این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۴۱، صفحات ۱۱۱-۱۱۷
عنوان فارسی
شناسایی مواد تشکیلدهنده و بررسی اثرات آنتیاکسیدانی اسانس و عصاره متانولی گیاه Salvia multicaulis Vahl.
چکیده فارسی مقاله
مقدمه : Salvia multicaulis گیاهی است علفی و پایا متعلق به تیره نعناع که در مناطق وسیعی از خاورمیانه از جمله ایران به صورت وحشی میروید. این گیاه در این مناطق به عنوان ادویه و یا چای مورد استفاده قرار میگیرد. هدف : شناسایی مواد تشکیلدهنده اسانس و بررسی اثرات آنتیاکسیدانی گیاه Salvia multicaulis رشد یافته در استان لرستان و مقایسه آن با نتایج به دست آمده از مناطق دیگر. روش بررسی : بخشهای هوایی این گیاه در مرحله گلدهی از ارتفاعات شمال شهرستان بروجرد واقع در استان لرستان جمعآوری شد و پس از خشک شدن در سایه با روش تقطیر با آب ( Hydrodistillation ) مورد اسانسگیری قرار گرفت (بازده اسانس 3/0 درصد بود). اسانس به دست آمده به وسیله دستگاه GC و GC/MS آنالیز شد. نمونههای اسانس و عصاره متانولی جهت بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی احتمالی با روشهای DPPH و بتا کاروتن- لینولئیک اسید مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج : نتایج این تحقیق منجر به شناسایی 42 ترکیب در روغن اسانسی این گیاه شد که 96/90 درصد از کل اسانس را شامل میشود. بورنئول (16/17 درصد)، بورنیل استات (58/18 درصد)، کامفور (75/13 درصد)، بتا- کاریوفیلن (87/5) و کامفن (62/5 درصد) ترکیبهای اصلی روغن اسانسی این گونه را تشکیل میدهند. بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی گیاه نیز نشان داد که اسانس و عصاره متانولی آن دارای فعالیت آنتیاکسیدانی بوده اما اثر عصاره متانولی گیاه در حذف رادیکالهای آزاد از اسانس بیشتر است. نتیجهگیری : آنتیاکسیدانها به عنوان جمعآوری کننده رادیکالهای آزاد عمل نموده و از پراکسیداسیون لیپیدها و فرآیندهای دیگری که به وسیله رادیکالهای آزاد صورت میگیرد، ممانعت به عمل میآورند. آنتیاکسیدانها قادر هستند تا بدن انسان و غذاهای فرآوری شده را از آسیبهای اکسیداتیوی که به رادیکالهای آزاد نسبت داده میشوند، محافظت نمایند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Chemical Composition and Antioxidant Activity of the Essential Oil and Methanolic Extract of Salvia multicaulis Vahl.
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Salvia multicaulis is a permanent herb belongs to Lamiaceae family which wildely grows in most regions of Iran. This plant is used as flavour and tea. Objectives: Investigation on the essential oil composition and antioxidant activity of Salvia multicaulis from Lorestan province and comparison of these with other regions. Methods: The aerial parts of the plant were collected from Broujerd in Lorestan province. The air-dried samples were subjected to hydrodistillation using by Cleavenger apparatus for 2 h (in yield of 0.3%). The essential oil was analyzed by GC and GC/MS. The samples were subjected to screening for their possible antioxidant activity by using DPPH and β-carotene-linoleic acid assay Results: Forty-two constituents were identified, accounting for 90.96% of total oil. The main components of this oil were bornyl acetate (18.58%), borneol (17.16%), camphor (13.75%), camphene (5.62%) and β-caryophyllene (5.85%).The samples were subjected to a screening for their possible antioxidant activities by using 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and β-carotene–linoleic acid assays. In general, in both method the methanolic extract exhibited greater antioxidant activities than essential oil. Conclusion: Antioxidants act as radical scavengers, inhibit lipid peroxidation and other free adical-mediated processes and are able to protect the human body as well as processed foods from oxidative damage attributed to the reaction of free radicals.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمزه امیری | h amiri
biology department, lorestan university, khoramabad, iran
خرم آباد، دانشگاه لرستان، دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-272-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329627.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
biology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات