این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۴۲، صفحات ۲۳-۳۱
عنوان فارسی
بررسی اجزای تشکیلدهنده اسانس سه گونه گیاه گل راعی (Hypericum spp.) در ایران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه : اسانسها محتوی شمار زیادی از متابولیتهای ثانویه فرار میباشند که کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و بهداشتی یافتهاند از جمله استفاده از اجزای اسانسها در کنترل میکروارگانیسمهای بیماریزا، به عنوان مثال تأثیر آلفا و بتا - پینن در کنترل باکتریهای گرم مثبت جنس Staphylococcus که عامل عفونت آندوکاردیت میباشند به اثبات رسیده است. هدف: شناسایی اجزای اسانس برخی گونههای گل راعی موجود در ایران به منظور مشخص نمودن مهمترین ترکیبات و مقایسه آنها با یکدیگر بود. روش بررسی: اسانسگیری از اندامهای تازه سه گونه . Hypericum perforatum L ، H. tetrapterum Frise. و H. patulum Thunb. به روش تقطیر با آب صورت گرفت و اجزای اسانس با استفاده از دستگاه گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف نگارجرمی (GC/MS) شناسایی شدند. نتایج: آنالیز اجزای اسانس نشان داد که در گونهی H. perforatum آلفا - پینن (8/21 درصد)، نونان (7/9 درصد) و ان- اکتان (1/9 درصد) به ترتیب بیشترین اجزای اسانس میباشند، در حالی که در گونهی H. tetrapterum ان - دکان (8/30 درصد) و ان - نونان (9/9 درصد) و همچنین در گونهی H. patulum بتا - پینن (2/30 درصد) و آلفا - پینن (3/18 درصد) به ترتیب بیشترین اجزای اسانس را تشکیل میدادند. نتیجهگیری: در بین سه گونهی مورد بررسی در این مطالعه اختلاف عمدتاً وابسته به گونهی گیاهی بود. همچنین همانطور که اشاره شد اسانس گونهی H. perforatum دارای مقادیر بالای آلفا - پینن و اسانس گونهی H. patulum دارای مقادیر بالای آلفا و بتا - پینن میباشند که پتانسیل بالای این مونوترپنهای مهم در درمان و پیشگیری بیماریهایی همچون بیماری عفونت آندوکاردیت به اثبات رسیده است لذا میتوان این گونه ارزشمند دارویی به عنوان کاندیدی در برابر بیماریهای عفونی دانست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Essential Oil Composition in Three Species of Hypericum from Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Essential oils contain a large variety of volatile secondary metabolites such as terpenes, terpenoides, phenolic and aliphatic derivative. Nowadays, These compounds extensively used in Pharmaceutical , sanitary and cosmetic industries. Antimicrobial activity of these oils and their components such as α-pinene and β-pinene, the main essential oil constituent of some Hypericum spp., have been reported. Objective: This study was conducted to identify the constituents of essential oil in three Hypericum species in Iran to compare differences among their major volatile constituents. Methods: Essential oils were extracted by hydro-distillation of fresh plant materials using Clevenger apparatus. The essential oils were analyzed by both gas chromatography (GC) and gas chromatography −mass spectrometry (GC-MS). Results: Monoterpens were found as the major constituent of essential oil in H. perforatum L. and H. patulum Thunb . However, n-alkans were the major constituent of the oil in H. tetrapterum Frise . In this study, α-Pinene (21.88%) was found to be the most abundant compound in the H. perforatum whilst β- Pinene (30.20%) and n-undecane (30.84%) were the main constituents of H. patulum and H. tetrapterum essential oils respectively. Conclusion: In this study, we found that the different plant species made a remarkable difference in the essential oil constituents. In this study the most component of essential oils of H. perforatum and H. patulum were α-Pinene and β-Pinene respectively and this component can be make them promising for treatment of infectious diseases such as infectious endocarditis.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدرضا مرشدلو | mr morshedloo
department of horticulture, faculty of agricultural science and engineering, university of tehran, karaj
علوم باغبانی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی عبادی | a ebadi
department of horticulture, faculty of agricultural science and engineering, university of tehran, karaj
دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمدرضا فتاحی مقدم | mr fatahi moghaddam
department of horticulture, faculty of agricultural science and engineering, university of tehran
دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
داراب یزدانی | d yazdani
institute of medicinal plants, acecr, karaj, iran, p.o.box 31375 1369, tel 98-26-34764010-19, fax 98-26-34764021
کرج، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، صندوق پستی 1369 - 31375، تلفن 19 - 34764010 026 نمابر 34764021 026
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-490-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329586.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات