این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۴۱، صفحات ۵۷-۶۳

عنوان فارسی اثرات ضد‌میکروبی روغن‌های فرار چند گونه گیاه دارویی بر باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس
چکیده فارسی مقاله مقد م ه : کلستریدیوم پرفرینجنس از جمله عوامل باکتریایی بیماری‌زا در حیوانات می‌باشد از طرف دیگر این باکتری یکی از عوامل مهم مسمومیت‌های غذایی در انسان نیز است . هدف : مطالعه حاضر برای بررسی اثر ضد‌میکروبی روغن‌های فرار گیاهان آویشن دنایی، گل راعی دیهیمی و انیسون بر باکتری کلستریدیوم پرفرنژنس در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت. روش بررسی : پس از استخراج روغن‌های فرار از گیاهان به روش تقطیر با بخار آب، ابتدا به روش چاهک در محیط آگار مغذی و قرار دادن روغن‌های فرار گیاهان به طور خالص به میزان 1/0 میلی‌لیتر در چاهک، قطر منطقه ممانعت از رشد باکتری با کولیس اندازه‌گیری شد. در مرحله دوم به روش رقیق‌سازی در لوله حداقل غلظت ممانعت‌کننده از رشد باکتری ( MIC ‌) و حداقل غلظت کشنده ( MBC ) روغن‌های فرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج : روغن‌های فرار گیاه انیسون تاثیری برروی رشد و بقاء باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس نداشت، ولی MIC در ارتباط با روغن‌های فرار گیاهان آویشن دنایی و گل راعی دیهیمی برای باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس به ترتیب 5 و 15 درصد تعیین شد. در ارتباط با حداقل غلظت کشندگی، روغن‌های فرار آویشن دنایی و گل راعی دیهیمی به ترتیب در غلظت‌های 20 و 40 درصد موجب غیر‌فعال شدن باکتری شدند. نتیجه‌گیری : بر اساس نتایج مطالعه حاضر می‌توان از روغن‌های فرار به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی و یا به عنوان یک ترکیب ضد‌میکروبی برای عفونت‌های ناشی از این باکتری استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antimicrobial Effects of some Traditional Plant Essential Oils on Clostridium perfringence
چکیده انگلیسی مقاله Background: Clostridium perfringence is one of the most important pathogens in animals and cause a lot of death in sheeps and goats every year. In human C. perfringence cause food intoxication and gastroentritis. Objective: This study was conducted to determine the antimicrobial effects of essential oils of Thymus daenensis, Hypericum Scabrum , pimpinella anisum on clostridium perfringens in the laboratory culture media. Methods: After extracting the essential oils by Steam Distilation method ، antimicrobial activity were examined by two methods. At first in the plate method after culturing bacteria on the plate containing Nutrient Agar, 5 mm diameter hole was made by the sterile pastuer pipte and 0.1 ml of each essential oils was added to each whole separetely. In the second step tube dilation method containing Tyoglycolate broth was used to determining the MIC and MBC of the essential oils. Results: The results showed that the pimpinella anisum oils had not any effect on growth of C. perfringence, but the mean value of inhibitory zones for thymus daenensis and Hypericum Scabrum oils were 8.1 ± 0.2 and 6.03 ± 0.15 respectevely. The MIC for thymus daenensis and Hypericum Scabrum oils were 5% and 15% respectively. The results showed that the MBC of Thymus daenensis and Hypericum Scabrum oils for C. perfringence were 20% and 40% respectively. Conclusion: Regarding to the results of this study it is posible to use these essential oils as a natural preservative in foods also as a disinfectant on infected tissues.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مجتبی بنیادیان | m bonyadian
faculty of veterinary, institut of zoonoses research, shahrekord university, p.o.box 115, shahrekord, iran, tel amp; fax 98 – 381 - 4424427
شهرکرد، کیلومتر 2 جاده سامان، دانشگاه شهرکرد، دانشکده دامپزشکی صندوق پستی 115، تلفن و نمابر 4424427 0381
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)

عبداله قاسمی | a ghasemi
islamic azad university, shahrekord branch
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)

فرشید فتاحی | f fatahi
islamic azad university, shahrekord branch
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-403-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329621.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات