این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۴۲، صفحات ۲۱۶-۲۲۴
عنوان فارسی
بررسی اثر رژیمهای غذایی حاوی روغن کنجد و لسیتین بر درد حاصل از آزمونهای فرمالین و صفحه داغ در موشهای صحرایی نر پیر
چکیده فارسی مقاله
مقدمه : روغن کنجد دارای مقادیر زیادی اسید چرب غیراشباع و همچنین لسیتین میباشد و میتواند برخی از عملکردهای فیزیولوژیک بدن را تحت اثر قرار دهد. هدف: با توجه به کار برد روغن کنجد به عنوان حلال ، در این تحقیق اثر رژیم غذایی حاوی روغن کنجد به مدت 28، 42 و 56 روز بر درد مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه از موشهای صحرایی نه ماهه با وزن20 ± 360 گرم استفاده شد. حیوانات به دو گروه تقسیم شدند: ) گروه کنترل ) غذای معمولی ( ) گروه آزمایش (شامل چهار زیر و هر زیر گروهها موشها به طور متناوب به ترتیب 28، 42 و 56 روز با پلیتهای حاوی روغن کنجد 10 درصد، تغذیه شدند. یک زیر گروه نیز به مدت 56 روز با پلیتهای حاوی لسیتین 1 درصد تغذیه شد ( . در پایان روزهای 28، 42 و 56، تست Hot-Plate و تست فرمالین انجام شد. نتایج: رژیم غذایی در هر سه گروه ، درد را در آزمون Hot-Plate کاهش داد. همچنین در فاز اولیه تست فرمالین، تنها در گروه 28 روز بیدردی ایجاد نمود، ولی در فاز دوم توانست در هر سه گروه بیدردی ایجاد کند. رژیم غذایی حاوی لسیتین ، درد را در فاز دوم در مقایسه با رژیم معمولی، کاهش داد. نتیجهگیری: نتایج نشان داد که رژیم غذایی حاوی روغن کنجد میتواند درد را کاهش دهد. به نظر میرسد وجود برخی مواد مثل لسیتین که پیشساز استیلکولین میباشد و یا وجود برخی اسیدهای چرب غیراشباع مثل لینولئیک اسید (با تغییر سیالیت غشا یا دخالت در متابولیسم پروستاگلاندینها) موجب این امر باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روغن کنجد، لسیتین، درد، تست فرمالین، تست hot plate
عنوان انگلیسی
Evaluation of Analgesic Effect of Sesame Oil and Lecithin Diets in Hot Plate and Formalin Test on Aged Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background : Sesame oil is applied in physiological research as a solvent. It contains unsaturated fatty acids such as linoleic acid, sesamol and lecithin. In his research effect of dietary sesame oil on pain perception was studied. Objective: Methods : N-MRI male rats (360±20 g) were used. Animals divided to two groups: 1) control group and 2) experimental group (three subgroups that ate dietary plats that contain 10% sesame oil for 28, 42 and 56 days respectively and a subgroup ate dietary plats that contain 1% lecithin). After 28, 42 and 56 days pain was evaluateded by digital hot plate and formalin test. Data was analyzed by one way ANOVA or T- test. Results : Hot plate test: Sesame oil diet decreased pain in the 28, 42, 56 days significantly. Formalin test: Sesame oil diet decreased pain only in 42 days (p< 0.02) significantly in early phase. Sesame oil diet decreased pain in the 28 days (p< 0.0001) and 42 days (p< 0.03) and 56 days (p< 0.001) significantly in late phase of formalin test and also we found significant difference between control and lecithin group (p< 0.006) in late phase. Hot plate test: Dietary plats (10% sesame oil) decreased acute pain perception in all experimental groups (p< 0.03). Conclusion : Our data indicated that dietary sesame oil could increase pain threshold. It seems that sesame oil lecithin (as a source for acetylcholine) or unsaturated fatty acid (altered plasma membrane properties or PGs metabolism) involve in this pain threshold alternation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین محمد پور کارگر | h mohamadpour kargar
biology department, science faculty, islamic azad university, damghan branch, iran, tel 98- 232- 5246813
دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، گروه بیولوژی، تلفن 5246813 0232
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی دامغان (Islamic azad university of damghan)
منیره شفاهی | m shafahi
2- agriculture faculty, islamic azad university, azad shahr branch
دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
مهناز کسمتی | m kesmati
3- biology department, science faculty, shahid chamran university, ahwaz
گروه بیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-401-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329607.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
biology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات