این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۴۲، صفحات ۱۲۱-۱۲۹
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف جیرهای شاهدانه (Cannabis sativa L.) بر عملکرد، وزن اندامهای داخلی و میزان کلسترول سرم جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه : شاهدانه دارای پروتئین بالا و با کیفیت بوده و بیش از 90 درصد چربی موجود در آن از نوع غیراشباع با چند پیوند دوگانه میباشد. هدف : این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف شاهدانه بر عملکرد، وزن ارگانهای داخلی و میزان کلسترول سرم خون جوجههای گوشتی ترتیب داده شد. روش بررسی : تعداد 192 قطعه جوجه خروس یک روزه (ROSS 308) در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار جیرهای شاهد، 5/2، 5 و 5/7 درصد شاهدانه در چهار تکرار (12 جوجه در تکرار) با دو روش آماری آزمون مقایسه میانگین دانکن و تحلیل رگرسیونی استفاده شد. در پایان هر هفته فراسنجهای عملکرد اندازهگیری و محاسبه شد. در پایان هفته ششم، به منظور بررسی فاکتورهای خون، تعداد 1 قطعه و اندازهگیری وزن بدن و وزن ارگانهای داخلی، 2 قطعه جوجه به طور کاملاً تصادفی از هر تکرار انتخاب شد. نتایج : افزایش وزن 21 - 0 روزگی (01/0 > p ) و 42 - 0 روزگی (05/0 > p ) متأثر از سطوح مختلف شاهدانه بود. با افزایش سطوح شاهدانه میزان کلسترول کل، LDL ، VLDL و تریگلیسرید سرم و وزن نسبی کبد به طور معنیداری کاهش(05/0 > p ) و میزان HDL سرم به طور بسیار معنیداری (01/0 > p ) افزایش یافت. سطوح مختلف شاهدانه تأثیر معنیداری بر افزایش وزن 42 - 22 روزگی، ضریب تبدیل غذایی، مصرف خوراک، وزن سایر اندامهای داخلی نداشت . نتیجهگیری : از بالاترین سطح مورد استفاده در این آزمایش میتوان جهت کاهش کلسترول و اسیدهای چرب اشباع سرم و گوشت استفاده نموده و به طبع آن باعث بهبود سلامت مصرفکننده نهایی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شاهدانه، عملکرد، کلسترول، اندامهای داخلی، جوجههای گوشتی
عنوان انگلیسی
Effects of Graded Levels of Hemp Seed (Cannabis sativa L.) on Performance, Organ Weight and Serum Cholesterol Levels on Broilers
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Hemp seed (HS) has high protein with good quality and more than 90% of its fats are polyunsaturated fatty acids. Objective: The objective of this experiment was to determine the effects of graded levels of HS on performance, organ weight (OW), and serum cholesterol levels on broilers. Methods: 192 male broiler chicks (1 d old-ROSS 308) were randomly assigned to a completely randomized design with 4 dietary treatments: control (without HS), 2.5, 5 and 7.5% HS in 4 replications (12 birds/pen). Weight gain (WG), feed intake (FI) and feed conversion ratio (FCR) were measured and calculated at the end of each wk. At the end of 6th wk, to determine serum lipids (1 bird/pen) and OW (2 birds/pen) were randomly selected. Results: WG on 0 – 21 d (p0.05). Conclusion: In conclusion highest levels of HS used in this experiment could be apply to reduce serum cholesterol and saturated fatty acids and increasing meat quality to improve human health as target consumer.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Hemp seed, Performance, Cholesterol, Organ, Broiler
نویسندگان مقاله
محمد محمودی | m mahmoudi
department of animal science, faculty of agriculture, university of lorestan, khorramaabad, iran, tel 98 - 914- 1497925
خرم آباد، دانشگاه لرستان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی، تلفن 09141497925
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
پرویز فرهومند | p farhoomand
faculty of agriculture, university of urmia
دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
آرش آذرفر | a azarfar
faculty of agriculture, university of lorestan
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-145-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329596.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات