این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۴۱، صفحات ۱۸۵-۱۹۴

عنوان فارسی مطالعه فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس و عصاره پونه (Mentha longifolia) ایرانی در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله مقدمه : امروزه گیا هان دارویی به عنوان منابع طبیعی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند، مورد توجه محققین برای استفاده در سامانه های غذایی و بیولوژیک قرار گرفته اند . هدف : این تحقیق به منظور بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس و عصارهای آبی و الکلی گیاه پونه ایرانی به عنوان جایگزین آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی انجام شده است . روش بررسی : در این مطالعه آزمایشگاهی، اسانس گیاه با دستگاه طیف نگار جرمی GC/MS تجزیه و اجزای شیمیایی عمده‌ی آن شناسایی شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس وعصاره‌های آبی و الکلی در غلظت‌های مختلف با استفاده از دو روش 2 و '2- دی‌فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن بررسی و با آنتی‌اکسیدان سنتزی بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن ( Butylated Hydroxy Toluene ) BHT مقایسه شد. نتایج : نتایج نشان داد که اجزاء اصلی اسانس پونه به ترتیب عبارتند از‌: سیس پی پریتون اپوکسید ( Cis piperitone epoxide ) (23/28 درصد)، آلفا ترپینه ال ( Alpha-terpineol ) (64/18 درصد)، منتون (Menthone ) (97/10 درصد)، پوله گون (Pulegone ) (73/9 درصد) و پی پریتون اکساید (Cis piperitone epoxide ) (73/8 درصد) 50 IC اسانس پونه 5 ± 1765 میکروگرم بر میلی‌لیتر، عصاره آبی پونه 2/1 ± 100، عصاره اتانولی 58/0 ± 8/53 ‌و عصاره متانولی 5/0 ± 50 به ترتیب تعیین شد، در حالی که این پارامتر برای ‌BHT ، 25/0 ± 9/4 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. در روش بی‌رنگ شدن بتاکاروتن فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس 60 درصد و برای عصارهای آبی‌، اتانولی‌ و متانولی به ترتیب 27/73، 88/89‌، 79/84 در‌صد و برای BHT 9/0 ± 95 درصد تعیین شد. نتیجه‌گیری : نتایج نشان داد که عصاره‌های پونه دارای اثر آنتی‌اکسیدانی قویی هستند و می‌توانند پس از آزمایش‌های تکمیلی در سامانه غذایی به کار روند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی In vitro Evaluation of Antioxidant Activity of Iranian Mentha longifolia Essential Oil and Extracts
چکیده انگلیسی مقاله Background: The antioxidant properties of medicinal plants as natural resources are located attention by researchers for use in food and biological systems . Objectives: The purpose of this study was to evaluate antioxidant activity of essential oil and extracts of Mentha longifolia as asubstitute for synthetic antioxidants. Methods: In this laboratory study , the essential oil plant was analyzed by GC / MS. Antioxidant activity of essential oil and extracts was evaluated with DPPH free radical scavenging and beta-carotene bleaching methods and was compared with synthetic antioxidant BHT. Results: The major components of Mentha longifolia essential oil were monoterpen oxygen compounds including Cis-piperitone epoxide %28.23, Alpha-terpineol %18.64, Menthone % 10.97 , Pulegone %9.73 and Cis-piperitone epoxide %8.73 . IC50 of Mentha longifolia essential oil was 1765 ± 5 μg / ml and IC50 of aqueous, ethanolic and methanolic extracts were 100 ± 1.2, 53.8 ± 0.58, 50 ± 0.5 , while IC50 of BHT was 4.9 ± 0.25 μg / ml . furthermore, in beta-carotene bleaching method, the antioxidant activity essential oil was 60 percent and IC50 of aqueous, ethanolic and methanolic extracts were estimated73.27,89.88, 84.79 percent respectively . while parameters for BHT 95 ± 0/9 percent. Conclusion: The antioxidant properties of essential oil tested was not significant, while the extracts showed considerable antioxidant properties that candidate them for using in foods as a natural antioxidant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابوالفضل کامکار | a kamkar
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

نبی شریعتی فر | n shariatifar
department of drug amp; food, ministry of health and medical education, tehran, tel 98-21-66466062, fax 98-21-66469123
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان فخررازی، معاونت غذا و دارو ، طبقه دوم، تلفن 66466062 021 ، نمابر 66469123 021
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

امیر حسین جمشیدی | ah jamshidi
food and drug deputy, iri ministry of health and medical education, tehran
فارماکوگنوزی، معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

اشکان جبلی جوان | a jebelli javan
- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of semnan
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سمنان (Semnan university)

طناز صادقی | t sadeghi
faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran
دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمد مهدی ضیغم منفرد | mm zeagham monfared
department of food hygiene, university of tehran
گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-147-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329635.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات