این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۸۵-۹۸
عنوان فارسی
تأثیر شرایط استخراج به کمک امواج فراصوت بر ویژگیهای ضداکسیدانی پلیساکاریدهای سولفاته محلول در آب جلبک سبز Enteromorpha intestinalis
چکیده فارسی مقاله
تأثیر شرایط مختلف دما (30 تا 90 درجه سانتیگراد)، زمان (10 تا 70 دقیقه) وpH (4 تا 9) بر روی بازده استخراج پلیساکاریدهای جلبک E. intestinalis مطالعه شد. نتایج نشان داد که دمای استخراج بیشترین تأثیر را در افزایش میزان پلیساکاریدهای بهدست آمده بر عهده داشت. بیشترین بازده استخراج پلیساکارید در دمای 90 درجه سانتیگراد، زمان 30 دقیقه و pH 8 بود. بنابراین، فعالیت ضداکسیدانی پلیساکاریدهای شرایط دمایی 30، 70 و 90 درجه سانتیگراد، زمانی 10، 30 و 50 دقیقه و pH 4، 7 و 8 که واجد اختلاف معنادار در بازده بودند، ارزیابی شد. برای ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی پلیساکاریدها، قدرت جذب رادیکال آزاد DPPH، قدرت کاهندگی آهن و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل سنجیده شد. بیشترین فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH در دمای 30 درجه سانتیگراد (90/73 درصد)، زمان 30 دقیقه (08/95 درصد) وpH 7 (61/75 درصد) مشاهده شد. بیشترین قدرت کاهندگی آهن در دمای70 درجه سانتیگراد (99/89 درصد)، زمان 50 دقیقه (05/99 درصد) و pH 8 (49/97 درصد) بهدست آمد. فعالیت ضداکسیدانی کل در دمای70 درجه سانتیگراد (97/49)، زمان 10 دقیقه (32/62) و 7 pH (11/59 میلیگرم آسکوربیکاسید/گرم جلبک خشک) در بیشترین میزان خود بود. بهطورکلی، یافتههای مطالعه حاضر نشان داد که پلیساکاریدهای جلبک سبز E. intestinalis واجد پتانسیل ضداکسیدانی بوده و استفاده از دمای بالا، زمان طولانی و pH اسیدی یا قلیایی در فرایند استخراج، میتواند سبب کاهش پتانسیل ضداکسیدانی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of ultrasound-assisted extraction on antioxidant properties of water-soluble sulfated polysaccharides from Enteromorpha intestinalis
چکیده انگلیسی مقاله
Effect of different temperature (30 to 90 °C), time (10 to 70 min) and pH (4 to 9) conditions were investigated on the extraction efficiency of polysaccharides from seaweed E. intestinalis. Results showed that the extraction temperature had the highest effect on the enhancement of polysaccharide content. The highest polysaccharide extraction yield was achieved at 90 °C, 30 min and pH 8. Therefore, antioxidant effects of polysaccharides obtained at temperatures 30, 70 and 90 °C, times 10, 30 and 50 min, and pH 4, 7 and 8 with significant yield differences were evaluated. DPPH radical scavenging activity, ferric reducing power and total antioxidant activity were employed in order to evaluate the antioxidant properties of polysaccharides. The maximum DPPH radical scavenging activity was obtained for polysaccharides of 30 °C (73.90%), 30 min (95.08%) and pH 7 (75.61%). The highest reducing power was achieved for polysaccharides of 70 °C (97.49%), 50 min (99.05%) and pH 8 (97.49%). The maximum total antioxidant activity was obtained for polysaccharides of 70 °C (49.97), 10 min (62.32) and pH 7 (59.11 mg ascorbic acid/ g dried seaweed powder?). Overall, findings of current study suggest that the polysaccharides from green seaweed E. intestinalis possess antioxidant capacity and that the use of high temperature, long time and acidic or basic pH in extraction process results in diminishing this antioxidant capacity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی طبرسا |
استادیار گروه فراوری آبزیان
فاطمه رحیمی |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مسعود رضایی |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_16435_244136554bda3c624a321cfbc85f8b35.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-328527.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات