این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۸۱، شماره ۱۲، صفحات ۱۰۰۸-۱۰۱۵
عنوان فارسی
ارتباط بین شاخص التهابی رژیم غذایی و شاخص فیتوکمیکالهای رژیم غذایی با کبد چرب غیرالکلی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف:
براساس مطالعات انجامگرفته احتمالاًرژیم غذایی التهابی و فیتوکمیکالهای غذایی هر دو با خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی در ارتباط است. در این مطالعه ما ارتباط بین رژیم غذایی التهابی و رژیم غذایی فیتوکمیکالی را با ابتلا به
NAFLD
بررسی کردیم.
روش بررسی:
در این مطالعه مورد
-
شاهدی 112 بیمار تازه شناسایی شده مبتلا به
NAFLD
مراجعهکننده به کلینیک بیمارستان شهید رحیمی خرمآباد در فاصله دی1400 تا فروردین 1401 و 112 فرد سالم فاقد
NAFLD
و هرگونه بیماری مزمن دیگر بهعنوان گروه شاهد، با دامنه سنی 59-23 سال انتخاب شدند. اطلاعات عمومی، دموگرافیک، میزان فعالیت فیزیکی و دریافت غذایی بهترتیب با استفاده از پرسشنامه اطلاعات عمومی، پرسشنامه فعالیت فیزیکی و پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک معتبر
(FFQ)
جمعآوری شد. انرژی دریافتی بین افراد دو گروه تعدیل شده بود. رژیم غذایی افراد بر اساس شاخص
DII
براساس چهارکبندی امتیازها به دو گروه ضدالتهابی و پیشالتهابی تقسیمبندی شد.
یافتهها:
نتایج نشان داد که در بررسی ارتباط بین امتیاز
DII
و
NAFLD
در مدل خام، در مدل اول، در مدل دوم و در مدل سوم ارتباط معنادار بین امتیاز
DII
با بروز
NAFLD
وجود دارد. برای بررسی ارتباط امتیاز
DPI
و
NAFLD
در مدل خام، در مدل اول، در مدل دوم، و در مدل سوم مقادیر
OR
بهدست آمده نشاندهنده ارتباط غیرمعنادار بین دو شاخص فیتوکمیکالهای غذایی و بروز
NAFLD
بود.
نتیجهگیری:
نتایج ارتباط معکوسی بین پیروی از رژیم غذایی ضدالتهابی و خطر
NAFLD
نشان داد. اما ارتباط بین دریافت رژیم غذایی با شاخص فیتوکمیکال بالا و
NAFLD
دیده نشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رژیم غذایی، التهاب، کبد چرب غیرالکلی.
عنوان انگلیسی
Investigation of the relationship between the dietary inflammation index and the dietary phytochemical index with non-alcoholic fatty liver diseases
چکیده انگلیسی مقاله
Background:
The increasing prevalence of non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) in recent years has raised concerns about its significant risks for public health. According to previous studies, a diet with low phytochemicals and high inflammatory index is related to non-alcoholic fatty liver disease. In this study, we intend to investigate the relationship between inflammatory diet and phytochemical diet with NAFLD.
Methods:
In this case control study, 112 newly diagnosed patients with NAFLD referred to the Shahid Rahimi Hospital clinic in Khorramabad between January 1400 and April 1401 and 112 healthy individuals without NAFLD and any other chronic diseases as the control group, with the range 23-59 years old were selected. General information, demographics, physical activity level and food intake were collected using general information questionnaire, physical activity questionnaire and valid semi-quantitative food frequency questionnaire (FFQ). The energy received between the people of the two groups was adjusted. People's diet was divided into two anti-inflammatory and pro-inflammatory groups based on the DII index based on the score quartiles.
Results:
The results showed a significant relationship between DII score and NAFLD in the crude model (OR: 2.22, 95% CI: 1.04 -4.73), model I (adjusted for energy and age classification) (OR: 2.4, 95% CI:1.07-5.58), model II (adjusted for model I+physical activity, sex, education) (OR:2.77, 95% CI:1.14-6.77) and model III (model II+BMI) (OR: 2.16, 95% CI: 0.81-5.71) and DPI score and NAFLD the crude model (OR: 0.69, 95% CI: 0.32-1.47), model I (adjusted for energy and age classification) (OR: 0.56, 95% CI: 1.29-5.58), model II (adjusted for model I+physical activity, sex, education) (OR:0.58, 95% CI: 0.23-1.44) and model III (model II+BMI) (OR: 0.65, 95% CI: 0.24-1.75).
Conclusion:
The results obtained from this study showed an inverse relationship between following an anti-inflammatory diet and the risk of NAFLD. However, there was no correlation between receiving a diet with a high phytochemical index and NAFLD.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
diet, inflammation, non- alcoholic fatty liver.
نویسندگان مقاله
پرستو بکرنژادی | Parastoo Beknejadi
Department Health & Nutrition, School of Health and Nutrition, Lorestan University of Medical Sciences, Khorram-abad, Iran.
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران.
داود وهاب زاده | Davoud Vahabzadeh
Non Communicable Disease Research Center, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran.
مرکز بیماریهای غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.
اسماعیل یوسفی راد | Esmaeil Yousefi Rad
Department Health & Nutrition, School of Health and Nutrition, Lorestan University of Medical Sciences, Khorram-abad, Iran.
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران.
سمیه صبوری | Somayeh Saboori
Department Health & Nutrition, School of Health and Nutrition, Lorestan University of Medical Sciences, Khorram-abad, Iran.
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران
کوروش قنادی | Koroush Ghanadi
Department of Internal Medicine, School of Medicine, Hepatitis Research Center, Lorestan University of Medical Sciences, Khorram-abad, Iran.
گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.
مهدی بیرجندی | Mehdi Birjandi
Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Health and Nutrition.
گروه آمارو اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3666-758&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
other
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات