این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۲۷، شماره ۱۱، صفحات ۱۰۰۳-۱۰۱۱
عنوان فارسی
عنوان: بررسی تاثیر مکمل یاری با ویتامین D بر فشار خون و درصد توده چربی بدن در افراد پره دیابتی
چکیده فارسی مقاله
پیشزمینه و هدف: در مطالعات مشاهدهای و اپیدمیولوژیک متعددی ارتباط معنیداری بین سطح سرمی ویتامین D با فشارخون و چاقی مشاهده شده است. احتمال ابتلا به فشارخون در افراد پره دیابتی بیش از افراد با قند خون نرمال میباشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی سه ماه مکمل یاری با 1000IU ویتامین D بر فشارخون و درصد توده چربی در افراد پره دیابتی میباشد. مواد و روش کار: نمونه آماری تحقیق را 120 فرد پره دیابتی در محدوده سنی 18-70 سال تشکیل داده است. در این مطالعه بیماران بهصورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. افراد در گروه مداخله به مدت 3 ماه IU 1000 در روز ویتامین D و شرکتکنندگان در گروه کنترل روزانه یک قرص دارونما دریافت نمودند. میزان سرمی ویتامین D، میزان فشارخون سیستولیک و دیاستولیک، دور کمر، درصد توده چربی بدن و نیز میزان فعالیت فیزیکی، دریافت غذایی و میزان قرارگیری شرکتکنندگان در برابر نور آفتاب در دو گروه مداخله و کنترل و در ابتدا و انتهای مطالعه موردبررسی آماری قرار گرفت. بهمنظور تعیین نرمالیتی دادهها از آزمون کولموگروف – اسمیرنوف استفاده شده و کلیه آنالیزها، با استفاده از نرمافزار SPSS 17 انجام گرفته و p-value< 0.05 معنیدار در نظر گرفته شد. یافتهها: در انتهای مطالعه سطح سرمی ویتامین D در گروه مداخله بهطور معنیداری افزایش یافت، ولی فشارخون سیستولیک و دیاستولیک و همچنین درصد توده چربی بدن تغییر معنیداری نداشت. بحث و نتیجهگیری: بحث و نتیجهگیری: مکمل یاری با ویتامین D به مدت سه ماه موجب بهبود فشارخون سیستولیک و دیاستولیک و همچنین درصد توده چربی بدن در افراد پره دیابتی نشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of vitamin D supplementation on blood pressure in prediabetic adults: a randomized clinical trial
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aims: Vitamin D plays several important roles in human body. Studies showed that low serum 25(OH) D results in hyperglycemia, hypertension and cardiovascular disease. The objective of current study was to examine the effect of 3-month supplementation with 1000IU vitamin D on blood pressure in prediabetic adults. Materials & Methods: In a 3 month randomized clinical trial, 120 eligible subjects were randomly assigned to vitamin D or placebo group; they were stratified according to percentage of body fat mass in four blocks to receive 1000 IU/daily vitamin D or an identical placebo tablet for 3 months, respectively. Participants were adults aged 18-70 years old with prediabetes. Systolic blood pressure (SBP), diastolic blood pressure (DBP), serum 25(OH)D levels, BMI, waste circumference, percentage of body fat mass (FM), physical activity, sun exposure, energy and macro nutrient intake were assessed before and after the intervention. Results: In the intervention group serum levels of 25(OH) D increased significantly (from19.36 to 30.48, P< 0.001); systolic blood pressure decreased in vitamin D group significantly (p=0.002), but the changes from baseline was not significantly different between the vitamin D and placebo group. Conclusion: The daily supplementation of 1000IU vitamin D for 3 months has no effect on the blood pressure. SOURCE: URMIA MED J 2017: 27(11): 1011 ISSN: 1027-3727
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
prediabetes, vitamin D supplementation, blood pressure
نویسندگان مقاله
فرزانه قاسمی | farzaneh ghassemi
ارومیه- خیابان ارشاد، بیمارستان امام خمینی ره - واحد تغذیه، تلفن 33469931
ارومیه- خیابان ارشاد بیمارستان امام خمینی ره - واحد تغذیه
سازمان اصلی تایید شده
: بیمارستان امام خمینی تهران
پروین آیرملوی | parvin ayremlou
department of epidemiology, tehran university of medical science, tehran, iran
ارومیه خیابان ارشاد- معاونت پژوهشی بیمارستان امام خمینی ره
سازمان اصلی تایید شده
: بیمارستان امام خمینی تهران
رسول زرین | rasoul zarrin
urmia university of medical science, urmia, iran
ارومیه خیابان ارشاد- دفتر ریاست بیمارستان امام خمینی ره
سازمان اصلی تایید شده
: بیمارستان امام خمینی تهران
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2773-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/27/article-27-328545.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
کارآزمایی بالینی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات