این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۴۲، صفحات ۶۸-۷۶

عنوان فارسی بهینه‌سازی استخراج اینولین از ریشه باباآدم توسط امواج فراصوت با استفاده از روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله مقدمه: اینولین به دلیل ویژگی‌های مفید تغذیه‌ای و اثرات پری بیوتیک به طور گسترده‌ای در جهان مورد استفاده می‌باشد. ریشه باباآدم منبع غنی از اینولین می‌باشد. امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات مؤثر آن، رو به گسترش می‌باشد. اثرات مکانیکی امواج فراصوت و کاویتاسیون‌های تولید شده، باعث افزایش نفوذپذیری حلال به داخل سلول‌های گیاهی و به دنبال آن افزایش راندمانی استخراج در دماهای پایین می‌شود. هدف: بهینه‌سازی شرایط استخراج اینولین به کمک امواج فراصوت. روش بررسی: در این بررسی اعمال امواج فراصوت به صورت مستقیم و طراحی آزمایش شامل کاربرد طرح مرکب مرکزی بود. در این طرح، روش سطح پاسخ، جهت یافتن حالت بهینه اثر متقابل فاکتورها و برآورد بهترین شرایط فرآیند با کمترین تعداد آزمایش، استفاده شد. براین اساس؛ جهت تعیین میزان اینولین در محلول استخراجی، ترکیب‌های مختلف زمان (5 - 25 دقیقه)، دما (20 - 60 درجه سانتی‌‌گراد) و شدت صوت (20 - 100 درصد ) مورد مطالعه قرار گرفت و میزان قند کل و قند احیاء اندازه‌گیری شد و سپس برای اندازه‌گیری میزان اینولین، میزان قند احیای محاسبه شده از میزان قند کل به دست آمده کسر شد. راندمان استخراج اینولین (درصد) به روش مقابل قابل محاسبه است = (مقدار اینولین × حجم عصاره استخراجی/ مقدار پودر ریشه باباآدم) ×100. نتایج: با توجه به مدل تجربی به دست آمده، ارتباط میان متغیرهای مورد مطالعه مناسب تشخیص داده شد . بر اساس آزمایش‌های انجام شده شرایط بهینه استخراج اینولین با اعمال امواج فراصوت و دستیابی 35/24 درصد راندمان استخراج، دمای 8/36 ‌درجه سانتی‌گراد، زمان 25 دقیقه و شدت صوت 2/83 ‌درصد تعیین شد. نتیجه‌گیری: کارایی مفید امواج فراصوت در بهبود فرایند استخراج اینولین
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ریشه باباآدم، اینولین، استخراج، امواج فراصوت

عنوان انگلیسی Response Surface Methodology for Optimization of Ultrasound-assisted Inulin Extraction from Burdock Tuberous
چکیده انگلیسی مقاله Background: Inulin has been increasingly used due to its beneficial nutritional attributes as prebiotic ingredient and nutritional values. The burdock tuberous could be a source of inulin. Now a day's Ultrasound has attracted considerable interest in food science and technology due to its promising effects in food processing and preservation. The ultrasonically induced cavitations were shown to increase the permeability of the plant tissues. The mechanical effects of ultrasound provide a greater penetration of solvent into cellular materials. In some cases direct sonication increased the efficiency of extraction at lower temperatures and shorter time. Objective: O ptimization of extraction conditions for burdock tubers using sonication. Methods: In this research, a series of statistically designed studies such as central composite design (CCD) and response surface methodology (RSM) were performed to investigate the effect of each of the independent variables, ultrasonic waves (20-100%), exposure time (5-25 min) & treatment temperature (20-60 ° C) on yield of inulin extraction from burdock tubers. Response surface methodology was employed to optimize multiple variables to predict the best performance conditions with a minimum number of experiments. According to Determination of inulin content of extraction liquid, Total carbohydrate and Reducing sugar were determined and finally the inulin content was measured with the difference between total carbohydrate and reducing sugars. Inulin extraction yield (%) was calculated using the following relationship = (inulin content × volume of extraction liquid/mass of Burdock tuber powder) ×100. Results: Based on canonical analysis, the optimal conditions for maximizing inulin extraction yield (24.36%) were at 36.85 °C for 25.4 min and amplitude of 83.2%. Conclusions: application of ultrasound would be a promising method to enhance the extraction process.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Inulin, Extraction, Burdock tuberous, Ultrasonic technique

نویسندگان مقاله الناز میلانی | e milani
iranian academic center for education culture and research acecr , mashhad, iran, tel 98-915-3105362, fax 98-511-8762001
مشهد، میدان آزادی، دانشگاه فردوسی، سه راهی علوم تربیتی، ساختمان اقبال، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی واحد مشهد، تلفن 8762004 0511 ، نمابر 8762001 0511
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی

رسول کدخدایی | r kadkhodai
food science amp; technology research center, mashhad
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، خراسان رضوی

غلامعلی گلی موحد | q a golimovahhed
iranian academic center for education culture and research acecr , mashhad
پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی واحد مشهد
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی

فرشته حسینی | f hosseini
iranian academic center for education culture and research acecr , mashhad
پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی واحد مشهد
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-387-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329591.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات