این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۵۳-۶۲
عنوان فارسی
اثر ویتامین D در خطر بروز سرطان پستان
چکیده فارسی مقاله
سرطان پستان یکی از شایعترین سرطانها در زنان سراسر دنیا و ایران است. بنا به گزارشات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر بیش از 40000 نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند. چاقی، فعالیت بدنی، مصرف الکل، سیگار، هورمون درمانی و همچنین رژیم غذایی عواملی هستند که در خطر بروز سرطان نقش مهمی دارند. مطالعات نشان میدهند که شکل فعال ویتامین D چون تمایز سلولی را افزایش میدهد و پرولیفراسیون را مهار میکند، میتواند در تغییر خطر سرطان نقش داشته باشد. نتایج به دست آمده از برخی مطالعات، رابطهی معکوس دریافت رژیمی و غلظت سرمی ویتامین D را با خطر سرطان پستان تأیید میکنند. نتایج تحقیقات بیانگر کاهش خطر سرطان پستان با دریافت مقادیر بیشتر ویتامین D است. مطالعات نشان میدهند که بین غلظت کلسیدیول پلاسما و میزان مواجهه با اشعهی فرابنفش خورشید با خطر سرطان پستان رابطه معکوس معنیداری وجود دارد. اندازهگیری غلظت کلسیدیول مدتها پیش از تشخیص سرطان به عدم مشاهدهی رابطهی معنیدار منجر شده است. نتایج مطالعات، حاکی از اثر محافظتی دریافت رژیمی و مکمل ویتامین D و مواجهه با اشعهی فرابنفش خورشید در برابر بروز سرطان پستان به ویژه در زنان غیر یائسه است. از طرف دیگر، براساس اندازهگیری غلظت کلسیدیول پلاسما، کمبود ویتامین D در بیماران مبتلا به سرطان پستان شایع است. بنابراین، تا زمان دستیابی به نتایج قطعی، دریافت مقادیر کافی ویتامین D (600 واحد در روز برای زنان کمتر از 71 سال و 800 واحد در روز برای زنان 71 ساله و مسنتر) و حفظ غلظت کلسی دیول پلاسما در محدوده ng/ml 49-30 منطقی به نظر میرسد. واژگان کلیدی: سرطان پستان، ویتامین D، کلسی دیول، 25(OH)D
کلیدواژههای فارسی مقاله
سرطان پستان، ویتامین D، کلسی دیول، 25(OH)D
عنوان انگلیسی
Effects of Vitamin D on risk of breast cancer
چکیده انگلیسی مقاله
Breast cancer is one of the most common cancers in women worldwide and Iran and According to the Ministry of Health more than 40000 people in Iran are now suffering from this disease. Obesity, physical activity, alcohol consumption, smoking, hormone therapy and diet are factors that have a significant role in breast cancer incidence. Studies show that the active form of vitamin D promotes cell differentiation and inhibits proliferation and have the potential to modify cancer risk. The results of some studies confirm an inverse association between dietary vitamin D intake and serum vitamin D concentration with the risk of breast cancer. Research results indicate a reduced risk of breast cancer with higher intake of vitamin D. Studies show that there is a significant inverse association between plasma calcidiol concentration and also exposure to the sun's ultraviolet radiation with the risk of breast cancer. Measurement of serum calcidiol long before cancer diagnosis leads to no significant relationship. Results of the studies suggest a protective effect of vitamin D intake from diet and supplements and exposure to ultraviolet rays of the sun against breast cancer incidence, especially in premenopausal women. On the other hand, based on measurement of plasma calcidiol concentration, the high prevalence of vitamin D in patients with breast cancer have been reported. Before achieving decisive results, adequate intake of vitamin D (600 IU/d for women younger than 71 years and 800 IU/d for women 71 and older) and maintenance of plasma calcidiol in the range of 30-49 ng / ml seems logical. Keywords: Breast cancer, Vitamin D, Calcidiol, 25(OH) D
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Breast cancer, Vitamin D, Calcidiol, 25(OH) D
نویسندگان مقاله
یاسمن جمشیدی نایینی | y jamshidi naeeni
سید حسین داودی | h davoodi
سعیده اسمعیلی | s esmaeili
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-293&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-329270.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات