این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۴۲، صفحات ۲۰۵-۲۱۵
عنوان فارسی
بررسی تأثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و نیسین بر کنترل کیفیت فیلههای سبک شور ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثرات ضدباکتریایی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتریهای بیماریزای مهمی که از عوامل مسمومیتهای غذایی رایج هستند، لازم و ضروری به نظر میرسد . نیسین نیز نوعی باکتریوسین است که از فعالیت باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس استحصال میشود و امروزه به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در برخی مواد غذایی استفاده میشود. هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات نگهدارندگی اسانس آویشن شیرازی و نیسین بر فاکتورهای کنترل کیفی فیلههای سبک شور شده ماهی کپور نقرهای میباشد. روش بررسی: اثرات اسانس آویشن شیرازی در غلظتهای مختلف (صفر، 045/0، 135/0، 405/0 و 810/0درصد) و نیسین (صفر، 25/0 درصد) بر مدت زمان نگهداری فیلههای سبک شور شده ماهی کپور نقرهای در شرایط یخچالی نامناسب (دمای 10 درجه سانتیگراد) از طریق سنجش میزان بار میکروبی، pH ، TVN ، TBARS و Peroxide value انجام گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل، استفاده از غلظتهای بالای اسانس آویشن ( 135/0، 405/0 و 810/0 درصد) و نیسین (25/0 درصد) دارای تأثیر معنیدار بر افزایش مدت زمان نگهداری فیلههای ماهی سبک شور بوده است (05/0 > p ). نتیجهگیری: این مطالعه نشان میدهد که اسانس آویشن شیرازی و نیسین دارای اثرات بازدارندگی بر رشد میکروبها و به عنوان نگهدارنده طبیعی در ماهی شور میتواند مورد توجه قرار گیرد. همچنین از فاکتورهای شیمیایی مورد بررسی، TVN بهترین فاکتور کنترل کیفیت در مطالعه حاضر میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Zataria multiflora Boiss Essential Oil and Nisin on Shelf Life in Light Salted Fish Fillet of Silver Carp (Hypophthalmichthys molitrix)
چکیده انگلیسی مقاله
Background : Zataria multiflora is medical plants in Traditional Medicine of Iran. It is necessary to study on antimicrobial effects of essential oil on foodborne pathogens. Nisin is bacteriocin, antimicrobial food preservative. It is regarded as natural because it is a polypeptide produced by certain strains of Lactococcus lactis subsp. lactis (hereafter referred to as L. lactis), during fermentation . Objective : This study was performed to evaluate the antimicrobial effects of Zataria multiflora Boiss essential oil and Nisin on the shelflife of light salted fish fillet, silver carp. Methods : Effects of different concentrations, Zataria multiflora Boiss essential oil (0, 0.045, 0.135, 0.405 and 0.810%) and Nisin (0, 0.25 μg/ml) were studied on shelf life in light salted fish fillets of silver carp at unfavourable refrigeration storage temperature (10oC) by measuring of microbial flora and chemical values such as pH, thiobarbituric acid (TBA) and total volatile basic nitrogen (TVB-N) and perioxide compared with control group. Results : The results showed that higher used concentrations of Zataria multiflora essential oil (0.135, 0.405 and 0.810%) and Nisin (0.25%) had a significant effect on the shelf life of fish fillets (p> 0.05). Conclusion : The results showed that Z. multiflora essential oil and nisin have antimicrobial effects and are as a food natural preservative in fish fillet. Also, Total volatile basic nitrogen (TVB-N) increased with growth of microbial flora and TVN in the study was best factor for shelf life changes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نسرین چوبکار | n choobkar
department of fisheries, faculty of agriculture, islamic azad university, kermanshah, iran, tel 98 – 831-7243181 – 8, fax 98 -831-7243196
کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، دانشکده کشاورزی، گروه شیلات، تلفن 7243181 0831 ، نمابر 7243196 0831
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه (Islamic azad university of kermanshah)
افشین آخوند زاده بستی | a akhondzadeh basti
2- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
عباسعلی ساری | aa sari
3- department of food hygiene, faculty of paraveterinary medicine, bu-ali sina university, hamedan
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
حسن گندمی | h gandomi
2- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
امیر محمد امامی راد | am emami rad
kermanshah branch, islamic azad university, kermanshah
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه (Islamic azad university of kermanshah)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-400-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329606.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات