این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۲۱، صفحات ۱-۱۰
عنوان فارسی
فیتواستروژنها (Phytoestrogens)
چکیده فارسی مقاله
مطالعات اپیدمیولوژی پیشنهاد میکند جوامعی که مصرف کننده زیاد فیتواستروژنها در رژیم غذایی خودشان هستند از ریسک پایینتری نسبت به خیلی از بیماریها که به بیماری غربی موسوم هستند برخوردار هستند. فیتواستروژنها در خیلی از غذاها وجود دارند و فعالیت بیولوژیکی آنها در حیوانات در مطالعات متعددی به اثبات رسیده است. فیتواستروژنها شامل چندین گروه از ترکیبات میشوند از جمله لیگنانها، ایزوفلاونوییدها، کومستانها و لاکتونهای رسورسیلیک. گیاه سویا که از گیاهان خانواده نخود است حاوی فیتواستروژنهای ژنیستئین، دایدزئین و گلیستین بوده که همگی جز ایزوفلاونها هستند و روی رسپتورهای استروژن عمل میکنند و دارای هم خواص آگونیستی و هم آنتاگونیستی هستند. در موقعیکه میزان استرادیول در بدن برای رقابت در اتصال به رسپتور کم است، ایزوفلاونها خواص آگونیستی را بیشتر ارایه مینمایند. از طرف دیگر، خواص آنتیاستروژنیک آنها به غلظتهای نسبی فیتواستروژن و استروژن داخلی بستگی دارد و ممکن است موقعیکه استروژن داخلی فراوان است، فیتواستروژنها استرادیول را از رسپتورش جابه جا نمایند. در دوران یائسگی که میزان استروژن در محیط کم است فیتواستروژنها اثرات استروژنیکی خود را قویتر ارایه مینمایند بنابراین در پیشگیری از علایم نامطلوب این دوره همچون گر گرفتگی، خشکی واژن به همراه خطر افزایش یافته از دست دادن استخوان و همچنین بیماری قلبی عروقی و بروز سرطانهای پستان، کولون، اندومتر و تخمدان موثر هستند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیتواستروژن، استرادیول، یائسگی، ایزوفلاونویید، ژنیستیین
عنوان انگلیسی
Phytoestrogens
چکیده انگلیسی مقاله
Epidemiological studies suggest that populations consuming a diet of high phytoestrogens, have a lower risk of many of the so-called “western” diseases.Phytoestrogens are naturally found in many foods and their biological activity is confirmed in animals, in different studies. Phytoestrogen consist of a number of classes, including lignans, isoflavones, coumestans and resorcylic acid lactones. Soy products have phytoestrogens such as genistein, diadzein and glycetin that all of them are from isoflavon class. These isoflavones affect estrogen receptors and have both agonist and antagonist properties. Isoflavone have agonist property when estradiol is low for competition to receptor attaching. Antiestrogenic effects of phytoestrogens depend on their partial concentration and endogenous estrogen, so, when endogenous estrogen is high, phytoestrogens may release estradiol from its receptors. In menopausal period that estrogen is low, phytoestrogens have estrogenic effects. Phytoestrogens prevent menopausal period symptom such as hot flush, vaginal drying, osteoporosis, cardiovascular disease and decrease incidence of breast, colon, endometrial and ovarian cancers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Phytoestrogen, Estrogen, Menopause, Isoflavonoid
نویسندگان مقاله
محمد آزادبخت | m azadbakht
mazandaran university of medical sciences, faculty of pharmacy, p.o.box 48175-861, tel. 0152 3343083-6, fax 0152 3343082
ساری، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران صندوق پستی 861 –48175، تلفن و نمابر 3343082 0152
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-313-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329669.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
3
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات