط بدون تغذیه گوگرد موجب رشد موفولوژیکی مناسب و همچنین افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی گیاه گردید، بنابراین تیمار مذکور برای تولید ریزسبزی بروکلی در زیر نور مصنوعی قابل توصیه است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کیفیت نور، آنتیاکسیدان، فنل، فلاونوئید، کلروفیل
عنوان انگلیسی
Interaction effect of artificial light spectra and sulfur nutrition on morphology, photosynthetic pigments and nutritional value of broccoli microgreens (Brassica oleracea var. italica )
چکیده انگلیسی مقاله
Microgreens are considered a functional food that can be so useful for increasing the health level of society. This experiment was conducted in factorial format based on a completely randomized design with two factors.
The first factor, light spectrum, was investigated at four levels, and the second factor, sulfur nutrition, at two levels (0 and 60 mg/liter). The light treatments included different ratios of red (R) and blue (B) light (R1B2, R1B1, R2B1, and R3B1).
The highest leaf length was recorded in the R3B1 treatment without sulfur feeding, which was significantly higher than all other treatments used.
The length of the stem in the combined treatment of R3B1 with sulfur feeding showed the highest figure.
The highest amount of total chlorophyll was obtained in R1B2 treatment with sulfur feeding, although their difference with R3B1 treatment with sulfur feeding and R2B1 without sulfur feeding was not statistically significant. In carotenoid pigment, the highest amount was seen in R2B1 treatment without sulfur, which did not show a significant difference with R1B2 without sulfur feeding.
The total antioxidant activity showed the highest value in R3B1 treatment without sulfur, and its difference was not significant between R1B1 treatment without sulfur and R1B1 with sulfur feeding.
The maximum calculated phenol was recorded in R2B1 treatment without sulfur, which was not significantly different from R1B2 treatment without sulfur and R3B1 with sulfur feeding.
The most flavonoids were obtained in the R1B2 treatment without sulfur feeding, which was significantly more than all other treatments. Since the high proportion of red light in conditions without sulfur nutrition caused proper morphological growth and also increased the antioxidant capacity of the plant, therefore the mentioned treatment is recommended for the production of broccoli microgreens under artificial light.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Light quality, Antioxidant, Phenol, Flavonoid, Chlorophyll
نویسندگان مقاله
حسین مرادی | Hossein Moradi
Department of Horticultural Sciences and Engineering, Faculty of Agricultural Sciences, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University (SANRU), Sari, Iran
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
کامران قاسمی | Kamran Ghasemi
Department of Horticultural Sciences and Engineering, Faculty of Agricultural Sciences, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University (SANRU), Sari, Iran
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
سید حمیدرضا هاشمی پطرودی | Seyyed Hamidreza Hashemipetroudi
Department of Genetic Engineering and Biology, Genetics and Agricultural Biotechnology Institute of Tabarestan (GABIT), Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University (SANRU), Sari, Iran
گروه مهندسی ژنتیک و بیولوژی، پژوهشکده ژنتیک و زیستفناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
محدثه مقیمی کندلوسی | Mohaddese Moghimi Kandelousi
Department of Horticultural Sciences and Engineering, Faculty of Agricultural Sciences, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University (SANRU), Sari, Iran
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1262-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات