این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۴۲، صفحات ۱۳-۲۲

عنوان فارسی ارزیابی تأثیر غلظت‌های مختلف اکسین و قارچ‌های Piriformospora indica وSebacina vermifera روی نعناع فلفلی (Mentha piperita) و آویشن (Thymus vulgaris) در شرایط درون شیشه‌ای
چکیده فارسی مقاله مقدمه : نعناع فلفلی ( Mentha piperita ) و آویشن ( Thymus vulgaris ) دو گیاه بسیار با اهمیت از خانواده نعناعیان ( Lamiaceae ) می‌باشند که در صنایع داروسازی، غذایی، آرایشی و بهداشتی کاربردهای زیادی دارد. هدف : هدف از این تحقیق تأثیر غلظت‌های مختلف اکسین و قارچ‌های Piriformospora indica و Sebacina vermifera روی رشد و نمو نعناع فلفلی و آویشن در شرایط کشت بافت بود. روش بررسی : دو آزمایش بطور جداگانه انجام گرفت، در اولین آزمایش تأثیر غلظت‌های مختلف اکسین ( IAA ، NAA ، IBA ) در رشد نعناع فلفلی و آویشن، و در دومین آزمایش تأثیر دو قارچ Piriformospora indica و Sebacina vermifera روی ارتفاع، طول ریشه و وزن بخش‌های هوایی و ریشه در شرایط درون شیشه‌ای در طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج : در آزمایش اول مشخص شد مؤثرترین هورمون برای رشد نعناع فلفلی غلظت یک میلی‌گرم در لیتر IBA و در آویشن مؤثرترین هورمون غلظت یک میلی‌گرم در لیتر IAA می‌باشد. با افزایش غلظت هورمون‌ها رشد گیاه کاهش یافت. در آزمایش دوم رشد در گیاهان تلقیح شده با قارچ به طور معنی‌داری افزایش یافت. بلندترین ارتفاع در گیاهان تلقیح شده با S. vermifera و بیشترین وزن در گیاهان تلقیح شده با P. indica مشاهده شد. در نعناع تعداد گره‌ها و در آویشن تعداد شاخه‌ها به طور معنی‌داری افزایش پیدا کرد. نتیجه‌گیری : این نتایج نشان می‌دهد که بهترین هورمون برای کشت بافت نعناع فلفلی و آویشن به ترتیب‌ غلظت یک میلی‌گرم در لیتر IBA و IAA می‌باشد. همچنین‌ با استفاده از این قارچ­ها می‌توان رشد و توسعه این گیاهان را افزایش داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation Effect of Different Density Auxin and Fungi Piriformospora indica and Sebacina vermifera on Mentha piperita and Thymus vulgaris In vitro Condition
چکیده انگلیسی مقاله Background: Mentha piperita and Thymus vulgaris are two important species of family Lamiaceae that abundantly used in pharmaceutical, food, cosmetic and hygienic industries. Objective: Objectives in this study were the effect of different concentration of auxin and fungi Piriformospora indica and Sebacina vermifera on the growth and development of peppermint and thyme in vitro condition. Methodes: Two distinct experiments were conducted the first evaluate the effect of different auxin levels (IAA ، NAA ، IBA) on M. piperita and T. vulgaris growth, and the second examined the effect of two fungi Piriformospora indica and Sebacina vermifera on plant height, root length, shoots and root weight in in vitro in a completely randomized design. Results: The first study suggested the most effective hormone dose for the M . piperita growth was 1mg per liter of IBA and in the T. vulgaris it was 1 mg per liter of IAA. Increasing of the hormone doses resulted in growth decrease. The second study evolved that growth of the plants inoculated with fungi increased significantly. The data indicated that the plants inoculated with S. vermifera were the highest of all and the plants inoculated with P. indica had the most weight. The nodes of M. piperita and numbers of shoots in T. vulgaris increased significantly. Conclusion: These results indicate that the best hormone for tissue culture peppermint and thyme are 1mg per liter of IBA and IAA, respectively. Also using these fungi can increase grow and development of plants.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین کاری دولت آبادی | h kari dolatabadi
faculty of agriculture, tarbiat modarres university
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

ابراهیم محمدی گل تپه | e mohammadi goltapeh
department of plant pathology, school of agriculture, tarbiat modares university, tehran, iran, tel and fax 98 – 21 – 48292275, 98 – 21 - 48292200
تهران، تقاطع بزرگراه جلال آل احمد و دکتر چمران گروه بیماری شناسی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی 14115 – 336، تلفن و نمابر 48292275 021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

احمد معینی | a moini
faculty of agriculture, tarbiat modarres university
گروه ژنتیک و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

آجت ورما | a varma
amity institute of herbal and microbial studies, sector 125 new super highway, noida, india
دانشگاه آمیتی گروه مطالعاتی گیاهان دارویی و میکروبی، نویدا ایالت اترپرادش


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-384-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329585.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات