این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۹۵-۱۰۳

عنوان فارسی تأثیر مصرف آب انار بدون قند افزوده شده بر روی کنترل گلیسمی، میزان چربی خون و شاخصهای آنتی اکسیدانی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله مقدمه: دیابت شیرین از بیماری‌های متابولیک شایع در جهان است. مطالعات نشان داده است که میوه‌ها و سبزیجات و نوشیدنی‌های غنی از ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی احتمالاً میزان ابتلا به بیماری قلبی-عروقی و دیابت را کاهش می‌دهند. یکی از میوه‌های غنی از فلاونویید، انار است. این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر فرآورده تجاری بدون شیرین کننده آب انار بر روی الگوی قند، لیپید، شاخص‌های تن سنجی و آنتی اکسیدانی و فشار خون انجام شد. مواد و روش ­ها: در این کارآزمایی بالینی،50 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در محدوده سنی 50-30 سال به‌طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله (25 نفر) روزانه 240 سی‌سی آب انار شیرین نشده و گروه کنترل (25 نفر) که روزانه 240 سی‌سی آب مصرف کردند. شاخص‌های تن سنجی، الگوی قندی و لیپیدی، فاکتورهای آنتی اکسیدانی و فشار سیستولی و دیاستولی در قبل و پس از هشت هفته مداخله ارزیابی گردید. یافته­ ها: در ابتدا افراد از نظر نمایه توده بدنی، فشار خون، قند خون، الگوی لیپیدی تفاوت معنی داری نداشتند. در پایان هفته هشتم، در گروه مداخله شاخص مقاومت انسولینی، فشار خون سیستولی و دیاستولی، وزن بدن، دور کمر و دور باسن به‌صورت معنی دار کاهش و غلظت گلوتاتیون پراکسیداز به‌صورت معنی دار افزایش یافت. سطح قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، کلسترول تام، لیپوپروتئین با دانسیته پایین و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در گروه مداخله تغییر معنی داری نیافت. آب انار مانع از کاهش معنی دار سطح لیپوپروتئین با دانسیته بالا شد. بحث و نتیجه ­گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از تأثیر مثبت آب انار بر بهبود مقاومت انسولینی، فشار خون، وزن، دور کمر و دور باسن و غلظت گلوتاتیون پراکسیداز و سطح لیپوپروتئین با دانسیته بالا بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of pomegranate juice (no added sugar) consumption on fast blood sugar, lipid profile, antioxidant factors in Type 2 diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Background : Diabetes mellitus is one of the prevalence metabolic disorders in the worldwide. Studies have shown that fruits, vegetables and drinks that are rich in phenolic and antioxidants components may reduce cardiovascular and diabetes diseases. One of these fruits is Pomegranate that is rich in phelavonoid. Therefore, this study was designed to determine pomegranate juice effect on fast blood sugar, lipid profile, anthropometry, total antioxidant capacity and blood pressure in diabetic patients. Materials and Methods: In the present study, 50 patients with diabetes aged 30-50 were recruited into the study and randomly assigned into 2 groups:1) intervention group (n=25) that fed 240cc pomegranate juice daily, 2) control group (n=25) that fed 240cc water daily. Weight, hip circumstance, waist circumstance, lipid profile (HDL-C, LDL-C, TG, TC) glucose, HbA1C, GPX, total antioxidant capacity, systolic and diastolic blood pressure were measured at the baseline and end of 8 weeks. Results: Insulin resistance, systolic and diastolic blood pressure, body weight, hip circumstance, waist circumstance decreased significantly and GPX increased in intervention group whereas pomegranate juice had no significant effect on glucose, HbA1C, lipid profile and total antioxidant capacity. Conclusion: These findings indicate that beneficial effect of pomegranate juice on insulin resistance, systolic and diastolic blood pressure, body weight, hip circumstance, waist circumstance, GPX
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیرا باباییان امینی | samira babaeian amini
of nutrition, department of nutrition and dietitian, nutrition research center, faculty of health and nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
گروه تغذیه و رژیم درمانی، مرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

مهرانگیز ابراهیمی ممقانی | mehrangiz ebrahimi mameghani
department of nutrition and dietitian , nutrition research center, faculty of health and nutrition , tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
گروه تغذیه و رژیم درمانی، مرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

میترا نیافر | mitra niafar
department of endocrine, faculty of medicine, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1693-48&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/40/article-40-329093.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات