این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۳، شماره ۶۲، صفحات ۲۰۹-۲۲۸
عنوان فارسی
اثر هیپوکلریت سدیم، عصاره گیاه هوم و اسانس گیاه درمنه بر عمر گلجایی و برخی ویژگیهای فیزیولوژیک گل شاخهبریده میخک
چکیده فارسی مقاله
گل میخک یکی از مهمترین گلهای شاخهبریده ایران و جهان است که از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار میباشد. یکی از مشکلات مهم گل شاخهبریده میخک، حساسبودن آن به باکتری
های موجود در انتهای ساقه است که از طریق تولید مواد سمی و انسداد آوندی باعث کاهش عمر گلجایی آن میشوند. در پژوهش حاضر، از هیپوکلریت سدیم (
100، 200 و 400
میلیگرم در لیتر)، عصاره گیاه هوم (
10، 20 و 40
درصد) و اسانس درمنه (
1، 2
و
4
درصد)، به منظور رفع انسداد آوندی و افزایش عمر گلجایی گل
های شاخه بریده میخک استفاده شد. آبمقطر به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که تیمار
100
میلیگرم در لیتر هیپوکلریت سدیم باعث افزایش عمر گلجایی به مدت 83/13 روز شد که حدود چهار روز بیشتر از شاهد بود. این تیمار همچنین بالاترین میزان جذب آب و درصد ماده خشک، همچنین کمترین تعداد باکتری در محلول گلجای و انتهای ساقه و بالاترین میزان فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز را باعث شد. گلهای شاخهبریده شاهد دارای بیشترین تعداد باکتری در محلول گلجای و انتهای ساقه، بیشترین کاهش وزن تر و بالاترین میزان پراکسیداسیون لیپیدهای غشا بودند. بالاترین میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز، در گلهای شاخهبریده تیمارشده با 10 درصد عصاره گیاه هوم مشاهده شد. در اغلب صفات، اسانس گیاه درمنه و عصاره گیاه هوم، اثر کمتری روی بهبود صفات اندازهگیریشده نسبت به هیپوکلریت سدیم داشتند. در مجموع در پژوهش حاضر، تیمار
100
میلیگرم در لیتر هیپوکلریت سدیم برای القای بالاترین طول عمر پس از برداشت گل شاخهبریده میخک معرفی میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انسداد آوندی، روغنهای ضروری، متابولیتهای ثانویه، عمر پس از برداشت
عنوان انگلیسی
Effect of sodium hypochlorite, ephedra plant extract and Southern wood plant essential oil on vase life and some physiologic characters of cut carnation flower
چکیده انگلیسی مقاله
Carnation is one of the most important cut flowers in Iran and the world, and it has high economic importance.
One of the important problems of cut carnation flowers is their sensitivity to bacteria at the end of the stem, which diminishes their vase life through the production of toxic substances and vascular blockage. In the present study, sodium hypochlorite (100, 200 and 400 mg/l), ephedra plant extract (10, 20 and 40%) and sagebrush essential oil (1, 2 and 4%) were used in order to remove vascular obstruction and increase the vase life of cut carnation flowers. Distilled water was considered a control.
The results showed that the treatment of 100 mg/l of sodium hypochlorite increased the vase life to 13.83 days, which was about 4 days more than the control. This treatment also caused the highest amount of water absorption and percentage of dry matter, the least bacterium number in vase solution and stem end, and the highest rate of superoxide dismutase enzyme activity. The cut flowers of the control had the highest number of bacterium in the vase solution and stem end, the most fresh weight loss, and the highest rate of peroxidation of membrane lipids. The highest level of peroxidase enzyme activity was observed in cut flowers treated with 10% sagebrush plant essential oil. In most of the traits, the extract of ephedra and the essential oil of the sagebrush plant had less effect on the improvement of the measured traits than sodium hypochlorite. In total, in the present study, the treatment of 100 mg/l of sodium hypochlorite is introduced for the induction of the highest post-harvest longevity of cut carnation flowers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Vessel blockage, Essential oils, Secondary metabolites, Postharvest life
نویسندگان مقاله
داود هاشم آبادی | Davood Hashemabadi
Department of Horticultural Science, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
فاطمه خجسته نژاد | Fatemeh Khojastehnezhad
Department of Horticultural Science, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
بهزاد کاویانی | Behzad Kaviani
Department of Horticultural Science, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
فاطمه زارع دوست | Fatemeh Zaredoost
Department of Horticultural Science, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-837-13&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات