این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۱-۱۱

عنوان فارسی تأثیر رنگدانه‌های طبیعی (هویج و لبو) و رنگدانه مصنوعی (آستاگزانتین) جیره بر شاخص‌های رشد، فاکتورهای خونی و تغییرات رنگ پوست، بافت و خون قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق تأثیر رنگدانه‌های طبیعی (هویج و لبو) و رنگدانه مصنوعی (آستاگزانتین) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد و برخی فراسنجه‌های خونی و تغییرات رنگ پوست، گوشت و خون ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss بررسی شد. بدین منظور 5 جیره آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون رنگدانه)، هویج در 2 سطح (50 و 100 میلی‌گرم در کیلوگرم)، لبو (100 میلی‌گرم در کیلوگرم) و آستاگزانتین (100 میلی‌گرم در کیلوگرم) تهیه شد. 150 بچه ماهی با میانگین وزنی 25/1±44/21 گرم به‌مدت 30 روز با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. نتایج عملکرد رشد نشان داد افزودن لبو به‌طور معناداری بیشترین افزایش وزن و ضریب رشد ویژه را در پی داشت، درحالی‌که کمترین آن مربوط به گروه شاهد بود (05/0p<). مطالعه فراسنجه‌های خونی تفاوت معناداری را در تعداد گلبول قرمز، گلبول سفید، هموگلوبین و هماتوکریت بین تیمارها و شاهد نشان داد (05/0p<). بیشترین گلبول قرمز، گلبول سفید، هماتوکریت و هموگلوبین به‌ترتیب در تیمارهای هویج 5/0 درصد، لبو 1 درصد، هویج 1 درصد و هویج 5/0 درصد مشاهده شد. میزان تری‌گلیسیرید و کلسترول در تیمار 1 درصد لبو به‌صورت معناداری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0p<). نتایج مربوط به اندازه‌گیری کاروتنوئید در پوست، بافت و خون اختلاف معناداری را بین تیمارها نشان داد (05/0p<). در مجموع به‌نظر می‌رسد رنگدانه‌ها به‌ویژه رنگدانه‌های گیاهی روی شاخص‌های رشد تأثیر مثبت داشته باشند و باعث تقویت سیستم ایمنی در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (با افزایش تعداد گلبول سفید) شوند. همچنین، رنگدانه‌های گیاهی با افزایش کاروتنوئیدها رنگ بهتری نسبت به رنگدانه‌های مصنوعی (آستاگزانتین) ایجاد می‌کنند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of natural (carrot and beetroot) and artificial pigments (astaxanthin) on growth, blood indices, and colour changes in skin, tissue and blood in the diet of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله A 30-day experiment was carried out to comparison the effect of carrot and beetroot as natural pigments and synthetic astaxanthin on growth performance, hematological parameters, and tissue color in rainbow trout fingerlings. 150 juvenile rainbow trout with initial mean weight of 21.44 ± 1.25g fed diets containing 50 and 100 mg/kg carrot; 100 mg/kg beetroot; 100 mg/kg synthetic astaxanthin and a control diet. Body weight increasing and specific growth rate were higher in fish fed the diet containing 100 mg beetroot than those of the control diet. Hematological study including red blood cell, white blood cell, hematocrit and hemoglobin showed significant differences between treatments (p< 0.05). Carrot and beetroot had higher values of red blood cell, white blood cell, hematocrit and hemoglobin than those of the synthetic astaxanthin and control diet. Triglyceride and cholesterol value were significantly higher in diet containing 100 mg beet (p< 0.05). Carotenoid content analysis from skin, tissue and blood revealed that inclusion of plant source of carotenoid including carrot and beetroot resulted in a significant increase in carotenoid concentration (p< 0.05). The study concluded that plant source of carotenoid such as carrot and beetroot could improve immune systems in rainbow trout by increasing white and red blood cells and also, fish fed diet supplemented with natural carotenoid (carrot and beet) showed better coloration.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بتول ادهمی |
دانش آموخته ی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سارا جعفری کناری | jafari kenari
دانش آموخته ی کارشناسی ارشد بوم شناسی آبزیان، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

خسرو جانی خلیلی | jani khalili
هیات علمی گروه شیلات، دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_16421_4a6df60b165bc41625fc3c6347ba20a7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-328521.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات