این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۴۱، صفحات ۲۱۸-۲۲۶
عنوان فارسی
بررسی اجزای اسانس، محتوی فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهی گیاه گل راعی (Hypericum perforatum L.) جمعآوری شده از شمال ایران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه : گل راعی (Hypericum perforatum L.) یکی از مهم ترین و پرکاربردترین گیاهان دارویی در جهان بوده و کاربرد وسیعی در درمان افسردگی خفیف تا متوسط دارد. این جنس دارای گونههای متعددی است که مهمترین گونهی آن H. perforatum میباشد. هدف : شناسایی اجزای اسانس و بررسی محتوی فنلی و میزان فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهی گیاه گل راعی جمعآوری شده از منطقه تنکابن واقع در شمال ایران. روش بررسی : اسانسگیری از اندامهای تازه به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر صورت گرفت. اجزای اسانس با استفاده از دستگاه گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف نگارجرمی (GC/MS) شناسایی شد. محتوی فنلی و خاصیت آنتیاکسیدانی عصارهی متانولی گیاه به ترتیب با روشهای فولین – سیوکالتو و رادیکال DPPH مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج : در این مطالعه مونوترپنها بیشترین اجزای اسانس (63/25 درصد) را تشکیل میدادند که بیشترین مقدار آن متعلق به آلفا پینن (88/21 درصد) بود. پس از آن آلکانها (7/24 درصد)، سزکوییترپنها (88/20 درصد) و هیدروکربنهای الکلی (86/8 درصد) به ترتیب بیشترین جزء اسانس را به خود اختصاص میدادند. محتوی کل فنل عصارهی متانولی این گیاه 50 میلیگرم در اکیوالانت اسید گالیک بر گرم مادهی خشک محاسبه شد و همچنین مقدار IC50 آن 37/34 میکروگرم بر میلیلیتر به دست آمد. نتیجهگیری : آلفا - پینن یکی از مهمترین اجزای اسانس در این گیاه میباشد و همچنین عصارهی این گیاه دارای محتوی فنلی بالایی بوده و از خاصیت آنتیاکسیدانی مناسبی برخوردار است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Essential Oil Composition, Total Phenol Compounds and Antioxidant Activity of Hypericum perforatum L. Extract Collected from North of Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background: St. John’s Wort (Hypericum perforatum L.), as the most important species of the genus, has been used in traditional medicine for thousands of years. Recently, the plant compounds are used to treat mild and moderate depression around the world. Objective: This study identified the constituents of essential oil and total phenolic compounds and also antioxidant activity of methanol extract of H. perforatum collected from wildly growing area in the north of Iran (Tonecabon, Mazandaran province) . Methods: Essential oil was extracted by hydro-distillation of air dried flowering shoots using Clevenger apparatus. The essential oils were analyzed by both gas chromatography (GC) and gas chromatography −mass spectrometry (GC-MS). Total phenolic compounds in the methanol (80%) extract were determined according to the Folin-Ciocalteu reagent using tannic acid as standard. Antioxidant activity of extract was also evaluated by DPPH free radical method. Results: Monoterpens (25.63%) were found to be the major fraction of the oil and α- Pinene (21.88%) was found to be the most abundant compound, followed by nonane (9.77%), n- octane (9.13%) and dodecanol (6.80%). In addition, the results indicated total phenol content (50 μg gallic acid equivalent/g) and antioxidant activity (34. 37 μg/ml) of methanolic extract. Conclusion: α - Pinene was the major constituent of essential oil of H. perforatum tested sample and its methanol extract contained the high amount of total phenolic compounds and consequently exhibited a considerable antioxidant activity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدرضا مرشدلو | mr morshedloo
1- department of horticulture, faculty of agricultural science and engineering, university of tehran, karaj
دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی عبادی | a ebadi
1- department of horticulture, faculty of agricultural science and engineering, university of tehran, karaj
دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمدرضا فتاحی مقدم | mr fatahi moghaddam
1- department of horticulture, faculty of agricultural science and engineering, university of tehran, karaj
دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
داراب یزدانی | d yazdani
institute of medicinal plants, acecr, karaj, iran, p.o.box 31375-369, karaj, iran, tel 98-26-34764010-9, fax 98-26-34764021
کرج، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، تلفن 17 - 34764010 026
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-490-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329638.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات