این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۸۸-۹۴
عنوان فارسی
بررسی وجود فاکتورهای ویرولانس در سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از نمونههای غذایی به روش Multiplex-PCR
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: سالمونلا انتریکا سروتایپ انتریتیدیس یکی از مهمترین عوامل مسبب سالمونلوزیس غیرتیفوئیدی میباشد که از نظر بالینی شدت کمتری نسبت به تب تیفوئیدی دارد. هدف از مطالعه حاضر شناسایی ژنهای ویرولانس در سویههای سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از نمونههای غذایی به روش Multiplex-PCR میباشد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1393 بر روی 1250 نمونه غیرتکراری غذایی انجام گردید. روش PCR چندگانه بهمنظور شناسایی ژنهای invA،ttrC، mgtC، spi4D و agfA انجام شد. یافته ها: در مجموع تعداد 60 سویه سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب 37 سویه از گوشت مرغ (6/61%) و 23 سویه از تخم مرغ (4/38%) بدست آمد. بیشترین و کمترین فراوانی متعلق به ژنهای mgtC و spi4D و برابر 6/51% و 3/1% میباشد. بحث و نتیجه گیری:ب بررسی ژنهای حدت در سالمونلا انتریتیدیس جدا شده در نمونههای غذایی به دلیل فراوانی شاخصهای ویرولانس و کارایی روش M-PCR در بررسیهای اپیدمیولوژی و ارزیابی انتقال بین گونهای این ژنها در بین نمونههای مختلف میتواند مفید باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سالمونلا انتریتیدیس، مواد غذایی، ژنهای حدت، Multiplex PCR.
عنوان انگلیسی
Evaluation of virulence genes in the Salmonella enteritidis isolated from food samples by multiplex-PCR
چکیده انگلیسی مقاله
Background : Salmonella enterica serotype Enteritidis is one of the most important cause of non-typhoidal salmonellosis, a clinically less severe infection than typhoid fever. The present study aimed to detection of virulence genes in the S. enteritidis isolated from the food samples by multiplex-PCR method. Materials and Methods: In this descriptive cross-sectional study was performed during a year in 2014 on the 1250 no duplicative and non-repetitive food samples. M-PCR assay was done in order to detection of invA ،ttrC، mgtC، spi4D and agfA genes. Results: Totally, sixty S. enteritidis strains were obtained from the poultry meat (38 strains, 61.6%) and the eggs (23 strains, 38.3%), respectively. The highest and lowest prevalence of these genes were related to mgtC (51.6%) and spi4D (1.3%). Conclusion: Evaluation of virulence genes in the S. Enteritidis isolated from food samples are useful because of the incidence of the virulence elements and efficiency of M-PCR in the epidemiological study and evaluation of intraspecies genes transfer in the various samples.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صدیقه میرزاده | mirzadeh
department of microbiology, faculty of basic sciences, sirjan branch, islamic azad university, sirjan, iran
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، سیرجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان (Islamic azad university of sirjan)
رزاق محمودی | mahmoudi
department of food health and safety, faculty of health, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
مرکز تحقیقات میکروب شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)
کیومرث امینی | amini
department of microbiology, faculty of basic sciences, saveh branch, islamic azad university, saveh, iran.
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (Islamic azad university of saveh)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1693-47&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/40/article-40-329092.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات