این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲۳، شماره ۹۰، صفحات ۳۱-۵۱

عنوان فارسی بهینه‎ سازی استخراج پلی‎ فنل از ریشه‌ های <i>Anacyclus pyrethrum</i> var. <i>depressus</i>: یک رویکرد طراحی مخلوط سیپلکس مرکزی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: Anacyclus pyrethrum var. depressus یک گیاه دارویی است که ریشه‌های آن دارای خواص دارویی در سیستم‌های طب سنتی و مدرن گزارش شده است. هدف: این مطالعه با هدف بهینه‌سازی استخراج پلی‌فنول‌ها و ترکیبات با خواص آنتیاکسیدانی با استفاده از طراحی مخلوط Simplex-Centroid انجام شده است. روش بررسی: یازده حلال برای بررسی تمایل آنها به مولکول‌های زیست‌فعال A. pyrethrum آزمایش شدند و سه حلال برتر (آب، متانول و اتانول) برای مدل‌سازی مخلوط‌سازی به منظور بهینه‌سازی انتخاب شدند. مدل‌های مختلفی برای مطالعه اثرات ترکیبی دوگانه و سه‌گانه توسعه یافتند. جداسازی عصاره‌ها با استفاده از چهار حلال شامل کلروفرم، دیکلرومتان، اتیل استات و هگزان انجام شد. ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی این فراکسیون‌ها با استفاده از تست‌های مختلف (TAC ،DPPH ،FRAP ،ABTS ،قدرت کی لیت و فعالیت مهاراکسید نیتریک) انجام شد. نتایج: مدل‌های توسعه یافته و تمام پارامترهای آنها معنی‌دار بودند. تحلیل مدل‌های ایجاد شده با روش پاسخ سطح نشان داد که مقدار ترکیبات فنولی استخراج شده در مخلوط‌های دوگانه و همچنین فعالیت کل آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها با افزایش درصد آب در مخلوط حلال با استفاده از هر دو حلال متانول یا اتانول افزایش می‌یابد. ترکیب‌های دوگانه ”آب-اتانول“ و ”آب-متانول“ و مخلوط سه‌گانه مؤثرترین ترکیبات برای استخراج ترکیبات ضد رادیکال بودند. نتایج جداسازی نشان داد که فراکسیون آبی بالاترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی را به دلیل محتوای بالاتر ترکیبات فنولی دارد. نتیجه‌گیری: با این نوع تحقیقات، می‌توان به راحتی به پیشگیری و درمان آسیب‌های انسانی ناشی از رادیکال‌های آزاد پرداخت و همچنین آنتی‌اکسیدان‌های مصنوعی را در صنعت جایگزین کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Anacyclus pyrethrum ، ظرفیت آنتی‎اکسیدانی، ترکیبات فنلی، طراحی مخلوط Simplex-Centroid، بهینه‎سازی حلال

عنوان انگلیسی Optimizing polyphenol extraction from <i>Anacyclus pyrethrum</i> var. <i>depressus</i> (Ball) Maire roots: a simplex-centroid mixture design approach
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Anacyclus pyrethrum var. depressus (Ball) Maire is a medicinal plant whose roots have been reported to possess medicinal properties in traditional and modern medicine systems. Objective: The present work aims to maximize the extraction of polyphenols and compounds with antioxidant properties by applying the Simplex-Centroid Mixture Design. Methods: Eleven solvents were tested for their affinities with A. pyrethrum bioactive molecules, and the three best solvents (water, methanol, and ethanol) were subjected to mixing modeling for optimization, and different models were developed to study the binary and ternary combined effects. Extract fractionation was performed using four solvents namely Chloroform, dichloromethane, ethyl acetate, and hexane. The evaluation of the antioxidant activity of the fractions was performed using various tests (TAC, DPPH, FRAP, ABTS, chelating power, and nitric oxide scavenging activity). Results: The developed models and all their parameters were significant. The analysis of the response surfaces generated by the models indicated that the quantity of phenolic compounds extracted in the binary mixtures and the total antioxidant activity of the extracts increase with the increasing water percent in the solvent mixture using both ethanol or methanol. While, the binary “water-ethanol”, and “water-methanol” and the ternary mixture proved to be the most effective combinations for extracting anti-radical compounds. Fractionation results showed that the aqueous fraction exhibited the highest antioxidant activity, due to its higher content of phenolic compounds. Conclusion: With this type of research, it would be easier to treat and prevent human damage from free radicals and also replace synthetic antioxidants in industry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Anacyclus pyrethrum var. depressus (Ball) Maire, Antioxidant capacity, Phenolic compounds, Simplex-Centroid Mixture Design, Solvent optimization

نویسندگان مقاله اومیما چاتر | Oumaima Chater
University of Sidi Mohamed Ben Abdellah, Faculty of Science and Technology, Laboratory of Functional Ecology and Environmental Engineering, Fez, Morocco
دانشگاه سیدی محمد بن عبدالله، دانشکده علوم و فناوری، آزمایشگاه اکولوژی کاربردی و مهندسی محیط زیست، فاس، مراکش

اسماعیل اعزا | Smail Aazza
Mohammed 1st University, Oujda, Nador Multidisciplinary Faculty (FPN), OLMANBGPE, Nador, Morocco
دانشگاه محمد اول، اوجدا، دانشکده چند رشته‎ای نادور (FPN)، OLMANBGPE، نادور، مراکش

هیبه بوزید | Hiba Bouzaid
University of Sidi Mohamed Ben Abdellah, Faculty of Science and Technology, Laboratory of Organic Chemistry, Fez, Morocco
دانشگاه سیدی محمد بن عبدالله، دانشکده علوم و فناوری، آزمایشگاه شیمی آلی، فاس، مراکش

لاحسن ال قدراوی | Lahsen El Ghadraoui
University of Sidi Mohamed Ben Abdellah, Faculty of Science and Technology, Laboratory of Functional Ecology and Environmental Engineering, Fez, Morocco
دانشگاه سیدی محمد بن عبدالله، دانشکده علوم و فناوری، آزمایشگاه اکولوژی کاربردی و مهندسی محیط زیست، فاس، مراکش


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-6807-1&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات