این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۴۱، صفحات ۲۳۹-۲۴۷

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره‌های مختلف دانه گیاه خارمریم Gaertn).Silybum marianum L)، بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز در محیط برون‌تنی
چکیده فارسی مقاله مقدمه : مهارکننده‌های آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز از تبدیل پلی‌‌‌ساکاریدهای غذا به منوساکاریدها یا همان قند ساده پیشگیری می‌کنند. مهار این دو آنزیم از جذب قندهای ساده از دستگاه گوارش و در نتیجه پیشگیری از افزایش ‌گلوکز ‌‌خون بعد از غذا مؤثر است. هدف : در این مطالعه تأثیر فراکسیون‌های دانه گیاه خارمریم تهیه شده توسط حلال‌های هگزان، کلروفرم، اتیل استات و متانول بر مهار آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز بررسی شد. روش بررسی : از پودر دانه گیاه خارمریم توسط حلال‌های هگزان، کلروفرم، اتیل استات و متانول فراکسیون‌های مختلف تهیه شد. اثر بازدارندگی عصاره‌های به دست آمده بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز بررسی شد. در این آزمایش، غلظتی از هر عصاره که برای مهار 50 درصد از فعالیت آنزیم‌ها مورد نیاز است ( IC50 ) ، به دست آمد و با مقدار موردنیاز از آکاربوز، به عنوان کنترل مثبت مقایسه شد. نتایج : نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره تام متانولی و فراکسیون‌های هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی و متانولی دانه گیاه خارمریم اثر مهاری متفاوتی بر هر دو آنزیم آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز دارند. آنالیز آماری نشان داد که درصد مهاری عصاره متانولی تام دانه گیاه خارمریم بر هر دو آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز در مقایسه با دیگر فراکسیون‌ها قوی‌تر و قابل مقایسه با آکاربوز به عنوان کنترل مثبت است. نتیجه‌گیری : عصاره تام متانولی دانه گیاه خارمریم اثر مهاری قوی‌تری نسبت به‌ فراکسیون‌های متانولی، اتیل استاتی، هگزانی و کلروفرمی روی آنزیم ‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، خارمریم، آلفا آمیلاز، آلفا گلوکزیداز

عنوان انگلیسی Investigation of α-Amylase and α-Glucosidases Inhibitory Effects of Silybum marianum (L. Gaertn) Seed Extracts In Vitro
چکیده انگلیسی مقاله Background: The α-glucosidase and α-amylase are the key enzymes involved in broken down of dietary polysaccharides to monosaccharides or simple sugars molecules. Inhibition of these two gastrointestinal enzymes especially in diabetic patients can reduce glucose absorption and decreases postprandial hyperglycemia. Objective: The present study was undertaken to explore the α-glucosidase and α-amylase inhibitory effects of different silybum marianum seed extracts. Methods : Silybum marianum seeds were collected from the Institute of Medicinal Plants farm and total extract and different fractions were prepared by methanol, chloroform, hexane and ethyl acetate solvents. The inhibitory effects of the extracts were tested on α -amylase and α -glucosidase enzyme separately. In this experiment, the minimum concentration of the extract required for 50% inhibition of enzyme activity (IC50), was obtained and compared with acarbose as a positive control. Results : The results showed that total methanol extract and hexane, chloroform, ethyl acetate and methanol fractions of silybum marianum seeds have inhibitory effects on α -amylase and α -glucosidase enzyme activity. Statestical analysis showed that total methanol extract of silybum marianum seeds have stronger inhibitory effect than other fractions on α -amylase and α -glucosidase enzyme activity compared to acarbose. Conclusion : Methanol extracts of silybum marianum seeds have stronger inhibitory effect than methanol, ethyl acetate, hexane and chloroform fraction on α -amylase and α -glucosidase enzyme activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diabetes, Silybum marianum, α-Glucosidase, α-Amylase

نویسندگان مقاله حسن فلاح حسینی | h fallah huseini
1- department of pharmacology and applied medicine, institute of medicinal plants, acecr, karaj
گروه فارماکولوژی و طب کاربردی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

بهور اصغری | b asghari
2- department of phytochemistry, medicinal plants and drugs research institute, shahid beheshti university, tehran
گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)

ژینوس عسگرپناه | j asgarpanah
3- department of pharmacognosy, pharmaceutical science branch, islamic azad university iau , tehran
گروه فارماکوگنوزی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)

طاهره اقبالی زارچ | t eghbali zarch
department of pharmacognosy, pharmaceutical science branch, islamic azad university qolhak, yakhchal, street, tehran, iran, tel 98-21- 22640051-5, fax 98-21- 22602059
تهران، خیابان شریعتی، قلهک، خیابان یخچال، دانشکده داروسازی واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تلفن 5 - 22640051، نمابر 22602059
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)

علی بابایی زارچ | a babai zarch
4- department of pharmacology shaheed seduqi medical college yazed, yazed
دانشکده پزشکی، دانشگاه شهید صدوقی، یزد


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-85-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329640.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات